
فروش سهام راهکار نجات خودروسازان

اقتصادآنلاين/ يک کارشناس اقتصادي، فروش سهام خودروسازان را اساسيترين راهکار برونرفت اين صنعت از مشکلات فعلي دانست و گفت: بازار خودرو خيلي زودتر از پيشبينيها دچار رکود تورمي شده است.
فربد زاوه با بيان اينکه اگر قيمت دلار بالا نميرفت هم خودرو گران ميشد، اظهار کرد: اين کالا ارتباط مستقيمي با نرخ ارز ندارد و دليل اصلي افزايش قيمت خودرو، تورم بالاي اقتصادي است و از آنجا که دولت به جاي جبران اشتباهاتش، مدام درحال تکذيب آنهاست، بنابراين دلار گران نشود نيز شاهد نوسان قيمت خودرو خواهيم بود.
زاوه تصريح کرد: ضمن اينکه نوسان ارز به اين سرعت در بازار خودرو تاثيرگذار نخواهد بود، همانطور که در سالهاي ۸۴ تا ۹۰ نرخ ارز در کشور ثابت بود و ديديم که قيمت مسکن حدود ۴برابر و خودرو بيش از ۳برابر گران شد بنابراين نرخ ارز درواقع دماسنج تورم در هر کشوري است و بلافاصله تغييرات تورم را نشان ميدهد؛ يعني ميتوان گفت افزايش نرخ ارز علت رشد قيمت خودرو نيست بلکه، نرخ ارز خودش هم معلول تورم است.
ادامه روند افزايش قيمت خودرو تا پايان سال
او درباره حال و هواي اين روزهاي بازار خودرو توضيح داد: اين روزها قيمت خودرو مجددا افزايشي شده و حجم معاملات هم به شدت کاهش يافته و بازار خودرو در حالت رکود تورمي قرار دارد اما پيشبيني شده بود که بازار خودرو تا پايان امسال دچار رکود تورمي شود که متاسفانه زودتر با اين بحران مواجه شديم و حالا به نظر ميرسد روند افزايش قيمت تا پايان سال ادامه خواهد داشت.
زاوه با گلايه از کمبود عرضه خودروسازان گفت: خودروسازان ادعا ميکنند که عرضه خودرو را بيشتر کردهاند درحاليکه نگاهي به وضعيت بازار نشان ميدهد اين ادعا چندان درست نيست زيرا بخشي از افزايش قيمت خودرو متاثر از همين موضوع نامتعادل بودن عرضه است.
وي افزود: همچنين حجم تعهدات معوق خودروسازان بسيار بالا است، به همين دليل تحويل خودروهاي پيشفروش شده هم تاثير چنداني در بازار نخواهد گذاشت ضمن اينکه با بازنگري مجدد قيمت خودرو در کارخانه و کاهش حاشيه سود آن، عدهاي براي تحويل خودروهاي ثبتنامي دچار ترديد شدهاند؛ اين خطري است که بارها هشدار دادهام، يعني روزي که قيمت خودرو به بازار نزديک شود يا معاملات به سمت توقف پيش رود، شاهد افت شديد تقاضا براي خودرو خواهيم بود و بايد منتظر ورشکستگي خودروسازان باشيم.
به گفته زاوه، در حال حاضر تقاضاي بالاي موجود مربوط به خودروهاي کارخانه است که حاشيه سود بالايي نسبت به بازار آزاد دارد درحاليکه اگر قيمت کارخانه و بازار به همين نزديک شود با سونامي انصراف خريداران خودرو از کارخانه مواجه خواهيم شد.
وي راهکار کنترل بازار خودرو را اصلاح نظام مالي دولت دانست و تاکيد کرد: تا زماني که دولت نپذيرفته نابساماني بازار خودرو متاثر از اقدامات خودش است، مشکل حل نخواهد شد.
اين کارشناس بازار خودرو در واکنش به بازنگري قيمتهاي خودرو در کارخانه نيز اظهار کرد: افزايش قيمت خودروهاي کارخانه در بازنگري دور دوم بهتر از دور اول بود اما بازهم توليد خودروسازان با اين قيمتها با زيان همراه خواهد بود،ضمن اينکه زيان انباشته خودروسازان به حدي بالا است که هرچقدر هم خودرو را گران بفروشند زيان آنها جبران نخواهد شد.
زاوه در پايان تاکيد کرد: يکي از اساسيترين کارهايي که در صنعت خودرو مغفول مانده، فروش سهام خودروسازيها است؛ الان بهترين فرصت براي واگذاري سهام اين شرکتها است تا شرکتها بتوانند مشکلات ساختاري خود را که با تجديد ارزيابيها مخفي کرده بودند به صورت واقعي حل کنند.
قيمت روز خودرو در بازار آزاد
قيمتهاي خودرو در بازار آزاد امروز توسط اتحاديه نمايشگاهداران خودرو اعلام شده است.
قيمت پرايد و تيبا در بازار آزاد
امروز قيمت پرايد۱۳۱ حدود ۸۱ميليون، پرايد۱۱۱ با قيمت ۹۳ميليون تومان و مدل ۱۳۲ از اين خودرو با قيمت ۸۱ميليون تومان از سوي فروشندگان به بازار اعلام شده است.
قيمت هر دستگاه تيبا صندوقدار نيز در بازار امروز به ۹۶ميليون و تيبا۲ به ۱۰۷ميليون تومان رسيده است و ساينا نيز در بازار ۱۰۸ميليون تومان قيمت خورد.
قيمت انواع پژو در بازار
طبق اعلام اتحاديه نمايشگاه داران خودرو، امروز قيمت پژو ۲۰۶ تيپ۲ در بازار آزاد ۱۶۳ميليون تومان، پژو ۲۰۶ تيپ۵ نيز ۱۹۷ميليون و قيمت پژو۲۰۶ صندوق دار هم ۱۹۱ميليون تومان است.
همچنين قيمت پژو ۴۰۵ جيالايکس ۱۳۲ميليون تومان و پژو پارس سال نيز ۱۶۲ميليون تومان اعلام شده است.
در بازار آزاد امروز سمند سورن با قيمت ۱۹۰ميليون، رانا ۱۶۱ميليون، دنا معمولي ۲۱۲ ميليون و دنا پلاس با قيمت ۲۶۲ميليون تومان به فروش ميرسد.
همچنين قيمت روز پژو ۲۰۷ دستي به ۲۲۸ميليون، پژو ۲۰۷ اتوماتيک ۲۹۸ ميليون و هايماS۷ توربو اتوماتيک به ۵۶۰ميليون تومان در بازار آزاد تهران رسيد.