نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
سینما و چهره ها

داستانی مهیج اما کاملا واقعی در «پیش‌مرگ» ​

منبع
همشهري آنلاين
بروزرسانی
داستانی مهیج اما کاملا واقعی در «پیش‌مرگ» ​

همشهری آنلاین/ «ساخت این فیلم هم داستانی برای خودش دارد. من مشتاق ساخت فیلم بودم و زندگی این شهید ماجرا‌های زیادی داشت که ما از میان برهه‌های مختلف زندگی این شهید، زمان بعد از پایان جنگ و حضورش در مرز را انتخاب کردیم که بتوانیم در قالب یک فیلم سینمایی آن را جلوی دوربین ببریم. برهه‌ای که این شهید به ماموریت‌های بعد از جنگ می‌رود و به نظرم داستان مهییجی دارد.»
«ساخت این فیلم هم داستانی برای خودش دارد. من مشتاق ساخت فیلم بودم و زندگی این شهید ماجرا‌های زیادی داشت که ما از میان برهه‌های مختلف زندگی این شهید، زمان بعد از پایان جنگ و حضورش در مرز را انتخاب کردیم که بتوانیم در قالب یک فیلم سینمایی آن را جلوی دوربین ببریم. برهه‌ای که این شهید به ماموریت‌های بعد از جنگ می‌رود و به نظرم داستان مهییجی دارد.»
علی غفاری، درباره پیچیدگی‌های تولید پیشمرگ می‌گوید: این اثر به دلیل پراکندگی لوکیشن‌ها و شرایط سخت فیلم‌برداری، یکی از پروژه‌های دشوار تیم تولید بود. لوکیشن‌های فیلم در شهرهای آذربایجان، قم، تهران و کرج انتخاب شده‌اند و هرکدام بازتاب‌دهنده بخشی از روایت هستند. این انتخاب‌ها بر غنای بصری فیلم افزوده. 
علی غفاری، کارگردان سینما و تلویزیون که آخرین فیلمش «تیرانداز» در جشنواره سی ونهم فیلم فجر با بازی کامبیز دریرباز در نقش «عبدالرسول زرین» به نمایش درآمده بود، در این دوره از جشنواره بعد از ۵ سال با «پیشمرگ» حضور یافته، فیلمی درباره شهید سعید قهاری سعید که از فرماندهان دوران جنگ ایران و عراق بوده اما بعد از جنگ همچنان مشغول دفاع از وطن در برابر متجاوزان بوده. موضوعی که غفاری در این فیلم به آن پرداخته است. مهدی نصرتی، الناز ملک، ساناز سعیدی، حسام منظور، آرش آصفی بازیگران این فیلم هستند و موسیقی فیلم بهزاد عبدی ساخته است. 

این بار شهید سعید قهاری سعید

شخصیت‌هایی که غفاری روی آن‌ها دست می‌گذ ارد و می‌نویسد عموما شخصیت‌های قهرمانی است که خیلی از آن‌ها در رسانه‌ها گفته نشده؛ در «تک تیرانداز» او به شهید زرین می‌پردازد؛ فردی که در دوران جنگ؛ صدام برای سرش جایزه گذاشته بود. غفاری درباره طولانی شدن حضورش در جشنواره فجر توضیح می‌دهفد: دراین مدت درگیر ساخت سریال برای تلویزیون بود؛ سریال‌هایی چون «خداداد»، «بچه مهندس» و امسال نیز «رخنه» را روی آنتن سیما بردم. اما درباره «پیشمرگ» باید بگویم که کار تحقیقاتی فیلم این نیمه دوم سال گذشته شروع شد و زمانی زیادی را از من و گروهم گرفت. در این مدت با اکثر همرزمان شهید گفت وگو کردیم و تحقیقات میدنی انجام دادیم که شش ماه زمان برد. 

پروسه یک وسال نیمه برای «پیش‌مرگ» 
این کارگردان که در کارنامه فیلمسازی خود ساخت فیلم‌هایی چون «استرداد»، «ابوزینب» را دارد؛ اضافه می‌کند: بعد از پایان تحقیقات وارد مرحله پیش تولید شدیم و مرداد ماه بود که وارد بخش تولید شدیم و کار یک سال و نیم به طول انجامید.

ماموریت‌های بعد از جنگ
کارگردان «چراغ قرمز» در پاسخ به این سئوال که آیا ساخت این فیلم سفارشی بوده یا خودش انتخاب کرده، می‌گوید: ساخت این فیلم هم داستانی برای خودش دارد. من مشتاق ساخت فیلم بودم و زندگی این شهید ماجراهای زیادی داشت که ما از میان برهه‌های مختلف زندگی این شهید، زمان بعد از پایان جنگ و حضورش در مرز را انتخاب کردیم که بتوانیم در قالب یک فیلم سینمایی آن را جلوی دوربین ببریم. برهه‌ای که این شهید به ماموریت‌های بعد از جنگ می‌رود و به نظرم داستان مهییجی دارد…

بازیگران حرفه‌ای اما نه سلبریتی
شهید سعید قهاری سعید یکی از چهره‌های ماندگار انقلاب اسلامی است که در وقایع برجسته‌ای همچون حماسه پاوه و همراهی با دکتر مصطفی چمران نقش‌آفرینی کرد. او در عملیات‌های مختلف نظامی با فرماندهان بزرگی مانند احمد متوسلیان و احمد کاظمی همکاری داشت و در نهایت در سال ۱۳۸۵ در خوی به شهادت رسید. 
غفاری درباره انتخاب بازیگران و بازیگر نقش شهید قهاری سعید که مهدی نصرتی بازی کرده، می‌گوید: از همان ابتدای کار مهدی نصرتی را برای بازی در این نقش انتخاب کرده بودم. نصرتی بازیگر بسیار حرفه‌ای است که شباهت عجیبی به قهاری سعید داشت.
وی درباره انتخاب بازیگران سلبریتی برای فیلم و تضمین فروش در گیشه هم می‌گوید: زیاد قائل به این موضوع نیستم و ترجیحم این بود که بازیگران حرفه‌ای انتخاب کنم که سلبریتی نیستند چرا که حضور بازیگر ستاره به این فیلم لطمه می‌زد. بازیگرانی که در این فیلم همراه ما هستند بسیار حرفه‌ای و کاربلد هستند و این برای ما برای ما مهم است. 


مستند نمی‌سازم
کارگردان فیلم «استرداد» در پاسخ به این سئوال که با توجه به روایت تاریخی و پرداختن به زندگی شهید؛ چه اندازه دخل و تصرف داشتید؟ توضیح می‌دهد: چه در فیلم «تک تیرانداز» و چه «پیشمرگ» من دخل و تصرف‌هایی داشتم اگر روایت خود کارگردان نباشد؛ آن فیلم مستند می‌شود. به عنوان فیلمساز در حد پتانسیل فیلم سعی می‌کنیم که قصه را برای تماشاگر جذاب کنیم. موضوعی که در این فیلم به آن پرداخته شده است؛ واقعی است. 
وی درباره تعامل با خانواده شهید نیز عنوان می‌کند: فیلم برای خانواده شهید به نمایش درآمده و در طول تحقیق و ساخت فیلم خانواده این شهید ما را خیلی همراهی کردند.

به پیج اینستاگرامی «آخرین خبر» بپیوندید
instagram.com/akharinkhabar