اسب بخار/ در سال های اخیر، آپشن ها و تکنولوژی های مکانیکی و الکترونیکی زیادی بر روی خودروها نصب شده است، که قبلاً از آن ها فقط برای خودروهای خاص استفاده می شد. در این متن به پنج مورد از جالب ترین آپشن های به‌کاررفته در خودروهای خاص می پردازیم، که احتمالاً چند سال بعد فراگیرتر شوند.

 یکی از پروسه هایی که از گذشته تا امروز مرسوم بوده این است که اگر یک آپشن و تکنولوژی جدیدی به وجود می آمد، اولین بار برای خودروهای پرچم دار یک برند از آن استفاده می شد و سپس به مرور زمان با تجاری سازی های بیشتری که صورت می گرفت، خودروهای رده پایین تر هم از آن آپشن ها و تکنولوژی ها بهره مند می شدند. بنابراین خودروهای خاص و پرچم دار همیشه جدیدترین و جالب ترین امکانات و آپشن ها را دارند.
 
در ادامه متن به سراغ پنج آپشن خاصی می رویم که در سال ۲۰۲۲ بر روی خودروهای معروف نصب شده اند.

جالب ترین آپشن های استفاده‌شده در خودروهای ۲۰۲۲

۱. مانیتور سینمایی ب ام و

یکی از عجیب ترین و حیرت انگیزترین امکانات رفاهی معرفی‌شده در سال ۲۰۲۲ همین مانیتور سینمایی است که ب ام و از آن برای دو محصول مهم خود یعنی سری ۷ و i7 استفاده کرده است. هنگامی که قرار است از این آپشن استفاده شود صندلی های عقب، به پشت تکیه می دهند و در دورترین فاصله از صفحه نمایش قرار می گیرند و در همین حین کاور سقف پانوراما هم بسته می شود تا محیط تاریک تر شود و شرایطی شبیه سینما برای سرنشینان عقب فراهم شود.

با روشن شدن مانیتور سینمایی، ۳۶ بلندگوی سیستم صوتی Bowers & Wilkins شروع به کار می کند و صدا به صورت چهاربُعدی پخش می شود تا شرایط حتی از سینما هم بهتر شود.

۲. سیستم تعلیق مولتی ماتیک فراری

سیستم تعلیق مولتی ماتیک (Multimatic) یا به گفته خود فراری سیستم FAST (مخفف Ferrari Active Suspension Technology) برخلاف دیگر سیستم تعلیق های فعال که پایه عملکرد آن ها عکس العملی است، میزان ناهمواری های مسیر را پیش بینی می کند و سپس خود را بر طبق آن ناهمواری ها وفق می دهد تا خودرو هم سواری نرم تری داشته باشد و هم هندلینگ بالاتر. فراری از این تکنولوژی فنی فقط برای پورسانگ که همین امسال معرفی شده استفاده کرده است و این قضیه نشان می دهد که آپشن نام برده بسیار گران است.

۳. سوخت سینتتیک و بدون کربن پورشه

شاید این قضیه که کمپانی پورشه سوخت مصنوعی و بدون کربن تولید کرده یک آپشن رفاهی و فنی نباشد، اما می تواند پیش‌گامی این کمپانی در تولید سوخت های پاک را به نمایش بگذارد. هفته های آخر سال ۲۰۲۲ بود که این خبر منتشر شد و اولین تست سوخت بدون کربن و مصنوعی هم بر روی پورشه ۹۱۱ صورت گرفت.

شاید تولید انبوه این قبیل سوخت ها در کوتاه مدت امکان پذیر نباشد، اما همین پیشرفت ها در مقیاس های کوچک می تواند نوید اتفاقات خوبی در آینده را بدهد و موجب ادامه دار شدن تولید خودروهایی با موتور احتراقی شود.

۴. تغییر تنظیمات قسمت های فنی از درون کابین پورشه ۹۱۱ GT3RS

تقریباً به جز همین استثنا، در همه خودروها برای تغییر در تنظیمات بخش هایی مانند میزان سفتی کمک ها، موقعیت بال عقب یا اسپویلر، ارتفاع خودرو و… نیاز است تا دست به آچار شوید، اما برخلاف تصور همه، کمپانی پورشه مدل ۹۱۱ GT3RS را طوری طراحی کرده که راننده حتی حین رانندگی هم می تواند با استفاده از دکمه های موجود بر روی فرمان، بخش های مکانیکی مورد نظر خود را که می توانند بر روی عملکرد خودرو تأثیر بگذارند را تغییر دهد.

این ویژگی را می توان یکی از بهترین و حرفه ای ترین آپشن های سال ۲۰۲۲ دانست، زیرا راننده می تواند به صورت فوری، تنظیمات مکانیکی مورد نظر خودش را بر روی خودرو اعمال کند.

۵. گیربکس ESS کوئنیگزگ

گیربکس ESS یا Engage Shift System ساخته شده توسط کمپانی کوئنیگزگ دارای طراحی و مهندسی بسیار پیچیده ای است که با وجود کاملاً اتوماتیک بودنش می تواند دقیقاً مانند یک گیربکس دستی هم عمل کند. به طور کلی، در مورد این گیربکس می توان گفت طراحی اش براساس یک گیربکس اتوماتیک انجام شده است، اما برای این که حس و حال بهتری برای راننده یک خودروی سوپر اسپرت فراهم شود، دسته دنده (Shifting Liver) مشابه گیربکس های دستی و کلاچ هم به اجزای درون کابین اضافه شده است تا راننده با یک شبیه سازی تمام عیار طرف باشد. طی عملکرد این گیربکس در حالت دستی حتی امکان خاموش کردن موتور هم در صورت کلاچ گیری نامناسب وجود دارد و این موضوع می تواند عمق شبیه سازی انجام شده را نشان دهد. به این ترتیب، هر زمان که راننده اراده کند می تواند با یک گیربکس دستی رانندگی کند و در غیر این صورت، خودرو به صورت کاملاً اتوماتیک تعویض دنده را انجام می دهد.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar