نماد آخرین خبر

نگاه جامع و کارشناسانه به هزینه تولید، مبنای قیمت گذاری خودرو باشد

منبع
تسنيم
بروزرسانی
نگاه جامع و کارشناسانه به هزینه تولید، مبنای قیمت گذاری خودرو باشد

تسنيم/ کارشناس صنعت خودرو بر داشتن نگاه جامع و کارشناسانه مسوولان و نهادهاي قانوني به هزينه هاي توليد براي قيمت گذاري خودرو تاکيد کرد.

بابک صدرايي با اشاره به افزايش چند برابري مواد اوليه خودرو تاکيد کرد: قيمت گذاري خودرو توسط شوراي رقابت با برخي ملاحظات سياسي و اجتماعي صورت گرفته و بر مبناي هزينه تمام شده توليد نيست. ارقام جديد تفاوت زيادي با بهاي تمام شده توليد و قيمت مواد اوليه دارد.

وي افزود: بايد دليل اين گونه قيمت گذاري که به زيان اقتصاد کشور است شفاف سازي شود و افکار عمومي کاملا نسبت به اين روند جديد توجيه شود.

صدرايي گفت: صنعت خودرو صنعتي مهم و راهبردي است و به همين دليل در اولويت تحريم آمريکا قرار گرفت که تبعادت زيادي را به دنبال داشته است؛ خودروساز قبل از تحريم ها اقدام به خريد قطعه با ارز 3700 توماني مي کرد اما در شرايط تحريمي اين عدد به 23 هزار تومان رسيد که در کنار ساير هزينه ها، سبب افزايش هزينه توليد و زيان بالاي خودروسازان شد. 

وي تصريح کرد:‌ برخلاف خودرو قيمت ساير اقلام و کالاهاي مورد نياز مردم افزايش چند برابري داشته در صورتي که افزايش اندک قيمت خودرو مورد توجه قرار مي گيرد.

اين کارشناس  ادامه داد: با توجه به وابستگي علم اقتصاد به تورم و هزينه هاي توليد، افزايش قيمت محصول امر بديهي و مشخصي است که با مشخص شدن هزينه هاي توليد و مواد اوليه قيمت نهايي خودرو با سطحي از سود اقتصادي مشخص مي شود تا توليد کننده بزرگي مانند ايران خودرو امکان ادامه فعاليت اقتصادي داشته باشد. زماني که مواد اوليه اصلي خودرو مانند آهن، فولاد، مس، پلاستيک و هزينه نيروي انساني افزايش پيدا مي کنند بايد شاهد افزيش قيمت خودرو باشيم.

صدرايي تصريح کرد: برداشت مردم اين است وقتي خودرو گران مي شود حاشيه سود خودرو سازان افزايش پيدا مي کند در حالي که اين طور نيست و افزايش قميت در بازار به جيب دلالان مي رود.
اين کارشناس با اين حال تاکيد کرد: برنامه جديد شوراي رقابت نشان داد که حضور اين شورا در فرآيند قيمت گذاري، تاثيري بر کنترل بازار نداشته و ضرورت دارد که دولت و نهادهاي مسوول اين اجازه را به خودروساز بدهند تا با توجه به هزينه توليد و خدمات پس فروش و هزينه هاي نيروي انساني و با سود مشخصي خودرو را عرضه کند.

صدرايي گفت: در حالت عادي خودروساز با افزايش بهره وري، دسترسي راحت به مواد اوليه و ارتباط با بازارهاي جهاني مي تواند محصولات خودرو با قيمت رقابتي عرضه کند و پاسخگوي نياز بازار باشد

اما در شرايط سخت فعلي به عنوان يک صنعت تاثير گذار نقش مهمي در اشتغال زايي و خروج ارز دارد.

اين کارشناس گفت: مقايسه قيمت خودرو در بازارهاي خارجي بايد با واقعيت هاي اقتصادي و ارزي محاسبه شود ارزان ترين خودرو وارداتي بيش از دو برابر گران ترين محصول داخلي خواهد بود. شواري رقابت اگر دوست‌دار صنعت و توليد است بايد به تمام موارد توجه کند و با شفافيت و مقايسه هزينه هاي توليد قيمت نهايي را اعلام کند امري که بسيار مهم و اجتناب ناپذير است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره