آقای احمد مهرانفر، مبادا ارسطو عامل فریبت دهد!

برترین ها/ وقتی صحبت از سریال «پایتخت» به میان میآید، اسامی خاصی در ذهن ما نقش میبندند که فراموش کردن یا نادیده گرفتنشان دشوار است. یکی از این اسامی، کسی نیست جز ارسطو عامل؛ یار جدانشدنی سریال «پایتخت» و هوادارانش. اصلاً آیا تاکنون تصور کردهاید که «پایتخت» بدون ارسطو قرار بود چگونه باشد؟!
در طول سالهایی که این سریال ساخته شده، بازیگران زیادی مهمان آن بودند. برخی در ابتدای کار آمدند اما ماندگار نشدند، برخی دیر آمدند و زود رفتند، و در نهایت، بازیگرانی که از ابتدا همراه سریال بودند و تا آخرین قسمت، نقش خود را ایفا کردند. ارسطو عامل یکی از این نقشهای جاودانه است. نکته قابل توجه این است که احمد مهرانفر بازیگر کمکاری نیست و نقشهای متعددی در سینما و تلویزیون داشته، اما متأسفانه یا خوشبختانه، ارسطو هنوز سردمدار هنرنماییهای او در عرصه بازیگری است.
در ادامه، با بررسی برخی از مهمترین نقشآفرینیهای احمد مهرانفر، تلاش میکنیم بفهمیم که آیا محبوبیت ارسطو، نتیجه کیفیت بازیگری مهرانفر است یا جذابیت خود کاراکتر عامل اصلی این محبوبیت به شمار میرود؟
درباره الی / منوچهر
درباره الی برای احمد مهرانفر، مثل حضور در لیگ قهرمانان بود؛ اثر قابل توجه اصغر فرهادی، که مهرانفر در آن نقش داشت.تجربه همکاری با اصغر فرهادی میتوانست فرصت خوبی برای شروع حرفهای مهرانفر باشد، اما کاراکتری که برای او نوشته شده بود، چندان جای کار نداشت. این موضوع باعث شد در میان بازیگران این فیلم، نقش مهرانفر چندان پررنگ نباشد. با این حال، بازی کمحاشیه و کم اشتباه او در کنار چنین تیم معتبری، دور از انتظار نبود!
ماجرای نیمروز / رحیم
شاید اغراق باشد، اما محمد حسین مهدویان با انتخاب احمد مهرانفر در «ماجرای نیمروز»، ریسک بزرگی کرد.در آن سالها، مهرانفر دیگر تبدیل به ارسطوی سریال پایتخت شده بود که محبوبیت زیادی داشت. حالا این ارسطوی طناز، با لهجه مازندرانی، باید نقش یک مأمور جدی دولت را بازی میکرد. نتیجه، همان بود که انتظار داشتیم: تقریبا شکست خورده. فرم بازی او در کنار سایر بازیگران، کمی اصطلاحا بیرون میزد و باعث شد حضور مهرانفر در نقشهای جدی کمتر شود.
خجالت نکش / قنبر
قنبر در فیلم خجالت نکش یک شروع دوباره و خوب بود. مهرانفر توانسته بود کاراکتری مسن، با لهجهای متفاوت را زنده کند و در این فیلم بدرخشد. نمیتوان گفت قنبر شبیه به ارسطوی پایتخت بود، اما سمت و سوی آن تیپ شخصیتی را یادآور میشد.به نوعی، کاراکتر جدیدی بود که قرار بود، یک شِبه ارسطوی جدید را به مخاطب معرفی کند. در نتیجه نهایی موفقیت به اندازه ارسطو نبود اما با این حال تیر تقریبا به هدف خورد و مهرانفر درخشش خوبی داشت.
آکتور / مرتضی
آکتور میتوانست موفقیتی بزرگ باشد، اما متاسفانه، چندان خوششانس نبود. این سریال از هر نظر ظرفیت و کیفیت لازم برای محبوبیت را داشت، اما به دلایل نامعلوم از محبوبیت کافی برخوردار نشد. مهرانفر در این سریال، نقش یک بازیگر را ایفا کرد و نشان داد که علاوه بر لهجه شمالی، تواناییهای دیگری هم دارد. او از همان ابتدا، نشان داد که ارزشهای زیادی دارد و میتواند در نقشهای مختلف عملکرد خوبی داشته باشد.
با نگاه کلی به کارنامه مهرانفر، میفهمیم که شهرت ارسطو، صرفا به خاطر خوششانسیاش نیست و برگرفته از توان بازیگری مهرانفر است. توان بازیگریاش آنقدر وسیع هست که او را صرفا یک بازیگر خوش شانس ندانیم. نکته این است که ارسطو، کاملترین پکیج از توانمندیها احمد مهرانفر و سلیقه مردم است که تا امروز، محبوبیت خود را حفظ کرده این چیزی است که بسیاری هنرمندان آرزویش را دارند.