تحویل خودروی سیتروئن به موزه خودروهای سلطنتی سعدآباد

اسب بخار/ پس از حدود يک دهه پيگيري، خودرو تاريخي سيتروئن به موزه خودروهاي سلطنتي مجموعه فرهنگيتاريخي سعدآباد، تحويل داده شد.
پس از پيگيريهاي ۹ ساله کانون جهانگردي و اتومبيلراني و وزارت ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي خودرو تاريخي سيتروئنB۱۱ مدل ۱۹۵۳ از سوي سازمان جمعآوري و فروش اموال تمليکي، به موزه خودروهاي سلطنتي مجموعه فرهنگيتاريخي سعدآباد، تحويل داده شد.
اين خودرو که داراي شناسنامه نيز هست، متعلق به يک زوج ايراني ساکن کشور سوئيس بوده و سال ۱۳۹۰ در پي تصميم آنان براي اقامت دائم در ايران، از طريق مرز بازرگان وارد خاک کشورمان شد. اما بهدليل بروز مشکلات ترخيص، در گمرک متوقف شد.
پسازآن به خاطر وجود سوابق و اسناد اين خودرو در فدراسيون بينالمللي خودروهاي قديمي (FIVA) کانون جهانگردي و اتومبيلراني که عضو رسمي کارگروه شناسايي و صيانت از وسيلههاي نقليه تاريخي است، وارد عمل شد و بهمنظور تسهيل در ترخيص، نامههايي براي گمرک و پليس راهور ناجا ارسال و تأييد بلامانع بودن ترخيص را دريافت کرد.
بهرغم تلاش و حمايت کارگروه، مالک موفق به ترخيص خودرو نميشود و پس از سپري شدن زمان توقيف در گمرک، برابر ضوابط و مقررات، اتومبيل به سازمان جمعآوري و فروش اموال تمليکي سپرده ميشود.
در پي اين انتقال و تقاضاي سازمان مذکور براي صدور اسناد تاريخي و پلاک، خودرو سيتروئن ۶۷ ساله، در زمره اموال منقول فرهنگيتاريخي و موزهاي تشخيص داده شده و بايد با استناد به ماده ۱ تبصره ۸ ذيل اين ماده از قانون تأسيس سازمان جمعآوري و فروش اموال تمليکي، به وزارت ميراثفرهنگي، گردشگري و صنايعدستي منتقل ميشد.
اين خودروي کلاسيک پس از گذشت ۹ سال و با پيگيريهاي مداوم کانون جهانگردي و اتومبيلراني و ادارهکل موزهها و اموال منقول فرهنگي تاريخي، از املاک تمليکي استان تهران تحويل گرفته و با هدف حفظ و نگهداري اين خودروي ارزشمند تاريخي به موزه اتومبيلهاي سلطنتي واقع در مجموعه فرهنگيتاريخي سعدآباد انتقال داده شد.
اين خودرو تاريخي سابقه شرکت در مسابقات بينالمللي رالي دور دنيا در ۸۰ روز و رالي کشورهاي آلمان-فرانسه و … را در کارنامه خود به ثبت رسانده است.