نحوه کلاس بندی ظاهری خودروها به چه صورت است؟
چرخان/ امروزه در دنياي خودرو، استاندارد هاي متعددي براي کلاس بندي خودروها وجود دارد به طور کلي مي توان خودرو ها را بر حسب کاربرد، فرم ظاهري و ابعاد طبقه بندي کرد.
خودروسازان معمولاً بازار را بر اساس کلاس بندي خودروها تجزيه و تحليل ميکنند و اين مسئله به خريداران نيزکمک ميکنند تا با توجه به نيازشان انتخاب درستي داشته باشند. کلاس بندي خودروها اساس مقايسه فني بين آنهاست. بنابراين مقايسه دو خودرو از دو کلاس مختلف اصولا اشتباه و غير علمي است. کلاس بندي هاي متداول در کشور ما چندان کامل و صحيح صورت نميگيرد. عموما خودروسازان سعي مي کنند در کلاس هاي مختلف محصول داشته باشند و به ندرت ديده مي شود يک خودروساز در يک کلاس خودرو ارائه کند، چرا که کلاس بازار خودش را دارد.
نکته قابل توجه اينجاست که خودروها توسط سازنده کلاس بندي به عرضه مي شوند. به عنوان مثال شرکت تويوتا، مدل کمري را به عنوان محصول در کلاس D معرفي ميکند. ولي ممکن است اين محصول از نظر ابعاد شبيه خودروي کلاس E سازنده ديگري باشد اما کمري خودروي در کلاس D است، چون تويوتا آن را در اين کلاس عرضه کرده است. البته با گذشت زمان و تغيير سليقه بازار ابعاد خودروهاي عرضه شده در يک کلاس نيز تغيير مي کند، اين تغييرات بدان جا پيش رفته که امروز برخي خودروسازان، خودروهاي را عرضه کرده اند که به سختي ميتوان براي آنها کلاس انتخاب کرد. کلاس هاي جديد معمولاً از تلفيق دو کلاس با يکديگر به جود آمدهاند، اما تا همه گير شدن آن ها راه درازي باقي است.
رتبه بندي خودروهاي شخصي بر اساس فرم ظاهري
1- سدان (sedan) :
به خودروهاي سواري معمولي يا اصطلاحا صندوقدار ميگويند که داراي سقف ثابت، صندوق عقب مجزا و دو رديف صندلي بوده و ميتواند دو يا چهار در باشد. سدان متداول شکل طراحي بدنه خودرو است. به عنوان مثال تندر 90 يک خودروي سدان است.
2- هاچ بک (Hatch-Back):
به خودروهايي ميگويند که صندوق عقب آن ها حذف شده و در صندوق عقب و شيشه عقب خودرو يکي بوده و به صورت عمودي باز ميشود. به عنوان مثال پژو 206 يک خودروي هاچ بک است.
3- ليفت بک (Lift-back):
اين فرم حالتي بين سدان و هاچ بک است به عبارت ديگر صندوق از لحاظ ظاهري مجزا است ولي از نظر باز شدن در صندوق شبيه هاچ بک است. به عنوان مثال خودروي پروتون جنتو يک خودروي ليف بک است.
4- فست بک (Fast-back):
به حالت خاصي از سدان گفته ميشود به گونه اي که سقف با يک شيب ملايم و پيوسته به سمت عقب خودرو پايين ميآيد به طوري که سقف و صندوق عقب دو جزء متمايز به شمار نيايند. به عنوان مثال بنز CLS يک خودروي فست بک است.
5- خودروي SUV:
معمولا داراي 3 رديف صندلي بوده و محفظه بار در عقب آخرين رديف صندلي هاست، قابليت خارج از جاده اي خوبي داشته به نسبت و ارتفاع زيادي دارند. به عنوان مثال خودروي لندکروز يک خودروي SUV است.
6- خودروي Mvp:
خودروهاي چند منظوره يا ون، به خودروهايي گفته ميشود که با هدف بهره گيري از حداکثر فضاي داخلي جهت حمل بار يا مسافر طراحي شده است. به عنوان مثال خودروي کارنيوال يک خودروي Mvp است.
7- وانت (Pick-up):
به خودرويي گفته ميشود که داراي قسمت بار رو باز و کابين جداگانه راننده و سرنشين است و ميتوانند به دو صورت تک کابين و دو کابين باشند. براي مثال خودروي تويوتا هايلوس يک وانت است.
شما از طرفداران کدام فرم ظاهري خودرو هستيد؟