تجربه 3 سال رانندگی با اچ سی کراس؛ محاسن و معایب!



چرخان/ اچ30 کراس، خودرويي که قرار بود تا تبديل به يکي از پرفروشهاي بازار شود. يادش به خير؛ انگار همين ديروز بود که ايرانخودرو خبر از عرضه محصولي جديد از ديار چين را براي بازار تشنه ايران منتشر کرد.
محصولي که در آن روزها در چين و بلاروس و برخي کشورهاي حوزه عرضه شده و اتفاقا مورد پسند بازارهاي در حال توسعه آن کشورها قرار گرفته بود.
H30 Cross در روزهاي اول به لطف تبليغات غلو شده ايرانخودرو و عکس برداريهاي تبليغاتي، به عنوان يک خودروي کراس اور مطرح شده بود. موضوعي که تيتر داغ بيشتر خبرگزاريها بود؛ برخي آن را يک هاچ بک ميدانستند و برخي ديگر به آن نوعي ون ميگفتند! به هر حال روزها گذشت و اين محصول چيني باقيمت حدود 40 ميليون توماني براي پيش فروش بر روي سايت ايرانخودرو قرار گرفت. روزهايي که ايرانخودرو براي پيش خريد اين محصول مبلغ 5 ميليون تومان نيز تخفيف به مشتريان وفادارش تقديم ميکرد!
اتومبيلي جديد؛ با طيف گستردهاي از امکانات رفاهي بهخصوص سانروف و مولتيمديا که در آن روزها هر ايراني آروزي داشتنش را داشت و بهجز محصولات گران قيمت ژاپني، کرهاي و آلماني، کمتر خودرويي از آنها بهره ميبرد. همچنين استفاده از گيربکس اتوماتيک باعث شده بود تا اشتياق خريد براي انتخاب اين محصول به عنوان ارزانترين خودروي اتوماتيک بازار در آن روزها بالا رود.
اما حال پس از گذشت نزديک به 3 سال از عرضه اوليه اين محصول در سال 96 و البته تجربه کارکرد نزديک به 30 هزار کيلومتري اين خودرو توسط نويسنده، خيلي بهتر و منطقيتر ميتوان به مزايا و محاسن اين محصول چيني پرداخت.
مهمترين محاسن و ويژگيهاي اچ سي کراس چيست!؟
اولين و شايد بهترين ويژگي اين محصول چيني بهرهگيري از موتور TU5 ايرانخودرو است. پيشرانه اين خودرو به دليل استفاده زياد در محصولات ايرانخودرو، از لحاظ تأمين قطعات هيچگاه شما را دچار مشکل نخواهد کرد. از سوي ديگر مشترک بودن قطعات فني اچسي با ديگر محصولات ايرانخودرو نظير 206، 405، رانا و پرشيا اين حق انتخاب را به شما ميدهد تا با خريد قطعات خودروهاي ديگر باقيمت پايينتر؛ نيازي به هزينه کرد بالاتري براي تهيه محصولاتي با برند دانگ فنگ نداشته باشيد. بهطور مثال با مراجعه به نمايندگي و يا ايساکو؛ براي خريد لنت ترمز چرخ هاي جلوي اين محصول با بستهبندي دانگ فنگ، ممکن است باقيمتي 500 هزارتوماني مواجه شويد، ولي به راحتي با خريد لنت ترمز مخصوص چرخهاي جلو رانا با نصف قيمت ذکر شده؛ مشکل شما بدون هيچ عيب و ايرادي حل ميشود.
بهطور کلي از لحاظ تأمين قطعات، اچ سي کراس شما را اذيت نخواهد کرد و اکثر لوازم مصرفي و موتوري آن، به راحتي و وفور در بازار يافت ميشود. ليست زير برخي قطعاتي است که ميتوانيد از آن به جاي قطعات اصلي بدون نگراني استفاده نماييد:
(البته مسئوليت اين انتخاب با شماست و بهتر است قبل از اينکار حتما نمونه اصلي خودرو را با نمونه خريداري شده تطبيق دهيد)
لنت جلو رانا
لنت عقب 206 تيپ 5 و 6
سگ دست جلو 206 تيپ 5 و 6
فيلتر روغن ۲۰۶ پايه کوتاه
فيلتر هواي موتور ۲۰۶ بلند
تسمه دينام (tu5-855)
تسمه هيدروليک و کولر 1218 ولي چون رگلاژ داره تا تسمه 1253 هم امکان استفاده است
صافي بنزين پژو 405 و 206 و البته ال90
ديسک چرخ جلو پژو ۲۰۶ تيپ 5 و 6
توپي چرخ جلو پژو ۲۰۶ تيپ 5 و 6 يا سمند
بلبرينگ چرخها 206 تيپ 5 و پژو 405
مه شکن جلو ال نود و 207
خارهاي رو دري پرايد
شمع و کوئل 206 تيپ 5 و 6
برف پاکن کوچک پرايد ۱۸ اينچي و بزرگ مربوط l90 و ريو ۲۲ اينچي
آنتن پرايد و سمند
محافظ صفحه نمايش مانيتور H30 کراس؛ گلس تبلت ۶.۵ اينچي
دستهموتور بالا پژو 405 و 206 تيپ 2
دستهموتور پائين 206 تيپ 5
ميله موج گير mvm x33
بوستر و پمپ ترمز رانا
گردگير پلوس پژو 405
مخزن کاتاليزور اگزوز (کاتاليست) رانا
يکي ديگر از مهمترين ويژگيهاي اچ سي کراس، فضاي باز داخل آن است. قطعا اگر پيش از اين محصول خودروي 206، يا رانا داشته باشيد، با اولين ورود به کابين اچ سي کراس متوجه اين تفاوت خواهيد شد. هم صندليهاي عقب و هم صندليهاي جلو بسيار بزرگ و جادار هستند و از اين لحاظ به هيچ وجه دچار مشکل نخواهيد شد.
ويژگي ديگر اين محصول وجود مولتيمديا هفت اينچي؛ سانروف، روکش صندلي جذاب و… است که البته اين روزها به عنوان آپشن مطرح نميشوند!
قابليت نصب کروز کنترل با سوکت فابريک بر روي اين خودرو بسيار جذاب و مفيد است، اگر اچسي کراس را داريد به نظرم ارزش دارد که نصب کروز کنترل فابريک را بر روي آن را امتحان کنيد.
مصرف مناسب سوخت اين خودرو در مسافرت و جاده، از ديگر نقاط قوت آن است. اين که در اتوبان مصرف سوخت بر روي اعدادي مانند 5 و 6 ليتر در هر صد کيلومتر باشد، حس خوبي است!
مهمترين مشکلات و معايب شايع اچ سي کراس چيست؟!
اولين موضوعي که صداي اکثر خريداران اچ سي کراس را درآورده است، پاک شدن نوشته روي دکمههاي مخصوص مولتيمدياي فرمان بود. موضوعي که ايرانخودرو اوايل با روي باز پذيرفته و به سرعت آن را براي شما تعويض ميکرد؛ اما از بار دوم ديگر خبري نبود. هرچند که در نسخههاي بعدي اين موضوع کمتر شد و مثلا به جاي 1 ماه؛ 3 ماهه پاک ميشد!
يکي از مهمترين مشکلات اين خودروي چيني، وجود تاب بر روي رينگهاي فابريک آن است. موضوعي که شايد با اولين مراجعه به گارانتي و شرح مشکل، شما را با تعويض رينگها روبرو کند. رينگهاي موجود بر روي اچ سي کراس جنس مرغوبي نداشته و در دستاندازها به راحتي خم ميشود. ترکيدن لاستيک اين ماشين به اين دليل هم از ديگر معايب اين خودروست. موضوعي که سه بار براي خود من در سرعتهاي بسيار پايين و با دستاندازهاي معمولي رخ داد. البته به مرور و در توليدات جديدتر اين مشکل کمتر شده است، اما جنس نامرغوب رينگ باعث زدن فرمان در سرعت بالاي 80 کيلومتر شده و به مرور زمان کشيده شدن خودرو به چپ و راست شما را آزرده خواهد کرد. البته انجام بالانس درجا به عنوان يکي از راه حلهاي اين مشکل تا حدودي ميتواند شما را آسوده کند.
مشکل ديگري که شايد به مروز زمان در اين محصول به آن برخورد کنيد، صداي جيرجير کردن صندلي راننده و شاگرد است! موضوعي که براي خود من به شدت اعصاب خرد کن و اذيت کننده بود. اين موضوع در نمايندگي مطرح شد؛ اتفاقا جز مشکلات شايع بوده و جالب است بدانيد که با تعويض صندلي هم درست نخواهد شد. البته نمايندگي براي شما صندلي را تعويض خواهد کرد، فقط حواستان باشد که روکش صندلي بر روي ماشين نباشد وگرنه از پذيرش خودرو خودداري خواهند کرد.
به صدا افتادن درب ها و ستون ماشين به مرور زمان اتفاقي عادي براي محصولات داخلي محسوب ميشود؛ با توجه به جنس کابين و رودري هاي خشک، بايد انتظار اين موضوع را بکشيد؛ البته خيلي نامحسوستر از محصولات ديگر ايران خودرو!
هنگيهاي پي در پي در سيستم مولتيمديا؛ چيني شدن منوها و قفل شدن آن از ديگر مشکلات اين خودرو است که يا بايد دست به جيب شده و با مراجعه به برخي مراکز آن را آپديت کنيد يا به نمايندگي برويد!
اما يکي از مشکلات جدي و خاص اين محصول، گيرکردن دنده در حالت P است. خدا نکند وسط بياباني، مسافرتي يا جاي بدون امکاناتي اين اتفاق براي شما بيفتد. البته اين مشکل به راحتي قابل حل شدن است؛ ولي پس از آن شما ديگر نبايد از حالت P استفاده کنيد تا به نمايندگي رفته و نسبت به تعويض قطعات اقدام نماييد؛ مشکلي که البته تضميني براي بهبود کلي آن وجود ندارد و ممکن است بازهم سراغ شما بيايد.
مصرف سوخت بالا در شهر از ديگر مشکلات اين خودروي اتوماتيک است. البته اين موضوع براي محصولات داخلي چيز عجيب و جديدي نيست ولي اينکه بر روي کامپيوتر سفري خودروي خود مصرف 12 تا 15 کيلومتر در هر 100 کيلومتر را ببينيد شايد کمي ناخوش آيند باشد (البته مصرف بنزين اين محصول در جاده و اتوبان؛ بسيار عالي و مناسب است).
گراني و نبودن قطعات بدنه اچسي از ديگر مشکلاتي است که به مرور زمان در صورت نياز شما؛ برايتان مشکلساز خواهد شد. مثلا خريد راهنماي روي آينه با قيمت هاي حدودي بين 150 تا 300 هزار تومان واقعا سخت است!
هدف شما از خريد اچسي کراس چيست؟
خوب اين روزها اچ سي کراس قيمت مشخصي نداشته و فعلا از توليد نسخه صفر کيلومتر آن نيز خبري نيست. براي خريد اين محصول از 200 تا 320 ميليون تومان بايد هزينه کنيد که خب بديهي است هيچ منطقي پشت آن وجود ندارد. اما اگر براي همسرتان؛ دخترتان يا حتي خودتان قصد تعويض يا خريد خودروي جديدي داريد و از محصولات داخلي خسته شدهايد، اين محصول با توجه به امکانات خوب، وفور قطعات فني و همچنين فضاي مناسب کابين ميتواند انتخاب خوب و دلچسبي باشد.

















