نماد آخرین خبر

با مزایا و معایب رنو تلیسمان آشنا شوید

منبع
خودرو بانک
بروزرسانی

خودرو بانک/ برندهاي فرانسوي نام‌هايي آشنا براي ايرانيان هستند و سال‌ها است که محصولات پژو، رنو و سيتروئن در کشورمان عرضه مي‌شوند. خودروهاي فرانسوي معمولا به عنوان محصولاتي ميان‌رده شناخته مي‌شدند که در سطحي پايين‌تر از خودروهاي آمريکايي و آلماني رده‌بندي مي‌شوند، با اين وجود شرکت‌هاي مختلف خودروسازي فرانسه طي سال‌هاي اخير سعي کرده‌اند تا اين تفکر را تغيير دهند. خلق خودروهايي همچون پژو 508 و رنو تليسمان حاصل چنين طرز تفکري بوده است.

واردات سدان‌هاي مدرن فرانسوي در کنار عرضه زيرشاخه برند لوکس پژو سيتروئن يعني دي اس باعث شد تا تفکر مشتريان ايراني نسبت به خودروهاي فرانسوي تغيير يابد. رنو تليسمان اکنون خودرويي است که رقيبي جدي براي فولکس واگن پاسات، تويوتا کمري، هيونداي سوناتا و کيا اپتيما محسوب مي‌شود و در دسته خودروهاي نيمه لوکس قرار مي‌گيرد.

رنو تليسمان براساس زبان طراحي جديد رنو توسعه يافته و تلاشي تحسين برانگيز از اين شرکت براي عرضه يک سدان سايز متوسط محسوب مي‌شود. رنو تليسمان توسط شرکت نگين خودرو و در مدل‌هاي 2016 الي 2018 وارد ايران شد. پيش از آن‌که اين خودرو بتواند رقباي شناخته شده کره‌اي خود را به چالش بکشد، با محدوديت واردات روبرو شد تا دست مشتريان ايراني از اين خودرو دور بماند.

رنو تاليسمان در ايران در دو تيپ E2 و E3 به بازار عرضه شد. اکثر نسخه‌هاي موجود از رنو تاليسمان در ايران از تيپ E3 هستند که نسبت به تيپ E2 امکانات رفاهي بيشتري را در خود جاي داده است. از جمله اين امکانات مي‌توان به سنسور پارک جلو و سنسور نقطه کور، هدآپ ديسپلي، صندوق ‌پران، گرمکن صندلي‌هاي جلو و عقب، ماساژور صندلي‌هاي جلو و سيستم صوتي BOSE اشاره کرد.

امروزه رنو تليسمان در نسخه‌هاي صفرکيلومتر ساخت سال 2018، با قيمتي بيش از دو ميليارد تومان در بازار خريد و فروش مي‌شود. فولکس واگن پاسات، هيونداي سوناتا، کيا اپتيما و پژو 508 عمده رقباي رنو تليسمان در بازار هستند که هرکدام نقاط قوت و ضعف خود را دارند. آن‌چه در ادامه مي‌خوانيد، بررسي مزايا و معايب رنو تليسمان در خودروبانک است.

مزيت اول، عملکرد فني قابل قبول
به واسطه محدوديتي که از چند سال پيش در زمينه واردات خودرو اعمال شد، مشتريان ايراني از خريد خودروهاي مجهز به موتورهاي شش سيلندر و هشت سيلندر محروم شدند. در نتيجه بازار خودرو از محصولاتي مجهز به پيشرانه‌هاي چهار سيلندر 2.4 و 2.5 ليتري اشباع شد. در اين بين پيشرانه توربوشارژر زمينه ساز يکي از مزايا رنو تليسمان شده است.

رنو تليسمان به پيشرانه‌اي 1.6 ليتري توربوشارژر مجهز است که با کد TCe200 شناخته مي‌شود. اين موتور حداکثر 190 اسب‌بخار قدرت و 260 نيوتن‌متر گشتاور توليد مي‌کند و انتقال قدرت را از طريق گيربکس هفت سرعته اتوماتيک دوکلاچه انجام مي‌دهد. حاصل اين ترکيب شتاب حدود هشت ثانيه‌اي رنو تليسمان و برتري مطلق آن بر رقيب شناخته شده‌اي همچون کيا اپتيما است.

مزيت دوم، امکانات رفاهي رنگارنگ
در دوراني که واردات خودرو به کشورمان تا حدودي امکان پذير شده بود، افراد و شرکت‌هاي مختلفي اقدام به واردات خودرو مي‌کردند. نتيجه چنين رويکردي عرضه خودروهايي يکسان با سطح تجهيزات مختلف بود، چرا که هرکدام از اين خودروها از يک مبدا وارد کشور شده بودند. فروشندگان نيز با استفاده از اين ترفند خودروهاي نيمه فول را به قيمت نسخه تمام فول به مصرف‌کنندگان ايراني مي‌فروختند.

خوشبختانه چنين موردي در خصوص رنو تليسمان وجود ندارد و اکثر نسخه‌هاي وارد شده از اين خودرو به کشورمان، از تيپ E3 هستند که امکانات رفاهي قابل قبولي را در خود جاي داده و تاليسمان را به يکي از خودروهاي مجهز در بين رقبايش تبديل کرده است. از جمله امکانات رفاهي رنو تليسمان مي‌توان به مواردي همچون ترمز دستي برقي، شش کيسه هوا، نمايشگر 8.7 اينچي، سيستم هشدار نقاط کور، سقف پانوراما و سانروف برقي، سيستم اتوپارک، HUD، سنسورهاي نور و باران، سيستم کنترل فشار باد تايرها، صندلي هاي برقي جلو مجهز به تهويه و ماساژور بهمراه حافظه، گرمکن تمامي صندلي ها، کروز کنترل، روکش هاي چرمي، آينه وسط الکتروکروميک و آينه هاي جانبي تاشو برقي، درب صندوق هوشمند، سيستم تهويه مطبوع خودکار دوگانه، سيستم ورود و استارت بدون کليد، سيستم صوتي Bose، سنسورهاي جلو و عقب و دوربين دنده عقب اشاره کرد. اين امکانات قطعا يکي از مزايا رنو تليسمان خواهند بود.

عيب اول، سيستم تعليق نامناسب و سواري خشک
رنو تليسمان يک سدان سايز متوسط ميان رده محسوب مي‌شود. آن‌چه در اين سدان‌ها اهميت ويژه دارد، نرمي سواري و راحتي سرنشينان است تا بتوان براي مسافرت‌هاي طولاني از اين خودروها بهره برد. متاسفانه اين مورد در رنو تليسمان چندان لحاظ نشده و طراحان رنو بيشتر به دنبال ساخت خودرويي نيمه اسپرت بوده‌اند تا آن‌که بخواهند سداني خانوادگي توليد کنند.

سيستم تعليق خشک رنو تليسمان هنگامي که حالت رانندگي اسپرت را فعال کنيد، خود را بيشتر نشان داده و سواري را بيش از پيش اسپرت خواهد کرد. البته اين ويژگي براي خريداران جوان و علاقمندان به سرعت و شتاب يک مزيت خواهد بود اما از آن‌جايي‌که با يک سدان خانوادگي مواجه هستيم، بايد آن را در ليست معايب رنو تليسمان قيد کنيم.

عيب دوم، دردسرهاي نگهداري قواي فني
رنو تليسمان در مقايسه با خودروهاي کره‌اي همچون هيونداي سوناتا و کيا اپتيما شتاب و عملکرد فني بهتري را به نمايش مي‌گذارد اما اين مزيت بدون هزينه نخواهد بود. پيشرانه رنو تليسمان به توربوشارژر مجهز است و نسبت به ابعاد و اوزان خودرو، حجم اندکي دارد. به همين دليل طبيعي است تا اين پيشرانه تحت فشار باشد. به خصوص اگر راننده دايما نهايت عملکرد خودرو را طلب کند، در زماني کوتاه ناچار به تعويض اکثر قطعات و تحمل هزينه‌هاي گزاف خواهد شد.

علاوه برآن اين پيشرانه از تکنولوژي بالايي بهره مي‌برد و در نتيجه به سوخت با عدد اکتان بالا نياز دارد. در شرايطي که بنزين با کيفيت پايين در جايگاه‌هاي سوخت کشور توزيع مي‌شود و دسترسي به بنزين سوپر چندان آسان نيست، اين پيشرانه به يکي از معايب رنو تليسمان تبديل شده است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره