پاییز گرم گیشه با فیلم های جذاب و پرفروش
خراسان/ نکاتی درباره اتفاقات مهم گیشه و فروش فیلمهایی که در فصل پاییز به نمایش درآمدند.
مهمترین اتفاق گیشه پاییز ۱۴۰۳، اکران همزمان سه فیلم کمدی پرفروش است که تماشاگران زیادی را به سینما کشاندند. در این میان، مخاطبان رده سنی کودک و نوجوان هم سه انتخاب خوب مانند پویانماییهای «ببعی قهرمان»، «شنگول و منگول» و فیلم «باغ کیانوش» را برای تماشا روی پرده سینما داشتند که با استقبال نیز مواجه شد. به بهانه پایان این فصل پررونق، نکاتی میخوانید درباره اتفاقات مهم گیشه ۱۴۰۳ در فصل پاییز که بازه ۱۵ شهریور تا ۱۵ آذر را در برمیگیرد.
حکمرانی کمدیها
سه کمدی پرستاره «زودپز»، «صبحانه با زرافهها» و «۷۰ سی»، به عنوان برگهای برنده گیشه محسوب میشدند که شانس بالایی برای فروش خوب داشتند. ابتدا «زودپز» ساخته رامبد جوان از ۱۷ مهر اکران شد و طولی نکشید که مسیر رسیدن به رتبههای بالای جدول فروش را به سرعت طی کرد. سپس ۹ آبان «صبحانه با زرافهها» کاری از سروش صحت، به چرخه اکران اضافه شد و این فیلم نیز فروش خوبی داشت. یک ماه بعد، «۷۰ سی» وارد میدان شد و به سرعت ساخته صحت را پشت سر گذاشت. «زودپز» فعلا حدود ۲۰۰ میلیارد فروخته و دومین فیلم پرفروش گیشه است. «۷۰ سی» در کمتر از یک ماه به فروش تقریبا ۱۳۰ میلیاردی دست پیدا کرده و فعلا پس از «تمساح خونی» جایگاه سوم را کسب کرده، اما احتمالا طولی نمیکشد که از ساخته عزتی سبقت خواهد گرفت. «صبحانه با زرافهها» نیز با ۹۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان فروش، حضور موفقی در گیشه داشته است.
سقوط «قیف»
پاییز امسال که تقریبا همه ستارههای کمدی پرطرفدار، فیلمی روی پرده سینما داشتند و بسیاری از آنها جایگاه خوب یا قابل قبولی در گیشه به دست آوردند، رضا عطاران با «قیف» از رقبا عقب ماند. این ستاره نیمه شهریور با کمدی «قیف» ساخته محسن امیریوسفی به سینما آمد. «قیف» با وجود حضور عطاران، ۲۷ میلیارد و ۲۰۰ میلیون فروخت که رقم پایینی برای آن محسوب میشود. این فیلم فعلا در رتبه ۱۲ جدول فروش است، به این ترتیب میتوان رضا عطاران را ناکامترین بازیگر اکران پاییز ۱۴۰۳ دانست.
سبقت «ببعی قهرمان» از ستارهها
طی سالهای اخیر، پویانماییهای ایرانی باکیفیت و خوشساختی تولید شده و خوشبختانه مخاطب رده سنی کودک و نوجوان را به سینما کشانده است، بنابراین پویانماییها نیز در میان آثار پرفروش حرفهایی برای گفتن دارند. ابتدای پاییز امسال پویانمایی «ببعی قهرمان» با برند محبوب «ببعی» در نسخه سریالی این اثر، اکران شد و مورد استقبال قرار گرفت. «ببعی قهرمان» اثر خوشرنگ و لعابی است که شخصیت اصلی آن پیشتر در مجموعه تلویزیونی «ببعی» به مخاطبان کودک معرفی شده و محبوبیتی به دست آورده بود، بنابراین «ببعی قهرمان» ساخته حسین صفارزادگان و میثم حسینی، با فروش ۵۷ میلیارد تومانی اتفاق ویژهای را در گیشه رقم زد. این پویانمایی موفق شد فیلم پرسروصدای «بیبدن»، کمدی «قیف» و «مفتبر» را که ستارههایی مانند الناز شاکردوست، رضا عطاران و حامد بهداد داشتند، پشت سر بگذارد و در رتبه بالاتری از این فیلمها قرار بگیرد. پویانمایی «شنگول منگول» هم از ۳۰ آبان اکران شد و فعلا در اوایل راه، حدود ۹ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان فروخته که عدد قابل توجهی است. اکران فیلم «باغ کیانوش» نیز که جزو معدود آثار ویژه رده سنی نوجوان در سینمای ایران است، از ۹ آبان آغاز شد و فعلا به فروش حدودا ۱۵ میلیارد و ۸۸۵ میلیون تومانی رسیده که رقم قابل قبولی است.
غیرکمدیهای کمفروش
در جدول فروش فیلمهایی که پاییز ۱۴۰۳ اکران شدند، شش فیلم «نفرین آرتا»، «لختگی»، «کارزار»، «شبگرد»، «آنها مرا دوست داشتند»، «نبودنت»، «سه جلد»، «استاد» و «آغوش باز» به فروش بسیار پایینی دست پیدا کردند و در جایگاههای پایین گیشه نشستند. فروش «نفرین آرتا» و «لختگی» به یک میلیارد نرسید. فیلمهایی مانند «آغوش باز»، «کارزار»، «شبگرد»، «آنها مرا دوست داشتند»، «نبودنت»، «سه جلد» و «استاد» نیز کمتر از سه میلیارد فروش داشتند.
چهرههای پرکار اکران پاییز
هوتن شکیبا پاییز امسال، همزمان با دو فیلم کمدی و یک پویانمایی، حضور پررنگ و البته متفاوتی روی پرده سینما داشت. این بازیگر در «صبحانه با زرافهها» و «۷۰ سی» که به فاصله یک ماه اکران شدند، با دو کاراکتر و بازی متفاوت دیده شد. همان طور که اشاره کردیم این دو فیلم فروش بالایی دارند و موفقیت تجاری را نیز نصیب شکیبا کردهاند. این هنرمند سپس با پویانمایی «شنگول منگول» حضور خود را در سینما تمدید کرد، منتها در مقام صداپیشه. امیر آقایی نیز پاییز ۱۴۰۳ با سه فیلم روی پرده سینما حضور داشت. فیلمهای این بازیگر «کارزار»، «شبگرد» و «نبودنت» که به ترتیب از ۱۶ شهریور، ۹ و ۱۶ آبان به نمایش درآمدند، فروش بسیار پایینی داشتند. سحر دولتشاهی نیز نیمه شهریور با کمدی «مفتبر» به سینما آمد و در ادامه از ۱۶ آبان نیز با «نبودنت» از راه رسید. «مفتبر» با فروش ۲۶ میلیارد تومانی از رقبا جا ماند، این فیلم همچنین در کارنامه دولتشاهی اثر مهمی محسوب نمیشود. عباس جمشیدیفر هم با سه فیلم «قیف»، «شهسوار» و «باغ کیانوش» در سینما دیده شد که در «شهسوار» نقش متفاوتتری برعهده داشت و نقش مردی مسنتر از سن واقعی خود را ایفا کرد.
نویسنده: مائده کاشیان