برنامه محفل محبوب قلب ۱۰۶ درصد از مردم ایران شد!

برترین ها/ به تازگی نتایج نظرسنجی مرکز مخاطبسنجی متا درباره پیشتازی برنامه مذهبی "محفل" از حیث بیننده در بین آثار نوروزی خبرساز شده. در واقع پایایی این تحقیق کمی بحثبرانگیز است، از آن جهت که جمع درصد نظرات از 100 عبور کرده و به عدد باورنکردنی 106.5 درصد رسیده! البته که برنامههایی نظیر "محفل" در کانتکست خود (هیاتی و سیاسی_مذهبی) دارای یک جامعه هواداری نسبی هستند اما مساله اصلی، حمایتهای وسیع از این برنامه طی نوروز بود. به طوری که اغلب رسانهها در نقد محفل، رپورتاژ مثبت کار کردند اما ای کاش پیش از انتشار نتایج گزارش، آمار و ارقام مجددا بررسی میشد تا چنین اشتباه فاحشی رخ ندهد. البته که پیش از این هم سابقه نداشت که یک برنامه با چنین پسزمینهای، پربینندهترین اثر نوروزی شود.
با این حال صفحه نخست ارگان مطبوعاتی شهرداری تهران ترجیح داده این آمار اشتباه را معیار یادداشت شماره امروز قرار دهد. این چند خط را بخوانید: یک برنامه مذهبی بالاتر از برنامههای طنز و سرگرم کننده؛ «محفل» چگونه توانست در صدر جدول پرمخاطبترینها قرار گیرد؟ براساس نظرسنجی صورتگرفته، برنامه «محفل» توانست با اختلاف قابل توجه، بیش از دیگر برنامههای صداوسیما و سکوهای نمایش خانگی مورد توجه مردم قرار گیرد. برنامه «محفل» با ۴۱درصد مخاطب، صدرنشین تلویزیون و ویاودیها شد. این آمار تنها مربوط به مخاطبان داخلی است، درحالیکه محفل در سطح بینالمللی هم طرفدار دارد. این آمار براساس گزارش مرکز مخاطبسنجی متا، جمعآوری شده و در آن برنامههای پرهزینهای مثل «جوکر» با ۵/ ۲۹ درصد، «زخم کاری ۴» با ۱۵ درصد، «قهوه پدری» با ۱۲ درصد و «گل یا پوچ» با ۹ درصد بعد از محفل قرار دارند.
یا مثلا این یادداشت که در اغلب کانالهای خبری و شبهخبری تلگرامی بازنشر شد: این آمار بر اساس گزارش مرکز مخاطبسنجی متا، وقتی شگفتانگیزتر میشود که بدانیم برنامههای پرهزینهای مثل «جوکر» با ۲۹.۵ درصد، «زخم کاری ۴» با ۱۵ درصد، «قهوه پدری» با ۱۲ درصد و «گل یا پوچ» با ۹ درصد، علیرغم بهرهگیری از سلبریتی ها، نتوانستهاند به محبوبیت «محفل» برسند. «محفل» ثابت کرد که جذابیت واقعی، نه در زرقوبرق و بودجههای هنگفت، بلکه در روایتهایی است که از دل مردم برمیآید و به دل مردم مینشیند.
البته این انتهای رپورتاژهای تولیدی برای محفل نبود. فنپیجهای اینستاگرامی نیز ظاهرا از حمایتها بهره بردند و با ادیتهای آشنای اینستاگرامی در جهت وایرال کردن بریدههای این برنامه تلاش کردند:
اما واکنش کاربران در این میان جلب توجه میکند
اما بازخوردها نسبت به نتایج نظرسنجی متا کم نبوده، در این میان توئیت مینا مهرنوش، مدیرعامل سابق رایتل با واکنش گسترده کاربران مواجه شده: این برکت قرآنه! تبریک و خدا قوت به تیم زحمتکش و حرفهای محفل، گل کاشتید!
یاسر نوشت: شاید باورتان نشود ولی ایشان یک زمانی مدیرعامل رایتل بودند. جمع درصد =۱۰۶/۵ اما نظرسنجی واقعی!
سحر هم در انتقاد به اشتباهات آماری توئیت دکتر مهرنوش نوشت: طرف مثلا دکترای اقتصاد داره، مدیرعامل رایتل بوده، الانم مدیرعامل یه شرکت دیگهس ولی حاضر نیست پستش رو که اشتباه عددی! داره پاک کنه، چرا؟ چون فیواستار شده!!
مریم: من هیچی اما دوستانی دارم که برنامههای تلویزیونی و VOD رو رصد می کنند. برنامهای با این حجم از استقبال نه تنها نمیدونیم راجع به چی هست که حتی اسمش هم نشنیدیم. بماند که جمع اعداد میشه ۱۰۶.۵ درصد!
علی هم نوشت: خانم مهرنوش اثبات این مسئله هستن که شما میتونید دکترای اقتصاد بین الملل، کارآفرین، متخصص کسب و کار و اقتصاد دیجیتال ، مدیر عامل یک کمپانی مشهور و هزار یک چیز دیگه باشید و یدک بکشید ولی برای تحلیل آمار، دقتی در اندازه یک دانش آموز ابتدایی نداشته باشید.
محمود: 6.5 درصد سود اونم تو این بازار! حداقل یه با سواد در حد سواد ابتدایی که جمع و تفریق بدونه کنار دستتون میگذاشتین یه جمع و کم کنه جمع درصدا 106.5 درصد نشه!
علیرضا هم از درباره خانم مهرنوش نوشت: کسی که ادعا میکنه دارای دکترای اقتصاد بین الملل و مشاور کسب و کاره! هنوز نمیدونه برنامه تلوزیونی رو با برنامههای شبکه نمایش خانگی که رایگان هم نیست نباید مقایسه کرد! (بدا به حال اون کسب و کارها که شما مشاورشی)
ناپروکسن: از همین نظر سنجی میشه فهمید همه چی این مملکت فیکه.
و در نهایت سیامک که چند پرسش اساسی مطرح کرده: باید صدها سوال پرسید:
۱- جامعه آماری از چه کسانی تشکیل شده؟
۲- نمایش خانگی با خرید اشتراک رو با تلویزیون رایگان مقایسه کردی؟
۳- کسب و کارتون رو هم با چنین خطاهای آماری و تحلیلی میچرخونی؟
۴- برای جذب نیرو توسط شما، تست هوش باید از چه عددی پایینتر باشه؟