۵۰ هزار میلیارد تومان رانت در بازار خودرو، ماحصل تفاوت بین قیمت کارخانه و حاشیه بازار!
باشگاه خبرنگاران/ عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس گفت: سال گذشته حدود ۵۰ هزار ميليارد تومان رانت در بازار خودرو ايجاد شد که ماحصل همين تفاوت بين کارخانه و حاشيه بازار بوده است.
روح الله ايزدخواه عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس گفت: از ابتداي مجلس يازدهم با تشکيل کارگروه خودرو، در کميسيون صنايع مجلس موضوع خودرو را در اولويت قرار داده ايم؛ ابعاد مختلفي پيرامون صنعت خودرو است که يکي از آنها بحث اسقاط خودرو است. بعد از يک تجريه موفقي در دولت دهم و نهم، ۲۲۰ مرکز اسقاط خودرو در کشور به طور سازمان يافته ايجاد شد.
عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس بيان کرد: راه اندازي اين مراکز باعث شد نزديک به ۳۰ هزار نفر اشتغال مستقيم و غير مستقيم ايجاد شود و اثراتي هم در بحث آلودگي هوا، جلوگيري از خروج ارز در صنايع فولاد ذوب آهن و … داشت. متاسفانه در دولت يازدهم و دوازدهم اين صنعت فراموش و جلوي فعاليت آن به روشهاي مختلف گرفته شد پس از آن اسقاط خودرو زمين خورد و افراد زيادي بيکار شدند به طوري که از اشتغال حدود ۳۰ هزار نفري، ممکن است اکنون تنها ۲ هزار نفر در اين صنعت شاغل باشند.
ايزدخواه افزود: امروز ارزش سرمايه همين ۲۲۰ مرکز اسقاط حدود ۱۰ هزار ميليارد تومان سرمايه خوابيده است. حتي گفته شده برخي کارآفرينان اين مراکز براي تامين بدهي هايشان دستگاههاي پرس را اسقاط مي کنند و آنها را مي فروشند. اين اتفاقات در حالي رخ داد که امروز شاهد اين هستيم که نزديک به ۳،۵ ميليون دستگاه فرسوده در کشور داريم که تا ۱۴۰۴ به ۸ ميليون دستگاه ميرسد که نبايد اين اتفاق رخ دهد.
او تصريح کرد: با توجه به قوانين و آئين نامههايي که زير پا گذاشته شد و بازار خودرو نيز از مهار دولت خارج شد، سال گذشته حدود ۵۰ هزار ميليارد تومان رانت در بازار خودرو ايجاد شد که ماحصل همين تفاوت بين کارخانه و حاشيه بازار بوده است.
عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس اظهار کرد: با تشکيل دولت جديد اميدواريم اتفاقات برگردد و مجلس هم پيگير اين موضوع است و مباحث قانوني آن براي توليد خودرو و واردات خودرو طراحي شده است. بايد خودروساز را مقيد به گواهي اسقاط کنيم و بحث اسقاط را به صورت بهتر نسبت به گذشته سرپا کنيم.
ايزدخواه تشريح کرد: در حال حاضر انجمن صنعت اسقاط همکاري خوبي با صنعت خودرو ايجاد کرده و بايد بتوانيم با همفکري کارآفرينان صنعت اسقاط را سرپا نگه داريم. اميدواريم وزير صنعت همت کنند تا بتوانيم اين صنعت را احيا کنيم. احياي اين صنعت باعث کاهش تلفات جاده اي، کاهش آلودگي هوا، بحث خودکفا سازي صنايع فولاد، ذوب آهن و بحث اشتغالي که ايجاد ميکند و مالياتي که براي دولت از اين روش ايجاد ميشود، کمک مي کند صنعت اسقاط زنده بماند.
او افزود: صنعت اسقاط يک صنعت هزينه بر نيست و چه بسا که درآمد زاست و براي کشور لازم است. زير ساخت خوبي داريم و بيش از ۲۲۰ واحد اسقاط داريم و حيف است اين زيرساخت را به کار نگيريم و آن را به فرصت تبديل نکنيم. از پارسال دولت حمايت خود را از اين صنعت شروع کرد، مصوبات راه اندازي آنها اکنون در مجلس تصويب شده و آماده است به سرعت تبديل به قانون شود تا جايي که دولت آن را حمايت کند نياز به قانون جديد ندارد.
عضو کميسيون صنايع و معادن مجلس در پايان گفت: با توجه به وجود زيرساختها هماهنگي بين دستگاه ها، ستاد بهينه سازي مصرف و… باعث مي شود سياست موفقي ايجاد شود .