سعید سهیلی: جشنواره فجر متعلق به تمام افکار و سلایق است
صبا/ سعید سهیلی جشنواره فیلم فجر را رویداد ملی سینمای ایران میداند که باید پذیرای همه سینماگران با نگاههای متفاوت باشد.
سعید سهیلی، فیلمساز، نویسنده و تهیهکننده معتقد است جشنواره فیلم فجر با دیگر رویدادهای سینمایی متفاوت است و رویداد ملی سینمای ایران به شمار میآید. به همین دلیل، همه اهالی سینما با نگاه و اندیشههای متفاوت باید در آن حضور داشته باشند.
او درباره معیارهای برگزاری یک جشنواره موفق میگوید: «اگر بخواهیم یک جشنواره خوب را از جشنواره متوسط و بد تمیز دهیم، باید پارامترها و مؤلفههایی در آن رعایت شود. جشنواره باید دارای یک دبیر بسیار خوب و کارآمد باشد. دومین مسئله مهم، بهرهبردن از هیئت انتخاب مناسب است. اگر جشنواره در انتخاب این دو مؤلفه به گونهای صحیح عمل کند، راه برای برگزاری جشنواره مناسب هموار میشود.»
کارگردان «مردی شبیه باران» درباره معیار انتخاب اعضای هیئت انتخاب بیان میکند: «اولین مؤلفه هیئت انتخاب خوب، بهرهبردن از تنوع عقیده، سلیقه، نگاه و حتی سن و تجربه است. این موضوع باعث میشود تنوع در فیلمها نیز اتفاق بیفتد. اگر خود را در نظر نگیرم، از نظر من افرادی که در هیئت انتخاب جشنواره امسال حضور دارند، به درستی انتخاب شدهاند و از این حیث شاهد یکی از بهترین هیئتهای انتخاب در تاریخ جشنواره هستیم. با همه اینها، اگر فیلمهای خوبی در جشنواره حاضر نباشند، جشنواره رونق نخواهد داشت. تجربه نشان داده است که هر زمان فیلمهای بهتری در سال تولید شدهاند، شاهد جشنوارهای پویا و پرهیجان بودیم، چرا که جشنواره مساوی با صفهای طولانی و سالنهای پر مخاطب است.»
سهیلی در این باره میگوید: «متأسفانه در سالهای اخیر، فیلمسازان بزرگی همچون رخشان بنیاعتماد فیلمی نساختهاند و این موضوع باعث خسران است. اگر فیلمسازان با سابقه که مردم به فیلمهای آنان علاقهمند هستند، در کنار فیلمسازان جوان با نگاه و رویکرد متفاوت قرار بگیرند، جشنواره دارای دو بال پرقدرت خواهد بود. در چند سال اخیر، جشنواره فیلم فجر حال خوبی نداشته است، چرا که مردم نیز حال خوبی نداشتهاند. اما امیدوارم امسال و در سالهای آینده، جشنواره رونق سابق خود را به دست آورد. جشنواره فجر با رویدادهای سینمایی دیگر متفاوت است و جشنواره ملی سینمای ایران است؛ و به همین دلیل، باید همه اهالی سینما با نگاه و اندیشههای متفاوت در جشنواره حضور داشته باشند. زمانی که بخشی از فیلمسازان حذف میشوند یا رفتار قهری در پیش گرفته میشود، این رویداد دچار لکنت میشود.