نماد آخرین خبر

افزایش 55 درصدی قیمت تایر با تغییر نرخ پایه ارزی تایرسازان

منبع
پرشين خودرو
بروزرسانی
افزایش 55 درصدی قیمت تایر با تغییر نرخ پایه ارزی تایرسازان

پرشين خودرو/ در حالي سخنگوي انجمن صنعت تاير از رشد 23 درصدي توليد تاير در چهار ماهه اول امسال خبر مي دهد که از ابتداي امسال تاکنون قيمت تاير با مجوز سازمان حمايت حدود 55 درصد افزايش داشته است. اين آمار در شرايطي است که همچنان بازار تاير به دليل عدم تعادل عرضه و تقاضا با رشد قيمت روبرو است.
بازار تاير اگر چه از جمله بازارهاي مهم و پر مصرف در کشور است اما متاسفانه از ابتداي امسال با چالش بسياري در در حوزه قيمت و تخصيص ارز روبرو شده است. تغيير ارز دولتي به نيمايي و تامين مواد اوليه داخلي و وارداتي به دليل نوسانات ارزي مشکلات بسياري را در توليد براي تايرسازان ايجاد کرده است اما با اين حال بر اساس بررسي آخرين آمار توليدات کارخانجات تايرسازي حاکي از توليد 84 هزار و 124 تن انواع تاير از ابتداي امسال تا پايان تيرماه و رشد 23 درصدي آن در مقايسه با مدت مشابه پارسال است.

رشد 23 درصدي توليد انواع تاير در 4 ماهه اول امسال
اين آمار نشان مي دهد در اين مدت بيش از 49 هزار تن تاير خودروي سواري توليد شده که حاکي از رشد 28 درصدي توليد تاير سواري دارد با اين حال روند صعودي توليد تاير سواري از ابتداي امسال نتوانسته است مانع از رشد هزينه توليد و قيمت در بازار شود.

نوسان و رشد قيمت در بازار تاير در حالي همچنان ادامه دارد که به اعتقاد فعالان اين صنعت علت اصلي اين وضعيت علاوه بر شرايط اقتصادي و روند صعودي بازار ارز، به نحوه توزيع و نبود نظارت دقيق به بازار باز مي گردد که موجب احتکار و اختلاف قيمت در بازار تايرهاي سواري شده است.

با اين وجود تحولات قيمتي از ابتداي امسال قيمت تاير توسط سازمان حمايت حدود 55 درصد افزايش داشته است بر همين اساس سخنگوي انجمن صنفي صنعت تاير با توجه به برخي ابهامات مربوط در خصوص افزايش دو مرحله اي قيمت تاير در 5 ماهه اول امسال عنوان مي کند: در مرحله اول سازمان حمايت به صورت علي الحساب و بدون بررسي مدارک و مستندات با افزايش 30 درصدي قيمت تاير موافقت کرده است.

مصطفي تنها علت اين افزايش را تغيير نرخ پايه ارزي توليدکنندگان تاير اعلام کرده و مي گويد: از ابتداي امسال ارز توليدکنندگان تاير از دولتي به نيمايي تبديل شده است بنابراين با اين تصميم، تفاوت قيمت مواد اوليه داخلي و وارداتي به دليل ارزبري با افزايش زيادي مواجه شده است از سويي افزايش شديد ارز نيمايي از 10 هزار به حدود 18 هزار تومان موجب افزايش بسيار هزينه کارخانجات توليدي شد و عملا توليد با نرخ هاي قبلي براي تايرسازان غير قابل تحمل شد.

به گفته وي اگر چه در ابتداي تابستان بدون بررسي مستندات سازمان حمايت با افزايش علي الحساب 30 درصدي قيمت تاير موافقت کرد اما پس از بررسي مدارک و مستنداتي که بر پايه مطالعات کارشناسي انجمن صورت گرفته بود اين سازمان با افزايش 25 درصدي قيمت تاير در مرحله دوم نيز موافقت کرد که در مجموع قيمت تاير در 5 ماهه اول امسال 55 درصد افزايش يافت.

اين مقام صنفي انجمن توليدکنندگان تاير در ادامه با توجه به نوسانات بازار ارز هر گونه افزايش مجدد قيمت تاير تا پايان سال را بسته به جريان نرخ ارز در ماههاي آتي مي داند و ياد آور مي شود: متاسفانه شرايط اقتصادي و کاهش مستمر ارزش پول ملي چنين روندي را در قيمت اغلب کالاها به خصوص تاير رقم زده است بنابراين هر گونه افزايش قيمت تاير تا پايان سال به اوضاع اقتصادي و تصميمات مسئولان بستگي دارد و بايد از دولتمردان در اين زمينه سوال شود.

البته تنها معتقد است که افزايش 55 درصدي قيمت مشکل فعلي هزينه توليدکنندگان تاير را حل مي کند اما در خصوص آينده قيمت در بازار تاير همچنان ابهامات زيادي وجود دارد.

90 درصد يافته ها در بازار مربوط به تايرهاي احتکاري است
وي همچنين علت اختلاف زياد قيمت در بازار تاير را ناشي از نحوه توزيع و بعضا احتکار در اين بازار عنوان کرده و مي گويد: بر اساس اظهارات مسئولان نظارتي بيش از 90 درصد يافته ها در بازار مربوط به تايرهاي احتکاري است که مسلما اين واقعيتي غير قابل انکار است در حالي که توليد و نحوه توليد و توزيع تايرسازان به صورت معقول و منطقي در بازار ادامه دارد و به نظر مي رسد عدم نظارت قدرتمند موجب اين شرايط و عدم دسترسي مصرف کنندگان واقعي به تاير شده است.

سخنگوي انجمن تاير در ادامه به تدوام مشکلات تخصيص ارز و تامين مواد اوليه توليد تاير اشاره و اظهار مي کند: دستيابي به مواد اوليه و تخصيص ارز کماکان با مشکلاتي همراه است با اين وجود تايرسازان يا چنگ و دندان در حال حفظ روند و افزايش توليد هستند.

تنها در پايان به تامين نياز بازار تاير و مساله واردات تاير پرداخت و خاطر نشان کرد: در حال حاضر تايرسازان بر اساس توليدات خودروسازان داخلي و متناسب با نياز بازار در حوزه تاير سواري توليد و پاسخ گوي اين بخش از نياز بازار هستند اما در بخش خودروهاي وارداتي برخي از انواع تايرها توليد و تعدادي نيز در داخل توليد نمي شوند چرا که توجه تايرسازان بيشتر متوجه تامين نياز خودروهاي داخلي است که بيشترين سهم را در بازار در اختيار دارند.

به گزارش پرشين خودرو، اگر چه توليدکنندگان لاستيک عنوان مي کنند به اندازه نياز بازار، توليد صورت مي گيرد و حتي آمارها حاکي از افزايش توليد تاير در سال جاري نسبت به مدت مشابه سال قبل است اما همچنان اين سوالت مطرح است که چرا اين بازار با التهاب قيمت و تقاضا روبرو است و چرا لاستيک‌هاي توليد شده در انبارها مخفي و دستگاه‌هاي نظارتي از کشف آن‌‎ها ناتوان هستند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره