
نحوه مدیریت، بیشترین آسیب را به شرکتهای خودرویی وارد کرده است

باشگاه خبرنگاران/ در رابطه با صورت ماليهاي منتشر شده از شرکتهاي خودرويي اظهار کرد: طبق آخرين صورتهاي مالي که شرکتهاي خودرويي از جمله نمادهاي بورسي، خساپا و خودرو، خگستر، خبهمن که براي سال ۱۳۹۹ منتشر کردهاند، درآمد عملياتي شرکت سايپا، طبق بررسيهاي انجام شده ۱۸ درصد افزايش يافته، ولي بهاي تمام شده و زيان خالص شرکت به ترتيب ۳۶ و ۱۳۲ درصد افزايش يافته است.
کارشناس بازار سرمايه در رابطه با افزايش ۱۳۲ درصدي زيان خالص شرکت سايپا بيان کرد: با توجه به ميزان زيان خالص منتشره در صورتهاي مالي، اين افزايش زيان خالص شرکت مربوط به شناسايي زيان ناشي از تسعير دارايي ارزي عملياتي شرکت به مبلغ ۹۱۱ ميليون تومان است که فقط در سال ۹۹ ثبت شده است و متاسفانه هيچ گونه توضيحي در خصوص ماهيت اين زيان قابل توجه انتشار نيافته است و تاثير مستقيم در زيان سازي شرکت داشته است و به طور مستقيم ۲۸ درصد زيان خالص شرکت را افزايش داده است.
او گفت: در گزارش صورتهاي مالي سالانه شرکت سايپا، افزايش ۷ هزار و ۲۶۳ ميليارد تومان، مربوط به افزايش بهاي تمام شده مواد مستقيم مصرفي طبق يادداشت صورتهاي مالي ۱-۷ است که عمده افزايش آن مربوط به خريد قطعات مختلط پرايد و تيبا، قواي محرکه خودرو، رنگ و مواد شيميايي و ورق آهن است که طي امسال جمع کل خريد مبلغ ۲۵ هزار و ۷۸۹ ميليارد تومان و در سال گذشته مبلغ ۱۴ هزار و ۱۰ ميليارد تومان بوده که به مبلغ ۱۱ هزار و ۷۷۹ ميليارد تومان افزايش داشته است.
ادهم در پاسخ به اين پرسش که، چرا با وجود افزايش درآمد صنعت خودرو، مجددا زيان اين صنعت در حال افزايش است؟، اظهار کرد: پرداختهاي تبعيضآميز به برخي قطعهسازان، استفاده از ماشينآلات قديمي و غيراستاندارد در قطعهسازي و توليدات قطعات بيکيفيت، عدم بومي سازي، سوءمديريت و افزايش بهاي تمام شده از جمله دلايل افزايش زيان گروه صنعت است.
او بيان کرد: نحوه مديريت، بيشترين آسيب را به شرکتهاي خودرويي وارد کرده است و افزايش قيمت خودرو و حتي آزادسازي قيمت خودرو نيز نميتواند، راهکار اساسي براي خروج از زيان سازي باشد.
کارشناس بازار سرمايه افزد: راهکار اساسي در جهت کاهش زيان انباشته شرکتهاي خودرويي، استفاده از مديران مبتکر، نخبه و جوان، استفاده از تجهيزات، قطعه سازي امکانات بومي موجود و همين طور طبق فرمايشات مقام معظم رهبري، توليد، پشتيباني و مانع زداييهاست که ميتواند راهکار اساسي براي خروج از زيان انباشته شرکتهاي خودرويي باشد.
ادهم در رابطه با صورت مالي شرکت ايران خودرو نيز گفت: طبق آخرين صورتهاي مالي منتشره منتهي به سال ۱۳۹۹، درآمد عملياتي شرکت ايران خودرو ۱۰۰ درصد افزايش داشته، اما بهاي تمام شده و زيان خالص شرکت به ترتيب ۱۰۴ و ۱۹۶ درصد افزايش يافته است.
افزايش ۴۰ هزار ميليارد توماني بهاي تمام شده مواد مصرفي صنعت خودرو
او بيان کرد: عمده دليل افزايش بهاي تمام شده به مبلغ ۴۰ هزار و ۹۸ ميليارد تومان مربوط به بهاي مواد مستقيم مصرفي است که به مبلغ ۳۲ هزار و ۶۱۷ ميليارد تومان با ۱۴۶ درصد افزايش يافته و همچنين خريد خودروهاي ساخته شده از طريق سايت، از جمله سمند، پژوپارس، پژو ۴۰۵، به مبلغ ۸ هزار و ۶۰۸ ميليارد تومان به ميزان ۶۳ درصد افزايش داشته است.