نماد آخرین خبر

بازار دوچرخه کشور در سیطره خارجی‌ها

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
بازار دوچرخه کشور در سیطره خارجی‌ها

باشگاه خبرنگاران/ توان توسعه توليد دوچرخه در داخل کشور وجود دارد، اما نبود حمايت کافي مسئولان باعث شده که ظرفيت توليد در اين بخش به شدت کاهش يابد.
 
با شيوع ويروس کرونا و تعطيلي باشگاه‌هاي ورزشي اين روز‌ها مردم به ورزش دوچرخه سواري روي آورده اند و اين بازار نسبت به قبل رونق بيشتري پيدا کرده است. اين موضوع بايد باعث ‌شود شرايط براي توليد کنندگان دوچرخه در داخل کشور هم مناسب شود و با وجود اين که اغلب کسب و کار‌ها در شرايط فعلي حال و روز خوبي ندارند، توليد کنند‌گان دوچرخه سود مناسبي از فروش دوچرخه به دست بياوردند.
 
براي اين که حال و روز بازار دوچرخه را بررسي کنيم به بورس دوچرخه فروشان در محدوده ميدان رازي تهران رفتيم. بررسي‌هاي ميداني ما حاکي از اين بود که در ويترين مغازه‌هاي دوچرخه فروشي، دوچرخه ايراني جايي ندارد. فروشنده‌ها مي‌گويند بازار پر شده است از دوچرخه‌هاي عمدتا چيني و دوچرخه ايراني به صورت خيلي محدود به فروش مي‌رسد.
 

قديمي‌تر‌هاي بازار هم مي‌گويند در گذشته کارخانه‌هاي دوچرخه سازي‌ داشته ايم که حتي مي‌توانستند با خارجي‌ها رقابت کنند و اگر حمايت مي‌شدند، مي‌توانستند نياز داخلي کشور را تامين کنند و حتي نگاهي به صادرات داشته باشند، اما در حال حاضر تعداد اين کارخانه‌ها انگشت شمار است و خبري از توليد چشمگير نيست.
 
مردم هم از وضعيت فعلي بازار دوچرخه ناراضي اند
شرايط فعلي بازار دوچرخه و عدم حضور توليد کننده داخلي در بازار باعث شده است مردم هم براي خريد اين کالا با مشکل رو به رو شوند چراکه برخي فروشندگان بي حساب و کتاب، قيمت دوچرخه را بالا برده اند بدون آن که نظارتي برروي آن‌ها باشد. مردم در حالي به دنبال خريد دوچرخه داخلي هستند که اثري از دوچرخه ايراني در اين بازار وجود ندارد و مجبورند هزينه‌هاي گزافي براي خريد اين وسيله بپردازند.
 
اگر از ما حمايت شود توليد دوچرخه را افزايش مي‌دهيم
يکي از توليد کننده ‌هاي دوچرخه اظهار داشت: ظرفيت لازم براي توليد دوچرخه در داخل کشور وجود دارد، اما کم توجهي به توليد کنندگان و عدم حمايت مسئولان باعث شده که ظرفيت توليد ما به شدت کاهش يابد و حدود نصف کارگرانمان را اخراج کنيم.
 
وي ادامه داد: در حال حاضر علاوه بر نقدينگي نياز به تامين مواد اوليه با قيمت مناسب داريم که اگر دولت از ما حمايت کند مي‌توانيم به دوران اوج خود برسيم. اما در شرايط فعلي حمايت چنداني از توليد کننده‌هاي داخلي نمي‌شود.

دولت نگاهش به سمت واردات است نه توليد
صفرخاني رييس اتحاديه توليد کنندگان و تعمير کنندگان دوچرخه اظهار داشت: در داخل کشور توان خوبي براي توليد دوچرخه داريم، اما آن گونه که بايد سرمايه گذاري در اين زمينه انجام نشده است. در گذشته کارخانه‌هايي داشتيم که در سال ۳۰۰ هزار دستگاه دوچرخه توليد مي‌کردند، اما در حال حاضر توليدشان به حدود ۱۰ هزار دستگاه رسيده است.
 
وي ادامه داد: وقتي مي‌گوييم مسئولان حمايت نکرده اند به اين معني است که در بخش انرژي، بيمه کارگري و ماليات که کشور‌هاي ديگر به کمک توليد کنندگانشان مي‌آيند، دولت ما به توليدکنندگان کمکي نکرده است.
 
صفرخاني اظهار داشت: ما نمي‌گوييم دوچرخه سازان از همه چيز معاف شوند بلکه درخواست ما اين است که مسئولين به توليد کنندگان کمک کنند تا بتوانند شرايط کارشان را بهبود ببخشند و بعد از آن دولت همه هزينه‌ها مثل بيمه، ماليات و ساير هزينه‌ها را از آن‌ها بگيرد.
 
او بيان کرد: در زمينه توليد دوچرخه حدود ۸۰ درصد مي‌توانيم داخلي سازي کنيم و کمبودي از اين حيث وجود ندارد چرا که توليدکننده ‌هاي قطعاتي داريم که همه قطعات را مي‌توانند توليد کنند.
 
صفر خاني گفت: در حال حاضر عمده قطعات موتور سيکلت در داخل کشور توليد مي شود به اين دليل که توجه به آن بخش شد و اگر در بحث توليد دوچرخه هم توليد کنندگان انگيزه داشته باشند به راحتي اکثر قطعات آن را توليد خواهند کرد.
 
وي ادامه داد: نگاه مسئولان ما بيشتر به سمت واردات است و نه توليد. اگر نگاه به سمت توليد بود موانع مختلف جلوي پاي توليد کنندگان نمي‌گذاشتند، اما وارد کننده به راحتي مي‌تواند به هر ميزان کالا واردات کند بدون اين که درد سر‌هاي توليد را داشته باشد.
 
اين مقام مسئول بيان داشت: يکي از راه‌هاي کمک به صنعت توليد دوچرخه اين است که وارد کنندگان مکلف شوند بخشي از هزينه واردات و سود حاصل از آن را به بخش توليد بياورند اگر اين اتفاق بيفتد، وارد کننده هم به سمت توليد سوق پيدا مي‌کند .
 
وي گفت: در حال حاضر توليد کننده‌هاي ما اگر در بخش وام حمايت شوند و بتوانند مواد اوليه با قيمت مناسب تهيه کنند، مي‌توانند علاوه بر بهبود کيفيت، دوچرخه را با قيمت مناسب هم توليد کنند.
 
صفرخاني اظهار داشت: نبود رقيب داخلي براي واردات باعث شده است که برخي وارد کنندگان اجناسي که از قبل و با دلار ارزان وارد کرده بودند را با نوسانات نرخ ارز، به هر قيمتي مي‌خواهند به فروش برسانند.
او بيان داشت: اگر مسئولان بخواهند از همين امروز مي‌توانيم وضعيت توليد را بهبود ببخشيم به شرطي که به کمک توليدکنندگان بيايند.

مشکل توليدکنندگان داخلي را حل مي‌کنيم
رزم حسيني وزير صنعت معدن و تجارت در گفت و گوي اختصاصي با خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران جوان در اين خصوص اظهار داشت: در کارگروهي مشکلات توليد کنندگان داخلي را بررسي کرده ايم و اگر توليد کنند‌گان دوچرخه مشکلاتي دارند که بايد ما بدانيم با آن‌ها جلسه‌اي خواهيم گذاشت تا به زودي مشکلات آن ها را برطرف کنيم.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره