
چرا نباید با دنده مُرده حرکت کنیم؟
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی

باشگاه خبرنگاران/ عيب يابي خودرو ميتواند مثل يک "هنر سياه" مرموز به نظر برسد که فقط توسط مکانيکهاي حرفهاي و با تجربه انجام ميشود البته اين موضوع زماني درست است که فرد نداند قطعات در ماشين چگونه کار ميکنند.
درک مسئله از قطعه و راه حل تعمير آن صرفاً نتيجه داشتن دانش درست همراه با يک رويکرد هوشمندانه و منظم است. اگر افراد بتوانند به روشي کاربردي قطعات خودرو را بشناسند، ميتوانند در زمان وقوع مشکل به تعمير قطعه بپردازند. بيشتر ما ميخواهيم از خودروي خود خوب مراقبت کنيم و تا جايي که امکان دارد از آن استفاده کنيم. اما بعضي از عادات غلط ما دشمن خودروهايمان هستند يکي از اين عادت نادرست کار کردن با دنده مرده است که باعث آسيب به خودرو ميشود.
برخي افراد عادت دارند که به موقع دنده ماشين را تعويض نکنند و با همان دندهاي که با سرعت بالا حرکت ميکردند، با سرعت کم هم حرکت ميکنند. به طور مثال فرد به سرعت ۸۰ رسيده و دنده ۳ است، با ترمزي به سرعت ۵۰ ميرسد، اما همچنان با دنده ۳ حر کت ميکند که اين حرکت باعث آسيب به خودرو ميشود.
مضرات دنده مُرده چيست؟
دنده مرده رفتن يا راه رفتن پيرمردي اصطلاحي است که براي حرکت با دور موتور پايين که متناسب با دند ه نباشد گفته ميشود. در موارد خيلي شديد، به اين نوع رانندگي اصطلاح سگ مرده هم نسبت داده ميشود مثل حرکت با دنده ۴ و سرعت ۴۰ کيلومتر در ساعت.
برخي افراد در اين شرايط تصور ميکنند که حتي ممکن است کم استهلاک و به صرفه رانندگي ميکنند در صورتي که اينگونه نيست و اين روش رانندگي باعث آسيبهاي جدي به خودرو ميشد. زماني که با دنده مرده حرکت ميکنيم در آينده نه چندان دور بايد منتظر روغن سوزي، خرابي رينگ و پيستون و همينطور خط افتادن ديوار بوشها باشيم و نبايد فکر کنيم که اقتصادي رانندگي ميکنيم.