نماد آخرین خبر

سیاره در هم تنیده / سامانه ی تویوتا برای رقابت در عرصه خودران ها

منبع
سايپا نيوز
بروزرسانی
سیاره در هم تنیده / سامانه ی تویوتا برای رقابت در عرصه خودران ها

سايپا نيوز/ تويوتا از ايجاد گروه جديدي در عرصه تحقيقات و نوآوري رونمايي کرده که نام آن را «فناوري هاي سياره درهم تنيده» گذاشته است.


گروه خودروسازي تويوتا موتور از «گروه پژوهشي سياره در هم تنيده» Woven Planet Research Group  در کنفرانس رسانه هاي مجازي رونمايي کرد و در آن وعده داد که «ايمن ترين حمل و نقل نوين» را ارائه دهد،‌ مخصوصاً حالا که رقابت در خودران ها و خودروهاي متصل به شبکه هاي اينترنتي روز به روز داغ تر مي شود.

در ارائه آنلاين «سياره درهم تنيده» که از آن با نام جنسيس [اشاره به کتاب پيدايش تورات] هم ياد شده، عصاره کلام، نصب سامانه هاي کمک به راننده روي داشبورد خودروهاي سواري است که تا پايان سال 2021 محقق خواهد شد. در حقيقت ارائه رونمايي از اين گروه پژوهشي از گام هاي نخست عرضه نمونه اوليه خودرانِ کامل در آينده نزديک است.

اکثر خودرسازان سنتي در دنيا با رقابت شديدي از سوي غول هاي فناوري مثل اَپل، آمازون، گوگل، سوني و غيره مواجه شده اند که مي خواهند سهم قابل توجهي از خودران ها [خودروهاي بدون نياز به راننده] داشته باشند. حالا تويوتا مي خواهد «سياره درهم تنيده» خود را با رويکرد غول هاي سيليکون ولي [مهد غول هاي فناوري در آمريکا] گره بزند و فرايند ساخت سامانه هاي تويوتا را در نسل جديد خودروها به کار بگيرد.

تا ساخت خودران هاي کامل فاصله زيادي وجود دارد. همان طور که مي دانيد خودران ها را به 6 سطح تقسيم بندي مي کنند که از صفر شروع مي شود: سطح 0: هيچ کاري خودکار انجام نمي شود؛ سطح1: خودران به کمک راننده نياز دارد؛ سطح2: بدون نياز به راننده حرکت مي کند اما به توجه راننده نياز دارد؛ سطح3: خودران عمل مي کند اما مسئوليت همچنان با راننده است؛ سطح4: سطح بالايي از خودران که به دخالت راننده نياز ندارد اما همچنان مسئوليت با راننده است؛ سطح5: خودران کامل که امکان بروز حادثه در آن به صفر رسيده است.

گروه خودروسازي جنرال موتورز در نمايشگاه الکترونيک مصرف کنندگان (معروف به CES) که در اواخر ژانويه برگزار شد از خودران کاديلاک خود رونمايي کرد. همين طور در خبري مرتبط، موتور جست و جوي بايدو –که به گوگل چيني ها معروف است- از همکاري و شراکت با برند معروف چيني «جيلي» براي ساخت خودروهاي برقي خبر داده است. همين ها نشان مي دهد که عرصه رقابت در خودران ها با حضور غول هاي فناوري مثل گوگل، اَپل و غيره تا چه حد تنگ شده است.

گروه پژوهشي «سياره درهم تنيده تويوتا» را جيمز کوفنر James Kuffner هدايت مي کند که پيش از اين در گوگل کار مي کرد. از مزيت هاي سياره در هم تنيده تويوتا، مقياس گردآوري اطلاعات آن است. بانک اطلاعاتي غني يکي از پايه هاي اصلي توسعه نرم افزارهايي است که با هوش مصنوعي کار مي کنند. اين اطلاعات را ميليون ها دستگاه خودروي تويوتا که در سطح جهان در حال تردد هستند، براي گروه تويوتا موتور گردآوري و ارسال مي کنند. مخصوصاً حالا که تويوتا دوباره مقام پرفروش ترين خودروساز جهان را در سال 2020 از گروه فولکس واگن پس گرفت.

کوفنر هنگام معرفي سياره در هم تنيده گفت: «اين تازه آغاز راه است. ما تازه شروع کرده ايم و با اين فناوري و نوآوي مي خواهيم دنيا را تغيير دهيم.» در مراسم معرفي اين گروه، مديران ارشد آن هم معرفي شدند که مهمترين نکته در آن معرفي دايسوکو تويودا Daisuke Toyoda ، فرزند [پسر] آکيو تويودا –مدير عامل و رئيس هيئت مديره تويوتا- به عنوان يکي از مديران ارشد گروه سياره درهم تنيده بود.

سال گذشته تويوتا نمونه اوليه «شهر آينده» يا «شهر درهم تنيده» Woven City را در پاي کوه فوجي معرفي کرد که برق و توان آن را پيل هاي سوختي و سوخت هيدروژني تأمين مي کنند. اين شهر در حقيقت نوعي آزمايشگاه براي خودران ها است. جمعيت اين شهر 2000 نفر است که از پيشرفته ترين ابزارهاي فناوري بهره مند هستند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره