نماد آخرین خبر

استفاده از هدفون حین رانندگی کار خوبی نیست

منبع
سايپا نيوز
بروزرسانی
استفاده از هدفون حین رانندگی کار خوبی نیست

سايپا نيوز/ ما حالا بهتر از گذشته مي دانيم که استفاده از هِدفُن حين رانندگي چقدر بد است.

خيلي کارها است که نبايد حين رانندگي انجام شود. از جمله فرستادن پيام متني، استفاده از ريش تراش هاي باتري دار بي سيمي، مسواک زدن، نوشيدن، و استفاده از هِدفُن. اگر با همه ي اين موارد موافق هستيد که به شما تبريک مي گوييم. اما اگر در مورد استفاده از هِدفُن چندان موافق نيستيد يا آن که معتقد هستيد که هِدفُن و هندزفري را براي همين منظور طراحي کرده اند، ما با شما بايد چند کلمه اي بيشتر گفت و گو کنيم!

در خيلي از کشورهاي دنيا قرار دادن هِدفُن يا هندزفري حين رانندگي غيرقانوني است. حتي در جايي که غيرقانوني نشده، کار درستي نيست چون مغز و گوش انسان به «آگاهي فضايي» spatial awareness مجهز است و هندزفري و هدفن مانع اين توانايي هستند. به احتمال زياد شما هم به اين موضوع توجه کرده ايد که گوش و مغز شما به کمک هم مي توانند موقعيت شما را در فضايي که در آن قرار گرفته ايد به خوبي تجسم کنند و دوري يا نزديکي، شدت و ضعف، جهت و منشا صداهاي اطراف را به خوبي تشخيص دهند براي مثال اگر شما صداي آژير آمبولانس را بشنويد، تا حدود زيادي دوري يا نزديکي آن را حدس مي زنيد،‌ اين که از کدام طرف به شما نزديک يا دور مي شود را تشخيص مي دهيد.

کمپاني فورد پژوهشي را در اروپا به اجرا گذاشته تا به طور کمي مشخص کند استفاده از هدفن و هندزفري هنگام رانندگي تا چه حد ايده بدي است.

در اين پژوهش اپليکيشني مورد استفاده قرار گرفته است که صداي توليد شده در آن از 8 جهت مختلف ارسال مي شود. اين اَپ مي خواهد تا جايي که امکان دارد شرايط واقعي را خلق کند که در آن امکان کنترل صدا با اکوآلايزرهاي مختلف ممکن شود. در اين اپليکيشن با استفاده از واقعيت مجازي، صداي واقعي خيابان شبيه سازي شده است و از شرکت کنندگان در اين پژوهش خواسته مي‌شود که صداهايي که مي شنوند و جهت و دوري و نزديکي آن را تشخيص دهند. براي مثال از آنها سؤال مي شود هر وقت صداي آمبولانس شنيدند، اعلام کنند و بگويند از کدام جهت به آنها نزديک مي شود. بعد اين آزمايش هم بدون استفاده از هدفن و هم با استفاده از هدفن انجام شده است. همچنين براي آزمايش در برخي موارد از هدفن موسيقي هم پخش شده است.

اين پژوهش نشان داد به طور متوسط کساني که با هدفن به موسيقي گوش مي دهند، 4.2‌ ثانيه ديرتر از کساني که هدفن در گوش ندارند، صداي آمبولانس را شنيده اند. حتماً قبول داريد که تصادف ها در کسري از ثانيه اتفاق مي افتند.

از 2000 نفر شرکت کننده در اين پژوهش 44 درصد گفته اند بعد از اين آزمايش ديگر هرگز هنگام رانندگي از هِدفُن يا هندزفري يا ايربادز استفاده نخواهند کرد. اين عدد و رقم هم خيلي بيشتر از حد انتظار است.

اگر هنوز باور داريد که اين حرف ها يک مشت ادعاي پوچ و بي فايده است، خوشبختانه فورد اين اپليکيشن را براي استفاده همگان منتشر کرده است. بهتر است اين اپليکيشن را دانلود کنيد و خودتان امتحان کنيد. اميدواريم که نظرتان را عوض کند.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره