آقازادههای سینمایی بجنبید!
هفت صبح/ نگاهی به نقشآفرینی بازیگرانی که خانواده سینمایی دارند نشان میدهد اغلب آنها در مقطع فعلی نمره قبولی میگیرند
ماهور الوند بازیگری که این روزها سریال «جان سخت» را در شبکه خانگی دارد ولی عملکردش ویژه نیست. اشاره شد که او فرزند سیروس الوند، سینماگر معروف است و همین درست یا نادرست، انتظارها را بالاتر میبرد. راستش خانم الوند در این ماجرا تنها نیست و اغلب بازیگرانی با خانواده سینمایی، فعلا همین شرایط را دارند. گزارش را بخوانید که حاوی جزئیات بیشتری است.
مورد اول| خواهران شریفینیا
محمدرضا شریفینیا و آزیتا حاجیان سینماگرانی نامآشنا هستند. مهراوه و ملیکا، فرزندان این دو بازیگر، از دوران کودکی حضور مقابل دوربین را تجربه کردهاند. در یک قیاس کلی، کارنامه مهراوه بهتر است اما ملیکا هم چند نقش خوب به ثبت رسانده. نمونه تازه آن فیلم «پروین» است که در مجموع نمره قبولی میگیرد. او در قامت مجری «کودکشو» اما نتوانسته رضایت حداکثری را جلب کند و همچنان شاهد انتقادهای تند و تیزی به کیفیت اجرایش هستیم.
مهراوه این روزها سریال «زخم کاری» را در شبکه خانگی دارد که در آن عهدهدار نقش پانتهآ است. پانی میخواهد از مالک انتقام بگیرد و همین موقعیتی مغتنم برای تغییر جنس بازیاش بوده است. کار مهراوه شریفینیا در سریال محمدحسین مهدویان ویژه نیست ولی نمیتوان تلاش او را یکسره نادیده گرفت. در مجموع خواهران شریفینیا هیچگاه ردای ستاره بودن بر تن نکردند.
مورد دوم| برادران سهیلی
سعید سهیلی بعد از تغییر مسیر و رفتن به سمت سینمای تجاری تبدیل به نامی آشنا برای مخاطبان عام هم شد. آخرین اثر او که اکران آنلاین هم شده، «پول و پارتی» است. ساعد سهیلی در فیلم پدر نقش اصلی را بازی کرده که جوانی است آس و پاس. او میخواهد دل یک دختر متمول را به دست آورد اما معشوق، خود نیز آس و پاس است! «پول و پارتی» یک فیلم ضعیف محسوب میشود و به همین نسبت شاهد عملکرد بد بازیگران هستیم.
ساعد سهیلی پیشتر و با چند نقش نشان داده بود بازیگری مستعد است اما «پول و پارتی» خاطرات خوش قبلی را کمرنگ کرده. سینا مهراد دیگر فرزند سعید سهیلی است که البته نام هنری برای خود انتخاب کرده تا زیر سایه اسم پدر نباشد. او کارنامهای قوی ندارد و به زعم کارشناسان استعداد بازیگری ساعد از سینا بیشتر است. سینا را این روزها به کرات در یک آگهی بازرگانی میبینیم. او کار خاصی مقابل دوربین نمیکند و چالشی ندارد جز اینکه چهره و هیکل خود را به رخ بکشد و محصول را تبلیغ کند!
مورد سوم| شقایق فراهانی
دختر بهزاد فراهانی و فهیمه رحیمنیا، انتخاب عجیب کم نداشته. یکی از تازهترین آنها فیلم «مفت بر» است که انتقادها نسبت به آن، همزمان با اکران آنلاین دوچندان شد. شقایق فراهانی در این فیلم نقشی کوتاه بازی کرده؛ یک زن که میخواهد همسر مردی پولدار شود. متاسفانه تلاش او برای دلنشین شدن کاراکتر نتیجه عکس داده و آن ادا و اطوار نسبتی با نقشهای شاخص کارنامهاش ندارد. شقایق فراهانی هیچگاه موقعیت خواهر خود در بازیگری را به دست نیاورد و ستاره نشد.
مورد چهارم| امیرحسین فتحی
در طول پخش سریال «جیران» یکی از انتقادات مشترک این بود که چرا حسن فتحی، نقش پسر خود را پررنگ کرده و از او یک قهرمان ساخته است؛ حال آنکه ظرفیت شخصیت و بازیگر فاقد چنین قدرتی است. امیرحسین فتحی با «شهرزاد» به چشم آمد و در مجموع حضور خوب در سریال پدر داشت. در ادامه شاهد چند نقش قابل قبول از او در آثار دیگران بودیم. فیلم «شبگرد» که اکران آنلاین است اما جزو تجربیات ضعیف فتحی محسوب میشود. چراکه نقش جای کار ندارد و حضور او در فیلم فرزاد موتمن معمولی است.
مورد پنجم| پولاد کیمیایی
در فیلم «خائن کشی» ساخته مسعود کیمیایی نقش جوانی به اسم شاهرخ را بازی کرده. این فیلم به تازگی اکران آنلاین شده اما نتوانسته رضایت همه را به خود ببیند. پولاد کیمیایی هم فراتر از آثار قبل گام برنداشته و نمیتوان «خائن کشی» را نقطه عطف کارنامهاش دانست. موقعیت فرزند مسعود کیمیایی، کارگردان شاخص، صاحب سبک و تاثیرگذار سینمای ایران، هرگز به گرد پدر نخواهد رسید.
مورد ششم| کمند امیرسلیمانی
به واسطه شغل بازیگری پدر (سعید امیرسلیمانی) از کودکی حضور مقابل دوربین را تجربه کرده است. نقطه عطف کارنامه کمند امیرسلیمانی اما سریال «پدر سالار» و نقش عروس خانواده است که همچنان به آن آدرس داده میشود! «چرخ گردون» سریال فعلی امیرسلیمانی است که در آن نقش یک مدیر پارک را بازی کرده. او این بار هم نمره قبولی میگیرد چون کارش را بیکم و کاست ارائه میدهد. اصولا ویژگی امیرسلیمانی حرکت روی یک خط مستقیم بوده که نهچندان اوج دارد و نه فرود.
مورد هفتم| باران کوثری
و اما باران کوثری؛ دختر رخشان بنیاعتماد کارگردان مطرح و جهانگیر کوثری مجری سالهای دور و تهیهکننده فعلی. خودش سالها قبل در یک مصاحبه اذعان کرده بود که داشتن خانواده سینمایی به او کمک کرد تا خیلی زود وارد حرفه بازیگری شود. حتی صادقانه گفت اگر از این امکان محروم میبود، چه بسا نمیتوانست بازیگر شود. باران کوثری صاحب فیلم و نقش ضعیف هم هست اما کفه مثبت کارنامهاش سنگینی میکند.
او بارها تحسین منتقدان و مخاطبان را برانگیخته و صاحب جوایز از جشنوارههای داخلی و خارجی شده است. باران کوثری در فیلم «شهر خاموش» که اکران آنلاین است، یکی از بازیهای خوب خود را ثبت کرده و از قضا جزو نقاط عطف کارنامهاش به حساب میآید. او در نقش یک زن که برای گرفتن فرزند از زندان به حاشیه شهر رفته، حضوری به اندازه و ملموس مقابل دوربین دارد. کوثری نگرانی و خشم شخصیت را بیآنکه دچار کلیشه شود، با ظرافت به تصویر کشیده است