با مزایا و معایب نیسان ماکسیما آشنا شوید




خودرو بانک/ نيسان ماکسيما سداني زيبا، پرقدرت و باکيفيت است که در فاصله سالهاي 1381 تا 1391 توسط پارس خودرو به توليد ميرسيد. اين خودرو در طي ده سال حضور خود با خودروهاي مختلفي از جمله تويوتا کمري و هيونداي آزرا به رقابت پرداخت و به واسطه پيشرانه شش سيلندر خود، يکي از حجيمترين خودروهاي مونتاژ داخل بود. محبوبيت نيسان ماکسيما حتي پس از توقف توليد و عرضه نيسان تيانا نيز ادامه يافت.
نيسان ماکسيما در طي دوران توليد خود با دو گيربکس دندهاي و اتوماتيک به دست مصرفکنندگان رسيد. نسخههاي دندهاي از شتاب بهتر و قيمت کمتري برخوردار هستند و نسخههاي اتوماتيک نيز سهولت در رانندگي به همراه بهرهمندي از قدرت فوقالعاده را نصيب مالکان خود ميکنند.
نيسان ماکسيما توليد شده توسط پارس خودرو، نسل پنجم اين خودرو است که در فاصله سالهاي 1999 تا 2003 در بازار استراليا، اروپا و آمريکاي جنوبي عرضه شد. نيسان ماکسيما در برخي بازارها نيز با نام نيسان سفيرو نيز شناخته ميشود نسل ششم اين خودرو نيز با نام نيسان تيانا در بازار کشورمان عرضه شد که در فاصله سالهاي 2009 تا 2013 به توليد ميرسيد و البته نتوانست موفقيت نيسان ماکسيما را در بازار ايران تکرار کند.
نيسان ماکسيما خودرويي موفق در بازار ايران بود که اين موفقيت مرهون اصالت، کيفيت و مهندسي دقيق ژاپني است که در فرآيند ساخت اين خودرو به کار گرفته شده است. تا پيش از ورود تويوتا کمري گرند نيز نيسان ماکسيما رقيب چنداني را پيش روي خود نميديد و به همين دليل موفق شد تا براي مدتها يکه تاز بازار باشد. اين شهرت به مرور و با ورود خودروهاي کرهاي که امکانات رفاهي بيشتري را ارائه ميدادند، روز به روز کمرنگتر شد.
با افزايش شديد قيمت خودرو طي دو سال اخير، بسياري از خودروهاي کارکرده بازار ارزش تازهاي پيدا کرده و مجددا وارد دوره حيات شدهاند. يکي از اين خودروها، نيسان ماکسيما است که در کنار سيتروئن زانتيا و هيونداي آوانته، ياد روزهاي خوش خودروسازي ايران را زنده نگه داشته است. به همين دليل بد نيست تا نگاهي به مزايا و معايب ماکسيما داشته باشيم. در ادامه با خودروبانک همراه باشيد.
مزيت اول، شتاب قابل قبول
نيسان ماکسيما به موتور شش سيلندر سه ليتري تنفس طبيعي مجهز است که حداکثر 227 اسببخار قدرت و 288 نيوتنمتر گشتاور در اختيار راننده قرار ميدهد. اين قدرت و گشتاور در ترکيب با سيستم انتقال قدرت ديفرانسيل جلو و وزن 1400 کيلوگرمي خودرو، نويدبخش شتاب عالي خودرو هستند که يکي از مزايا نيسان ماکسيما از ابتداي ورود تا به حال محسوب ميشود. شتاب صفر تا صد نيسان ماکسيما در نسخه دندهاي حدود 8.5 ثانيه و در نسخه اتوماتيک حدود 9.5 ثانيه برآورد ميشود.
مزيت دوم، کابين بزرگ و جادار
نيسان ماکسيما يک سدان سايز متوسط است و مونتاژ اينگونه خودروها اتفاقي نيست که سابقه زيادي در خودروسازي ايران داشته باشد. در حقيقت نيز پس از نيسان ماکسيما تنها ليفان 820 بود که در اين سگمنت و در نسخه مونتاژي وارد بازار کشورمان شد و ساير خودروهاي اين رده وارداتي بودهاند.
نيسان ماکسيما به لطف فاصله بين دو محور 2750 ميليمتري خود، کابيني بي نهايت جادار و راحت را به سرنشينان خود ارزاني ميدارد و در قسمت صندوق عقب نيز حجم بزرگي از فضا در اختيار مالک خودرو خواهد بود. اين مورد نيز يکي ديگر از مزايا نيسان ماکسيما به شمار ميرود.
عيب اول، مصرف سوخت بالا
مورد اول از مزايا نيسان ماکسيما به پيشرانه شش سيلندر و حجيم اين خودرو اشاره داشت که شتاب فوقالعادهاي را براي اين خودرو فراهم ميکند. با اين حال همين پيشرانه بسيار خوش اشتها بوده و مصرف سوختي برابر با 10.5 ليتر در هر صد کيلومتر به صورت ترکيبي ثبت ميکند که در مقايسه با خودروهاي کم مصرف امروز، رقم بالايي است.
اين رقم در نمونه اتوماتيک به واسطه استفاده از جعبه دنده چهارسرعته اندکي افزايش يافته و به حدود 11 ليتر در هر صد کيلومتر ميرسد تا مصرف سوخت بالا به عنوان يکي از معايب نيسان ماکسيما مطرح شود. البته اين ارقام رسمي هستند و در دنياي واقعي، مصرف سوخت نيسان ماکسيما بيشتر از اين اعداد خواهد بود.
عيب دوم، فرمان پذيري
هندلينگ ضعيف يکي از مواردي است که از ابتداي ورود سدان سايز متوسط ژاپني به بازار، به عنوان يکي از معايب نيسان ماکسيما مطرح شد. اين مشکل به علت تقسيم وزن نامناسب و ساده بودن بيش از حد سيستم تعليق در محور عقب به وجود آمده و سبب شده تا پيچيدن با نيسان ماکسيما در سرعتهاي بالا، عمل عاقلانهاي به نظر نرسد.
با اين وجود در سرعتهاي مجاز و شرايط معمولي، نيسان ماکسيما خودرو ناپايداري نيست اما با توجه به نبود سيستم کنترل پايداري و کنترل کشش و وضعيت نه چندان مطلوب جادههاي ايران، ماجراجويي با نيسان ماکسيما در سر پيچها چندان عقلاني نخواهد بود.