بریگز و استراتن؛ از موتور چمن زن تا خودرویی با فناوری هیبرید موازی در سال 1980

عصر ايران/ بريگز و استراتن(Briggs & Stratton) نام يک کمپاني بزرگ آمريکايي است که در زمينه توليد موتورهاي ديزلي و بنزيني فعاليت دارد. سابقه تاسيس اين برند به 1908 ميلادي باز مي گردد و نام آن در ليست فورچون 100 نيز وارد شده است.
شهرت بريگز و استراتن بيشتر از هر چيز به توليد موتورهاي کوچک انواع ماشين هاي چمن زن مربوط مي شود که يکي از قابل اعتمادترين نام هاي جهان در اين حوزه نيز به شمار مي رود. اما اين کمپاني در 1980 ميلادي از يک خودروي مفهومي نيز رونمايي کرد که در زمان خود نمايشي خلاقانه از فناوري آينده نگر محسوب مي شد.
خودروي مفهومي بريگز و استراتن پيشرانه اي هيبريدي داشت که شامل يک موتور 2 سيلندر بريگز با 18 اسب بخار خروجي و يک موتور الکتريکي 8 اسب بخاري مي شد. بيشينه سرعت براي پيشرانه در حالت هيبريدي 88.5 کيلومتر برساعت محاسبه شد.
اين عدد به مفهوم عدم امکان محاسبه شاخص صفر تا صد کيلومتر براي اين خودرو است اما براي دستيبابي به سرعت 80 کيلومتر برساعت 34.35 ثانيه زمان لازم است.
در بخش جعبه نيز از يک نمونه 4 سرعته دستي در ارتباط با محور دوم خودرو استفاده شد! همانطور که در تصاوير مشاهده مي کنيد بريگز مفهومي 3 محور و 6 چرخ دارد.
ساختار پيشرانه بريگز يک سيستم هيبريد موازي است. در سيستم هيبريد سري امکان حرکت خودرو با توان موتور احتراقي وجود ندارد. اما نوع ديگري از سيستم هاي هيبريدي سيستم موازي است. در اين نوع از سيستم هيبريدي، موتور احتراق داخلي و موتور الکتريکي توسط يک جعبه دنده يا کلاچ کوپل(متصل/مرتبط) مي شوند. در شرايطي که موتور الکتريکي و احتراقي هر دو در مدار باشند، لازم است تا دور آنها برابر باشد. در اين شرايط گشتاور و توان دو موتور جمع مي شود و قدرت بيشتري در اختيار سيستم قرار مي دهد.
از اين رو سيستم هاي موازي برتري قابل توجهي نسبت به سيستم هاي سِري دارند. يعني با تجميع قدرت از هر دو منبع برق و سوخت فسيلي، ويژگي هاي ديناميکي بهتري را در اختيار خودرو قرار مي دهند. البته سيستم هاي موازي پيچيدگي بيشتري هم نسبت به سيستم هاي سِري دارند.
بنابراين مفهومي بريگز مي توانست در حالت بنزيني، الکتريکي و يا ترکيبي از هر دو کار کند. 6 باتري 12 ولت اسيدي نيز به عنوان منبع تغذيه موتور الکتريکي در عقب خودرو کار گذاشته شد که حدود 454 کيلوگرم وزن کل را افزايش داد. همين مساله دليلي شد تا اين محصول 3 محور و 6 چرخ داشته باشد. باتري با اتصال به پورت 110 ولت شارژ مي شود.
در وضعيت شارژ کامل باتري ها، برد حرکتي خودرو در حالت الکتريکي کامل حدود 80 کيلومتر بود. اين عدد در نوع خود با توجه به زمان معرفي بسيار چشمگير و قابل توجه است.
بريگز و استراتن برپايه شاسي ون الکتريکي سي-360 ماراتن و طراحي بدنه فولکس واگن شيروکو نسل اول شکل گرفت.