سریال «موسی کلیمالله (ع)» مستقل از فیلم سینمایی است!
![سریال «موسی کلیمالله (ع)» مستقل از فیلم سینمایی است!](https://app.akharinkhabar.ir/images/2025/02/10/b3245110-476c-44b3-b64e-3a62310685b0.png)
باشگاه خبرنگاران/ قائممقام معاون سیما در خصوص جریان تولید سریال و تهیه نسخههای سینمایی برخی آثار، از جمله سریالهای «موسی کلیمالله (ع)» و «اشک هور» توضیحاتی داد.
قائممقام معاون سیما درخصوص جریان تولید سریال و تهیه نسخههای سینمایی برخی آثار، ازجمله سریالهای «موسی کلیمالله (ع)» و «اشک هور» که نسخههای سینماییشان در جشنواره فیلم فجر سال ۱۴۰۳ نمایش داده شد، اظهار کرد: در چهلوسومین جشنواره فیلم فجر، نسخه سینمایی از دو سریال تولیدشده توسط رسانه ملی بهنامهای «موسی کلیمالله (ع)» ساخته ابراهیم حاتمیکیا در رابطه با زندگانی حضرت موسی (ع) و «اشک هور» بهکارگردانی مهدی جعفری، با قصهای درباره شهید علی هاشمی نمایش داده شد.
سلیم غفوری، قائممقام معاون سیما تصریح کرد: اینکه بتوانیم از سریالهای خودمان نسخه سینمایی تولید کنیم، مسبوق به سابقه است و پیش از این درخصوص شهید مهدی باکری، علاوهبر تولید سریال، نسخه سینمایی نیز تهیه شد و با عنوان «موقعیت مهدی» به نمایش درآمد.
تهیه نسخه سینمایی؛ یک قدم روبه جلو
زمانی که سازمان صداوسیما برای تولید سریالها هزینهای صرف میکند، طبیعتاً تهیه نسخههای سینمایی از این سریالها قدم مثبت و روبهجلویی است.
وی با تأکید بر اینکه همه سریالها قابلیت تبدیل شدن به فیلم سینمایی را ندارند، توضیح داد: برای این امر باید از مرحله طراحی اولیه، تولید دو نسخه سریال و سینمایی از یک محصول را مدنظر قرار داد و صداوسیما نیز در تجربههایی که داشته، دقیقاً بر همین اساس حرکت کرده است.
غفوری با بیان اینکه نمیتوانیم از هر سریالی یک نسخه سینمایی استخراج کنیم، ادامه داد: لزوماً این حرکت جوابگو نخواهد بود و هر قالب نمایشی الزامات خاص خودش را دارد و اگر این الزامات رعایت نشود، محصول نهایی ممکن است انسجام کافی را نداشته باشد.
قائممقام معاون سیما یادآوری کرد: درواقع، نمونه سریالی و نمونه سینمایی فیلمنامههای جداگانهای لازم دارند. در مواردی سکانسها یا پلانهایی مختص فیلم سینمایی تولید میشود که در نسخه سریالی و برای نمایش در قاب تلویزیون موردنیاز نیست؛ اما نسخه سینمایی بهلحاظ زیباییشناسی به آن نیاز دارد.
در فیلمهای سینمایی و سریالهایی که ما به این شکل تولید کردهایم، از ابتدای امر، فیلمنامهای مستقل برای هر دو نوع سینمایی و سریالی تهیه شده است.
همکاری و تولید مشترک با دیگر نهادها
وی در رابطه با ادامه همکاری و تولید مشترک با مراکزی مانند اوج، سوره و تقویت تنوع و کیفیت در آنتن شبکههای سیما نیز اینطور گفت: ما با حوزه هنری مجموعه آثاری مشترک را در دست تولید داریم. همچنین، در همکاری با مؤسسه شهید آوینی محصولاتی را تهیه میکنیم. سازمان صداوسیما همیشه با نهادها و ارگانهای مختلف تولیدات مشترکی داشته و در دوره جدید نیز این امر ادامه پیدا خواهد کرد.
قائممقام معاون سیما اضافه کرد: همین حالا با تعدادی از مراکز در حال تهیه و تولید آثاری مشترکیم و با برخی دیگر از مجموعهها در مرحله مذاکره و گفتوگو قرار داریم تا به طرح و برنامههای مشترک برسیم. امیدواریم این روند ادامه پیدا کند و آنتن رسانه ملی از توان سایر بسترهای تولیدی و رسانهای بهره ببرد.
سینما در آینه تلویزیون
غفوری در ادامه، به برنامههایی که به نقد تلویزیون و آثار سینمایی میپردازند، از جمله برنامه «هفت» و عملکرد آن در امتداد سازندگی و ارتقای کیفی محصولات نمایشی اشاره و بیان کرد: برای نمونه، میدانیم که «هفت» از برنامههای قدیمی تلویزیون در حوزه سینماست که هم جنبه نقد دارد، هم به معرفی توانمندیهای سینمای کشور میپردازد.
این برنامه همیشه از تولیدات موردتوجه و پرمخاطب تلویزیون بوده و در ایام جشنواره فیلم فجر نیز مأموریت اصلی خود را به بررسی سینمای کشور معطوف کرده است.
امسال برنامه «هفت» به تولیدات و عملکرد تلویزیون و سینمای ایران میپردازد و امیدواریم بتواند نظر مخاطبان را جذب کند و عملکرد آن برای طیفهای مختلف مخاطبان رسانه ملی رضایتبخش باشد.