نقدی بر «تاکسیدرمی»/ ترکیبی از هجو و اغراض سیاسی بدون درام قوی
![نقدی بر «تاکسیدرمی»/ ترکیبی از هجو و اغراض سیاسی بدون درام قوی](https://app.akharinkhabar.ir/images/2025/02/08/d02b16e8-6668-483e-ac9a-eac6b091fe2a.jpeg)
باشگاه خبرنگاران/ سید حسام فروزان، منتقد سینما، «تاکسیدرمی» را اثری با فضاسازی مناسب، اما فیلمنامهای مغشوش و سردرگم توصیف کرد.
«فیلم «تاکسیدرمی» تلاش کرده است تا با روایتی هجوآمیز و طنزگونه به نقد دوران پهلوی و دربار بپردازد، اما در این مسیر دچار سردرگمی شده است. فیلم بین کمدی، فانتزی و نقد سیاسی در نوسان است و نتوانسته است شخصیتهای خاص و قابلباوری خلق کند. اگر فیلمی قصد نقد تاریخ را دارد، نباید از شوخیهای سطحی و دمدستی استفاده کند.»
نقاط قوت و ضعف فیلم
این منتقد سینما در ادامه فضاسازی فیلم را از نقاط مثبت آن دانست و بیان کرد: «ده دقیقه ابتدایی فیلم، از نظر فضاسازی و ایجاد حس کنجکاوی، موفق عمل کرده است. اما پس از آن، فیلمنامه دچار آشفتگی میشود و از مسیر اصلی خود خارج میگردد.»
وی همچنین شوخیهای بهکاررفته در فیلم را نامناسب ارزیابی کرد و افزود: «با اینکه سازندگان تأکید کردهاند قصد ساخت یک کمدی را نداشتهاند، اما فیلم پر از شوخیهای سطحی است که با فضای یک فیلم تاریخی و منتقدانه همخوانی ندارد.»
عملکرد بازیگران و سطح انتظارات
فروزان درخصوص بازی مجید صالحی اظهار داشت: «بازی او تا حدودی قابلقبول بود، اما به دلیل ضعف فیلمنامه، اجرای بازیگران نیز تحت تأثیر قرار گرفته و فاقد برجستگی خاصی است.»
وی در پایان ضمن انتقاد از سطح کلی اثر گفت: «با توجه به اینکه این فیلم در بخش مسابقه جشنواره حضور دارد و با ادعای نقد تاریخی ساخته شده است، انتظار میرفت که از لحاظ ساختاری و محتوایی اثری منسجمتر و قویتر ارائه شود.»