حضور سرمایه گذاران چینی در ایران؛ خوب اما ناکافی

آخرین خودرو/ سفر هیات عالی رتبه چانگان در ایران به پایان رسید واحتمال سرمایه گذاری و تولید یک نام جدید نیز زیاد است. این احتمال از سرمایه گذاری جدید در خودروسازی کشور نیز خبر می دهد. با این حال در شرایط فعلی حضور سرمایه گذاران چینی در ایران خوب است اما ناکافی است.
آخرین قیمت خودرو را اینجا بخوانید
به گزارش آخرین خودرو، براساس اخبار سفر هیات عالی رتبه چانگان که گویا شریک عربستانی آنها نیز در این سفر همراه آنها بوده است، با بازدید و مذاکره از چند سایت و شرکت به پایان رسید.
اگر این سفر دستاوردی داشته باشد به احتمال زیاد آن را در قالب شریک و یا شرکتی جدید خواهیم دید. این شراکت در هر شکلی که باشد نیازمند سرمایه گذاری است. با توجه به حضور این گروه از مقام های ارشد چانگان به نظر سرمایه گذاری چینی ها در ایران دور از ذهن نخواهد بود.
این سرمایه گذاری در شرایط فعلی اقتصاد ایران و وضعیت مالی خودروسازان می تواند بسیار مفید واقع شود. در واقع حضور سرمایه گذاران و تزریق سرمایه های جدید به این صنعت می تواند خون تازه ای به رگ های این صنعت تزریق کند.
پس با این وجود باید از این نوع حضورها در کشور استقبال کرد. ولی نکته اصلی این است که چرا درهای کشور به روی سرمایه گذاران سایرکشورها باز نیست.
هر چند مقامات و مسئولان از حضور شرکت ها و سرمایه گذاران خارجی استقبال می کنند. اما همان ها هم که بودند از سال ۹۷ پیرو تحریم ها از ایران رفتند.
به بیان دیگر در حال حاضر غیر از چینی ها که البته هنوز قطعی و صددرصد نشده است، شرکت دیگری را نمی توان یافت که حاضر به سرمایه گذاری و ورود به فضای صنعت و اقتصاد ایران باشد.
در حال حاضر ایران از یک سو با تحریم ها خارجی و از سوی دیگر با تحریم ها داخلی روبرو است. در همین صنعت تغییرات قوانین و عدم ثبات را می توان عامل دیگری برای عدم تمایل ورود سرمایه گذاران خارجی دانست.
این در حالی است که به رغم تمام فشارهای اقتصادی ، ایران هنوز برخی از مزیت های رقابتی خود را حفظ کرده است که از میان آنان می توان به نیروی کار ارزان و همچنین نیروهای متخصص داخلی اشاره کرد.
بنابراین همچنان اقتصاد کشور می تواند بستری مناسب برای ورود سرمایه های خارجی فراهم کند. با این حال به نظرمی رسد ترمیم روابط خارجی پیش نیاز اصلی می باشد. در این شرایط حضور سرمایه گذاران چینی را باید یک فرصت مغتنم دانست.اما اگر غیر از چینی ها،سایر کشورها حاضر به سرمایه گذاری در خودروسازی ایران شوند، فرصت بهتری در اختیار این صنعت قرار خواهد گرفت.
چرا که در این رقابت،قدرت چانه زنی طرف ایرانی بسیار افزایش خواهد یافت.کما اینکه در دوران برجام نیز این گونه بود. آنها می دانستند اگر با طرف ایرانی به توافق نرسند، به سرعت شرکت دیگری جای آنها را خواهد گرفت. بنابراین تا جای ممکن سعی می کردند که منعطف باشند.اما در حال حاضر شرایط معکوس شده و آنها دست بالا را دارند. این وضعیت شرایط مناسبی را در اختیار خودروسازان قرار نخواهد داد.