سرعت بالای «تاسیان» با نمایش رقص، کلاهگیس و مستی!
![سرعت بالای «تاسیان» با نمایش رقص، کلاهگیس و مستی!](https://app.akharinkhabar.ir/images/2025/02/15/364febba-027f-4408-86a1-a2e846c9fd9d.jpeg)
هفت صبح/ درسهایی که باید از حواشی یک سریال آموخت.
یک: چند ساعت از پخش اولین قسمت سریال خانگی «تاسیان» نگذشته بود که سکانس مشابهتسازی رقص در مهمانی و نیز کلاهگیس بازیگران مورد توجه قرار گرفت. اینکه واکنشها در فضای مجازی خودجوش یا تبلیغاتی بود، مهم نیست.
نقطه عطف اول هیاهو با مصاحبه مدیرکل حقوقی ستاد امر به معروف و نهی از منکر کلید خورد که ضمن اعلام خبر شکایت این ستاد از مدیران ساترا و پلتفرم فیلیمو گفت: «در سریالی به نام «تاسیان» رقص مختلط و بوسه و بغل و بدون پوشش بودن نمایش داده شده است.» ساترا کمی بعد در قالب یک بیانیه اعلام کرد: «سریال «تاسیان» بدون مجوز این سازمان تولید و منتشر شده است.»
دیروز قسمت دوم این سریال هم منتشر شد و قطعا سکانس طولانی مستی هوتن شکیبا و صابر ابر حاشیه بیشتری برای سریال به دنبال خواهد داشت!
دو: در ماجرای اخیر، چه کسی مقصر است؟ فیلیمو یا ساترا؟ طبعا باید پاسخ پلتفرم هم بیاید تا بتوان قضاوت درستی داشت. منتها حسب تجربیات گذشته، باز هم با یک شرایط غیرعادی مواجه هستیم. مثلا فیلیمو میتواند مدعی باشد که پیشتر فیلمنت سکانس مشابهتسازی رقص در سریالهای «گردنزنی» و «داریوش» را مورد استفاده قرار داده. یا مدعی شود که چند سریال تلویزیونی از جمله «روزهای ابدی» سراغ کلاهگیس رفته.
سه: اگر اعتراض و شکایت، بدون رسانهای شدن پیش میرفت، نتیجه بهتری به دست میآمد. چون در فضای گفتوگو، معمولا مفاهمه شکل میگیرد. واکنش فوری ساترا نیز یادآور اتفاقات گذشته است که اعتراضهای تند و تیزش علیه برخی محصولات خانگی راه بهجایی نبرده و صرفا حکم تبلیغ برای آثار پلتفرمها پیدا کرده است!
چهار: وقتی ساز و کار نمایش خانگی در اختیار وزارت ارشاد بود، این حواشی شکل نمیگرفت. ساترا متهم است که چون زیر نظر صدا و سیما است، حکم رقیب دارد و نه ناظر. یعنی اگر گیر ساترا درست هم باشد، گویی ابتدا به ساکن محکوم است. آیا وقت آن نرسیده تا کار دست وزارت ارشاد سپرده شود؟ تازه، ارشاد به واسطه سالها فعالیت در صدور پروانه ساخت و نمایش، زبان هنرمندان را بهتر بلد است و آداب تعامل را اصولیتر رعایت میکند.
پنج: فیلیمو میتوانست کمی کوتاه بیاید و حداقل هوای مخاطبانی که با برخی سکانسها زاویه دارند را داشته باشد. این یک پیشنهاد اخلاقی است و نه حرفهای. هرچند میدانیم «تاسیان» یک دوره تاریخی را نمایش میدهد که از قضا سبک زندگی جاری در آن زمانه مورد نقد دغدغهمندان است. حتما با هماهنگی بخش زیادی از حواشی مدیریت میشد ولی فعلا پلتفرمها ساز خود را میزنند و ساترا فاقد قدرت کافی است.