نکاتی جالب در مورد آئودی که شاید ندانید




اسب بخار/ وقتي صحبت از خودروهاي لوکس و باکيفيت مي شود، هميشه «آئودي» در فهرست است و يکي از قطب هاي سه گانه صنعت خودروي آلمان در کنار «بنز» و «ب ام و»، آئودي است.
چهار حلقه جادويي در نشان اين کمپاني سمبلي است که تمام خودرودوستان با آن آشنا هستند. اما در مورد هر برند موفق نکاتي وجود دارد که شايد علاقه مندان به آن نمي دانند و ما در اين مقاله به بيان و بررسي نکاتي جالب در مورد آئودي مي پردازيم.
داستان چهار حلقه جادويي
در سال ۱۹۳۲ چهار کمپاني مستقل با هم اتحادي به نام “AutoUnion” را تشکيل دادند که بعدها نام آن به آئودي امروزي تغيير کرد. اين کمپاني ها آئودي، “Horch”، “DKW” و “Wanderer” نام داشتند که چهار حلقه آئودي را تشکيل مي دادند و هنوز هم پس از سال ها شکل کلي اين نشان حفظ شده و آئودي يکي از جذاب ترين نشان هاي خودرويي را دارد. ايده اين اتحاد فکر مؤسس آئودي، «آگوست هورش»، بود که بر اين اساس هرکدام از اين چهار کمپاني متخصص ساخت سگمنت خاصي از خودرو بودند و با هم بودن آن ها به اين معني بود که آئودي قادر خواهد بود براي هر سليقه و کلاسي خودرو توليد کند. در تصوير زير هم مي توانيد روند تحولات نشان آئودي را در تاريخ اين خودروساز ببينيد.
معني آئودي چيست؟
براي توضيح اين نکته بايد نگاهي عميق تر به تاريخچه اين کمپاني داشته باشيم. همان طور که گفته شد يکي از چهار کمپاني تشکيل دهنده اتحاد آئودي کمپاني هورش بود که مؤسس آن آگوست هورش نام داشت. در واقع ايده اصلي و مهره مؤثر در تشکيل اين اتحاد همين آقاي هورش بود. هورش در رشته مهندسي تحصيل کرده بود و پيش از تأسيس کمپاني خودش، به مدت سه سال در کمپاني بنز مشغول به کار بود و پس از آن کمپاني هورش را تأسيس کرد.
هورش در زبان آلماني به معناي «بشنو» يا «شنيدن» است و جالب اين که آئودي در زبان لاتين هم به همين معناست. نام آئودي توسط يکي از دوستان خانوادگي آگوست هورش پيشنهاد شد و بسيار مورد پسند وي قرار گرفت و حالا اين نشان پرقدرت را با اين نشان مي شناسيم. نکته جالب ديگر اين است که قرار بود نام اين کمپاني هورش باشد و قوانين حاکم در آن زمان باعث شد تا سرانجام نام آئودي انتخاب شود.
مرگ آئودي پس از جنگ جهاني دوم
همچون بسياري از کمپاني هاي خودروساز در زمان جنگ جهاني دوم، آئودي هم تمرکز توليد خود را بر توليد تجهيزات و ماشينآلات نظامي قرار داد. پس از جنگ جهاني دوم دارايي هاي اين کمپاني توسط اتحاد جماهير شوروي گرفته شد و به آلمان شرقي واگذار شد. عملاً فعاليت اتحاد آئودي متوقف شده بود و به نظر نمي رسيد باز هم نام اين کمپاني در صنعت خودروسازي شنيده شود، اما با پيشرفت مجدد صنعت در آلمان اتحاد آئودي فعاليت خود را دوباره آغاز کرد و «دايملر – بنز» در آن زمان سهام اين شرکت را خريداري کرد تا فعاليت اين کمپاني زير نظر بنز ادامه پيدا کند. در ادامه هم ابرقدرتي به نام گروه «فولکس واگن» مالکيت اين نشان را از آنِ خود کرد.
تاريخ سازي آئودي در مسابقات رالي
همه چيز براي آئودي در مسابقات رالي درست و به موقع اتفاق افتاد. درست زماني که آئودي سيستم کواترو و يا همان چهارچرخ محرک را روي خودروهاي پرفورمنس خود تست مي کرد و خودروهاي اسپرت آئودي به خوبي با اين سيستم قدرت مي گرفتند، قوانين رالي تغيير کرد و خودروهاي تمام چرخ محرک هم مي توانستند در اين مسابقات شرکت کنند. اين باعث شد در آن سال ها آئودي عملکردي بي نظير را در مسابقات نشان دهد و قهرماني هاي بسياري را در تاريخ اين مسابقات به خود اختصاص دهد.
آئودي و قدمت تست ايمني محصولاتش
وقتي نام آئودي را مي شنويد بي شک خودروهاي اسپرت و سريع اين خودرو در ذهن شما مي آيند. وقتي بحث سرعت و عملکرد مطرح مي شود نکته اي به نام ايمني مهم ترين بحث در ساخت خودروست. آئودي از جمله خودروسازان اروپايي است که در بحث ايمني سرآمد بوده و هست. بسياري از محصولات جديد اين کمپاني پنج ستاره ايمني دارند و اين نشان مي دهد کمپاني آئودي در بحث ايمني سبقه زيادي دارد. آئودي از جمله اولين خودروسازاني بود که محصولات خود را مورد تست ايمني قرار داد و حدود ۷۰ سال پيش براي اولين بار تست هاي ايمني پيشرفته را براي محصولاتش انجام داد. بر اين اساس آئودي اولين خودروسازي است که تست هاي ايمني را براي محصولاتش آغاز نمود.
نکات جالب ديگري در مورد آئودي
در مطالب گفته شده سعي شد نکاتي برجسته در مورد آئودي مطرح شود که کم تر به آن پرداخته شده بود، اما نکات جالب و جذاب ديگري نيز از اين خودروساز وجود دارد. براي مثال، شباهت لوگوي آئودي و المپيک هميشه مورد بحث بوده و حتا سازمان جهاني المپيک يک بار از اين کمپاني شکايت هم کرد که با توجه به اين که لوگوي آئودي قديمي تر بود اين شکايت به جايي نرسيد. نکته ديگر اين که خودروهاي پرفورمنس آئودي با نشان RS با همکاري پورشه براي اولين بار توليد شد و حالا از محبوب ترين هاي اين خودروساز به شمار مي رود.
آئودي اولين خودروساز آلماني بود که خودروهاي فرمان چپ را طراحي کرد و به فروش رساند. همچنين آئودي خيلي زودتر از ديگر آلماني ها، در سال ۱۹۹۷، اولين خودروهاي هيبريد خودر را معرفي کرد که البته تعداد بسيار کمي از آن توليد و عرضه شد.
نکات بسياري در مورد خودروسازان معروف وجود دارد که ما نمي دانيم و دانستن آن ها خالي از لطف نيست، چراکه اين خودروسازان، که حالا به عنوان بزرگ هاي اين صنعت شناخته مي شوند، روزگاري نوپا بوده اند و فراز و نشيب هاي زيادي را تجربه کرده اند و دانستن اين نکات به ما کمک مي کند تا بدانيم هيچ برند موفقي بدون تاريخ غني و پيشينه اي طلايي به وجود نمي آيد.