با 15 تا از بهترین خودروهای برقی دنیا در سال 2021 آشنا شوید

پرشين خودرو/ استفاده از خودروهاي برقي در جهان به سرعت در حال گسترش است. در اين مقاله قصد داريم 15 تا از بهترين خودروهاي برقي دنيا را به شما معرفي کنيم.
خودروهاي برقي هر روز محبوبتر ميشوند. دليل اصلي اين موضوع، توجه بيش از پيش به حفظ محيط زيست است. مردم کشورهاي صنعتي دريافتهاند که استفاده از سوختهاي فسيلي براي اتومبيلها، نه تنها باعث از بين رفتن منابع طبيعي شده، بلکه آلودگي زيست محيطي به همراه خواهد داشت. به همين دليل گرايش به سمت خودروهاي الکتريکي در حال افزايش است.
در حال حاضر، شرکتهاي بزرگ خودروسازي جهان، در حال رقابت با يکديگر براي ساخت قويترين و بهترين خودروهاي برقي دنيا هستند. طراحي و توليد اين خودروها بهمرور بهتر شده و امروزه شاهد عرضه مدلهاي متنوعي از خودروهاي الکتريکي هستيم که برخي از آنها از نظر قدرت با خودروهاي بنزيني قابل رقابتاند. چالش اصلي در ساخت اين اتومبيلها، ظرفيت محدود باتري آنهاست که باعث ميشود با هر بار شارژ برقي، بتوانند مسافت مشخصي را طي کنند. بنابراين يکي از فاکتورهاي بسيار مهم در تعيين بهترين خودرو برقي دنيا، ميزان مسافتي است که با هر بار شارژ طي ميکند.
در ادامه اين مقاله با ما همراه باشيد تا با تعدادي از برترين خودروهاي برقي جهان آشنا شويم و ببينيم که هر کدام از آنها چه ويژگيهايي دارند.
تسلا مدل 3 (Tesla Model 3)
وقتي در مورد خودروهاي برقي دنيا صحبت ميکنيم، يکي از اولين اسمهايي که به ذهن ميآيد، تسلا است. کمپاني تسلا را ميتوان پيشروترين شرکت در زمينه توليد و طراحي خودروهاي الکتريکي ناميد. در واقع با ورود تسلا به اين حوزه بود که ساير شرکتهاي خودروسازي هم تصميم گرفتند تا خط توليد اتومبيلهاي برقي خودشان را راهاندازي کنند. تسلا مدل 3 يکي از توليدات مهم کمپاني تسلا است که از برخي جهات ميتوانيم آن را بهترين خودرو برقي دنيا در سال 2021 بناميم. تسلا مدل 3 نهتنها تمام الکتريکي است، بلکه از قابليت خودران نيز بهره ميبرد؛ يعني بدون اينکه راننده کاري انجام دهد، خودرو ميتواند حرکت کند، پيچها را دور بزند، از خودروهاي ديگر که در جاده هستند سبقت بگيرد، توقف کند و به طور کاملا خودکار، از ابتدا تا انتهاي مسير را طي نمايد. تسلا مدل 3 تا به امروز پرفروشترين مدل کمپاني تسلا بوده و محبوبيت زيادي هم در بين علاقهمندان به خودروهاي الکتريکي دارد. اين خودرو با يک بار شارژ مسافتي حدود 480 کيلومتر را طي ميکند.
تسلا مدل ايکس (Tesla Model X)
مدل بعدي کارخانه تسلا که در فهرست ما حضور دارد، مدل ايکس است. اين مدل را ميتوان بزرگترين خودرو تسلا ناميد که ظاهري شبيه کراساورها دارد. جالب است بدانيد که مدلهاي مختلف تسلا، داراي تيپهاي متفاوتي به نام Performance و Long Range هستند که هر کدام کارايي خاص خودشان را دارند. مثلا همين مدل ايکس، در تيپ Performance ميتواند با هر بار شارژ شدن تا 480 کيلومتر حرکت کند، اما در تيپ Long Range حداکثر ميزان مسافت آن به بيش از 520 کيلومتر ميرسد. بهطور کلي تيپهاي Long Range همانطور که از اسمشان مشخص است، مسافت بيشتري را نسبت به تيپهاي ديگر طي ميکنند. گفتني است که تسلا مدل ايکس تيپ Performance فوقالعاده قدرتمند است و موتور الکتريکي آن ميتواند بيش از 500 اسب بخار نيرو توليد کند. به همين دليل اين اتومبيل يکي از بهترين خودرو هاي برقي دنيا به شمار ميرود.
تسلا مدل اس (Tesla Model S)
خودروي سدان برقي تسلا مدل اس در تيپ Long Range ميتواند تا 595 کيلومتر را با هر بار شارژ کردن طي کند و اين عدد براي يک خودروي الکتريکي شگفتانگيز است. البته تسلا همچنان مشغول کار روي باتري اين خودرو است تا بتواند باز هم ميزان کارايي آن را افزايش دهد. علاوه بر ظرفيت باتري، تسلا مدل اس داراي سيستمهاي هوشمند متنوعي است که آن را به يکي از بهترين خودرو هاي برقي جهان تبديل کردهاند. تسلا مدل اس يکي از قويترين محصولات کمپاني تسلا است که ميتواند در کمتر از 3 ثانيه، شتاب خود را به بيش از 160 متر بر ثانيه برساند.
آئودي اي ترون (Audi e-Tron)
برند آلماني آئودي را همه با خودروهاي لوکس و جذابش به ياد ميآورند. اما اين کمپاني از مدتها پيش وارد عرصه توليد خودروهاي الکتريکي شده و در اين زمينه پيشرفتهاي زيادي هم داشته است. مدل اي ترون آئودي در حال حاضر ميتواند لقب بهترين ماشين برقي دنيا را از آن خودش کند. اين خودروي کراساور متفاوت و هوشمند، دو حالت براي رانندگي دارند که Normal و Boost ناميده ميشوند و هر کدام از اين حالتها، کارايي فوقالعادهاي دارند. کيفيت هميشگي محصولات آئودي در خودروي برقي اي ترون به حداکثر رسيده و آن را به يک محصول استثنايي تبديل کرده است. وقتي داخل کابين اين خودرو نشستهايد، کوچکترين صدايي از موتور يا ساير قسمتهاي خودرو نميشنويد و با يک بار شارژ ميتوانيد مسافتي معادل 355 کيلومتر را طي کنيد.
مرسدس بنز اي کيو سي (Mercedes-Benz EQC)
مرسدس بنز هم از رقابت بر سر ساخت اتومبيلهاي برقي جا نمانده و با عرضه مدل اي کيو سي، قدم بزرگي را در اين مسير برداشته است. اين کراساور زيبا و جذاب، بهگونهاي طراحي شده که ظرفيت پنج نفره دارد و در قسمت عقب آن هم ميتوان تا 500 ليتر بار قرار داد. مرسدس بنز EQC دو موتور ناهمزمان دارد که در قسمتهاي جلو و عقب کارگذاري شدهاند. اين خودرو از سيستم تعليق پيشرفتهاي بهره ميبرد که در نهايت باعث فرمانپذيري بهتر و تجربه رانندگي عالي با EQC ميشود. اين خودرو هم با يک بار شارژ شدن تا 400 کيلومتر را طي ميکند.
جگوار آي پيس (Jaguar I-Pace)
کمپاني جگوار يکي از اولين کارخانههاي معروفي بود که مستقيما وارد عرصه رقابت با تسلا براي ساخت خودروهاي برقي شد. مدل آي پيس را ميتوانيم يکي از اتومبيلهايي بناميم که لياقت کسب عنوان بهترين خودروي برقي جهان را دارد. در اين خودرو شاهد ويژگيهاي برجسته محصولات جگوار مثل طراحي بدنه زيبا، کابين امن و راحت و همچنين حالت آيروديناميکي مثالزدني هستيم. اما آن چيزي که I-Pace را به يک اتومبيل منحصربهقرد تبديل ميکند، قابليتهاي آن در بخش الکتريکي است. موتور دوقلوي آي پيس ميتوانند حدکثر تا 200 اسب بخار نيرو توليد کند و با هر بار شارژ شدن، تا 440 کيلومتر را طي نمايد. چنين ويژگيهايي حتي در بين بهترين ماشين هاي برقي دنيا هم کمتر ديده ميشوند.
نيسان ليف (Nissan Leaf)
نيسان ليف يک خودروي هاچبک است که المانهاي طراحي کمپاني نيسان را به ارث برده و ظاهري مدرن و جذاب دارد. در اين خودروي برقي، سنگينترين بخش در قسمت عقب خودرو قرار گرفته و اين موضوع باعث ميشود که مرکز ثقل آن پايين نگه داشته شود. اين خودرو با يک بار شارژ 30 دقيقهاي ميتواند تا 360 کيلومتر را طي کند. افرادي که به دنبال يک خودرو جمع و جور و زيبا هستند و از طرفي به محيط زيست هم اهميت زيادي ميدهند، ميتوانند نيسان ليف را به عنوان يک گزينه اقتصادي و مناسب انتخاب کنند.
هيونداي کونا الکتريکي (Hyundai Kona Electric)
هيونداي با عرضه مدل کونا EV نشان داد که عزمي جدي براي توليد خودروهاي برقي دارد و حتي ميتواند بهترين ماشين برقي جهان را هم بسازد. يک بار شارژ کامل اين خودرو حدود 50 دقيقه طول ميکشد، اما سپس ميتواند تا 415 کيلومتر راه برود. جالب است بدانيد که شرکت هيونداي، قبل از کونا هم يک خودروي برقي ديگر به نام آيونيک ساخته بود که آن اتومبيل هم ميتوانست در فهرست ما حضور داشته باشد. کونا EV يک خودروي هوشمند به حساب ميآيد و داراي سيستم سرگرمي پيشرفتهاي است. ضمن اينکه چندين گوشي موبايل ميتوانند به اين خودرو متصل شوند و به شکلهاي مختلف به کنترل آن بپردازند.
فولکس واگن آي دي 3 (Volkswagen ID3)
فولکس واگن هم با يک خودروي جذاب تصميم گرفت به رقابت با تسلا برود. خودروي برقي آي دي 3 بر اساس تستهاي انجام شده روي آن، يکي از برترين خودروهاي برقي دنيا است که از امکانات کمنظيري هم بهره ميبرد. سيستم انتقال نيرو در اين اتومبيل کاملا مناسب و بهينه براي يک خودروي برقي طراحي شده همين موضوع کارايي آن را ارتقا ميبخشد. با يک بار شارژ حدودا 30 دقيقهاي ميتوان مسافتي به طول 400 کيلومتر را با اين خودروي زيبا طي کرد. فولکس واگن ID3 در ليست پرفروشترين خودروهاي برقي جهان در سال 2021 هم قرار دارد.
کيا اي نيرو (Kia E-Niro)
شرکت کيا خودروي برقي اي نيرو را در سال 2018 معرفي کرد. اين خودرو از نظر فرم طراحي باتريها و سيستم انتقال قدرت شباهتهاي زيادي با هيونداي کونا دارد، اما بهطور کلي شباهتهاي ظاهري چنداني بين اين دو خودرو ديده نميشود. کيا E-Niro با يک بار شارژ ميتواند تا حدود 390 کيلومتر را طي کند. کمپاني کيا يک خودروي برقي ديگر به اسم سول (Soul EV) هم دارد که اين خودرو هم جزو بهترين ماشين هاي برقي جهان است.
پورشه تايکان (Porsche Taycan)
وقتي قرار باشد بهترين خودروي برقي دنيا را معرفي کنيم، قاعدتا بايد به سراغ کمپاني معروف پورشه و مدل پرسروصداي آن به نام تايکان هم برويم. پورشه تايکان که در دو مدل توربو و توربو S عرضه ميشود، يکي از اصليترين رقباي تسلا مدل S به شمار ميرود. با يک نگاه به ظاهر خودروي تايکان، ميتوان به راحتي متوجه شد که با يک اتومبيل مدرن و شيک از شرکت پورشه سر و کار داريم. اين خودروي لوکس، نام خودش را از يک کلمه ترکي به معني اسب گرفته است که در واقع به لوگوي مشهور کمپاني پورشه اشاره دارد. پورشه تايکان در مدت کمتر از 25 دقيقه بهطور کامل شارژ ميشود و سپس ميتواند تا 435 کيلومتر مسافت را طي کند.
هوندا اي (Honda E)
يکي از جذابترين خودروهاي برقي دنيا را کمپاني هوندا ساخته است. اين هاچبک زيبا، طراحي يکپارچه و جمع و جوري دارد و قسمت جلو و عقب آن (مخصوصا چراغها) به شکلي هستند که در همان نگاه اول، شرکت سازنده را معرفي ميکنند. اين خودرو اگرچه ظرفيت باتري محدودي دارد (220 کيلومتر با هر بار شارژ) اما به دليل سبک بود و سواري راحت، يکي از گزينههاي مناسب براي افرادي است که به دنبال يک خودروي برقي بيدردسر براي محيطهاي شهري هستند. هوندا اي سيستم تعليق پيشرفتهاي دارد و در کلاس خودش يک خودروي بسيار ايمن بهشمار ميرود.
ب ام و آي 3 (BMW i3)
بالاخره ميرسيم به کمپاني پرطرفدار BMW که با خودروي آي 3 نام خود را در فهرست سازندگان بهترين خودروهاي برقي جهان جاي داده است. اين هاچبک زيبا که دو درب دارد، با هر بار شارژ ميتواند مسافتي به طول 320 کيلومتر را طي کند. موتور الکتريکي اين خودرو تا 170 اسب بخار نيرو توليد ميکند که براي يک خودروي برقي مناسب به نظر ميرسد. يکي از ويژگيهاي برجسته خودروي i3 که باعث فروش بالاي آن هم شده، طراحي زيباي فضاي داخلي اين خودرو است.
ب ام و آي 4 (BMW i4)
جديدترين خودروي برقي بي ام وي با نام i4 طراحي و ساخته شده و در واقع براي رقابت با تسلا مدل 3 عرضه ميشود. کمپاني بي ام و اعلام کرده که اين خودرو با موتور قدرتمندي که دارد، ميتواند ظرف مدت 4 ثانيه به شتاب صفر تا صد برسد. همچنين با هر بار شارژ شدن، مسافتي حدود 640 کيلومتر را طي ميکند که بسيار عجيب و حتي باورنکردني است. اين خودروي برقي پيشرفته داراي پلتفرمي مشترک با بي ام و سري 4 گرن کوپه است. بهنظر ميرسد که i4 شايستگي مطرح شدن بهعنوان بهترين خودرو برقي جهان را دارد.
ميني الکتريک (MINI Electric)
کمپاني انگليسي ميني هم تصميم گرفته که نمونه الکتريکي از خودروي محبوب خود را توليد کند. اين خودرو بهجز تغييرات ناچيز ظاهري، هيچ تفاوتي با نمونه بنزيني خود ندارد و با نگاه کردن به ظاهر آن، به سختي ميتوان تشخيص داد که با يک خودروي برقي مواجه هستيم. با اين خودرو ميتوان تا 230 کيلومتر را طي کرد و به همين دليل بيشتر براي استفاده شهري مناسب است. افرادي که به دنبال يک خودروي برقي کوچک باشند، بدون شکل علاقه زيادي به ميني الکتريک پيدا ميکنند.
در اين مقاله با برترين خودروهاي برقي دنيا آشنا شديم. کمپانيهاي خودروسازي با سرعت زيادي در حال توسعه تکنولوژي اتومبيلهاي الکتريکي هستند و هر روز شاهد معرفي مدلهاي جديدتري از آنها خواهيم بود. احتمالا در ادامه سال 2021 هم خودروهاي جديدي از اين کمپانيها معرفي ميشوند. نظر شما درباره خودروهاي برقي چيست؟ لطفا ديدگاههاي خودتان را درباره اين اتومبيلها با ما به اشتراک بگذاريد.