رشد ۴۰ درصدی تولید وانت در نیمه نخست امسال

ايرنا/ بررسي آمارهاي منتشره وزارت صنعت، معدن و تجارت حاکي از توليد ۳۹ هزار و ۵۲۱ دستگاه وانت از سوي خودروسازان داخلي از آغاز امسال تا پايان شهريورماه است. آماري که در همسنجي با پارسال رشد ۳۹.۴ درصدي نشان ميدهد.
در اين مدت توليد اتوبوس، مينيبوس و ون با افت ۱۰.۳ درصدي در مقايسه با مدت مشابه پارسال به ۸۱۹ دستگاه کاهش يافت.
خودروسازان داخلي در اين مدت ۴۱۴ هزار و ۳۰۰ دستگاه خودروي سواري توليد کردند که در همسنجي با سال گذشته رشد ۱۹ درصدي داشته است.
در نيمه نخست امسال همچنين ۲۶۷ دستگاه کمباين و ۹ هزار و ۱۵۷ دستگاه تراکتور در کشور توليد شد که در مقايسه با نيمه نخست سال ۹۸ به ترتيب رشد ۴۱.۳ درصدي و افزايش يک درصدي نشان ميدهد.
هفته گذشته وزير صنعت، معدن و تجارت در جلسه مشترک با نمايندگان مجلس شوراي اسلامي با تاکيد بر ضرورت افزايش کيفيت توليدات خودرويي کشور، گفت: بايد شرايط براي عبور از انحصار دو شرکت بزرگ خودروسازي و افزايش توليدات با هدف رقابت پذيري محصولات خودرويي در سطح بازار فراهم شود.
«عليرضا رزمحسيني» افزود: اولويت نخست وزارتخانه، حمايت ويژه واحدهاي توانمند و افزايش توليدات رقابتي در حوزه خودرو کشور است و تقويت شرکتهايي که توانمندي لازم در اين عرصه را دارند در دستور کار است تا بتوان انحصار موجود را از بين برد.
وي بيانداشت: کارگروه مشترکي بين وزارت صنعت، معدن و تجارت و کميسيون صنايع و معادن مجلس شوراي اسلامي براي بررسي موضوعات مهمي همچون خودرو تشکيل شده و به زودي طرح مشترکي براي ساماندهي بازار خودرو ارائه خواهيم کرد.
رزمحسيني گفت: با توجه به اهداف تعيين شده در طرح مشترک دولت و مجلس براي ساماندهي توليد و بازار خودرو ، جاي اميدواري است که وضعيت بازار خودرو بهبود يابد و از اين وضعيت نابسامان موجود عبور کنيم.
تدوين برنامه پنج ساله خودروسازي کشور به پيشنهاد معاونتهاي تخصصي وزارت صنعت، معدن و تجارت و مشارکت نخبگان، ذينفعان و فعالان عرصه توليد با محوريت ايدرو از هفته گذشته کليد خورده است