محصولات ایران خودرو هم کانکتدکار میشوند!
چرخان/ چندي است که مبحث خودروهاي متصل به اپراتور در جهت ارائه خدمات اضطراري و يا همان خودروهاي به اصطلاح کانکتدکار در کشور داغ شده است. در همين زمينه و در ماههاي قبل، شاهد اجرائي شدن نيازهاي ابتدايي اين موضوع در شرکت سايپا بوديم که اين شرکت باتوجه به قراردادي را که با شرکت همراه اول بست، قصد دارد تا خدمات ارتباطي خودروهايش را با اين شرکت در جريان بياندازد.
اما در ادامه، گروه صنعتي ايران خودرو هم قصد دارد تا به همين جريان متصل شود. بطوريکه ايران خودرو در برنامهاي پنج ساله براي اتصال يک ميليون و سيصد هزار دستگاه از خودروهاي توليدي خود جهت توسعه هوشمندسازي آنها اقدام خواهد کرد. براي اين منظور با تدوين نقشه راه هوشمندسازي خودروها، در گام اول اتصال پذيري محصولات دنبال ميشود و در کنار آن با بهکارگيري سامانههاي سيستمهاي دستيار راننده موسوم به ADAS ارتقاي آنها به سطح خودروهاي نيمه خودران در دستور کار قرار خواهد گرفت.
طبق برنامه پيشبيني شده، توليدات گروه صنعتي ايران خودرو از سال آينده در مسير اتصال پذيري قرار خواهند گرفت. خودروهاي متصل شرکت ايران خودرو داراي قابليتهاي مختلفي از جمله ارائه خدمات تماس اضطراري بهصورت خودکار و غيرخودکار براي سرعت بخشي به عمليات امداد و نجات در زمان وقوع حوادث رانندگي و يا خرابي خودرو خواهند بود.
در زمان وقوع تصادف اين خودروها با اتصال به مرکز تماس ايران خودرو بهصورت خودکار علاوه بر ارسال موقعيت وقوع تصادف براي مرکز امداد جهت اعزام نيروهاي امدادي، امکان تماس اپراتورهاي اين مرکز با سرنشينان و اطلاع از شرايط و هدايت بهتر عمليات امدادي فراهم ميشود. ضمن اينکه اين فناوري کمک شاياني به کاهش تصادفات و تلفات جادهاي خواهد کرد.
امکان پيش بيني اشکالات احتمالي و ارائه اطلاعات به مالکان خودرو، کاهش هزينههاي نگهداري و تعميرات و امکان رديابي خودرو از ديگر مزاياي اين فناوري است.
گفتني است که ايران خودرو با حضور شرکتهاي زيرمجموعه از جمله شرکت ساپکو، تام و ايساکو طراحي کامل در سطح پلتفرم خودرويي و زيرساخت را به صورت کاملا بومي به انجام خواهد رساند که در اين راستا با همکاري سازمان جهاد دانشگاهي شريف توسعه فناوري خودروهاي متصل توليدي خود را شتاب خواهد بخشيد.