معرفی برگزیدگان جشنواره فیلم ۱۰۰

صبا/ مراسم اختتامیه چهاردهمین جشنواره فیلم ۱۰۰ با معرفی آثار برگزیده در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد. در این دوره، فیلمهای «بیدرد»، «کیوسک» و «چرخوفلک» موفق به دریافت جوایز اصلی سازمان سینمایی سوره شدند.
چهاردهمین دوره جشنواره فیلم ۱۰۰ با شعار تولید فیلمهای کوتاه یکدقیقهای و با هدف ترویج مفاهیم اخلاقی، اجتماعی و انسانی، با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد.
مراسم اختتامیه این جشنواره در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار شد.
در بخش آثار برگزیده سازمان سینمایی سوره، تندیس و دیپلم افتخار به فیلمهای «بیدرد» به کارگردانی جانبه باستان، «کیوسک» به کارگردانی محمد قادری و «چرخ و فلک» ساخته مریم محمدی اهدا شد. این فیلمها توانستند با روایتهای کوتاه و تأثیرگذار، توجه داوران را به خود جلب کنند.
جایزه ویژه «ایران جوان» به فیلم «یکی مثل خودم» ساخته مرتضی معتمدیراد تعلق گرفت و جایزه دبیر جشنواره نیز به فیلم «علم» به کارگردانی سیدمحمدحسین حسینی اهدا شد.
در بخش مهم دیگری از این مراسم، جایزه ویژه هیئت داوران به فیلم «پیامبر» ساخته سجاد انتظاری رسید که با نگاهی خلاقانه و انسانی، تحسین داوران را برانگیخت.
در بخش برندگان بخش ملی،ایران عزیز، دیپلم افتخار بهترین فیلم داستانی ملی به امیر ربوئین برای فیلم «مشق هر روز»، تندیس بهترین فیلم داستانی ملی به حمید ملیحی برای فیلم «چشم چشم»، دیپلم افتخار بهترین فیلم پویانمایی ملی به علیرضا پورشکوری برای فیلم «آرامش زن، آرامش خانه»، تندیس بهترین فیلم پویانمایی ملی به حیدر صفرپور برای تهتغاری و تندیس بهترین مستند ملی
به مهدی شاهسواری و عطیه سادات حجتی برای مستند شانه به شانه رسید.
در بخش بینالمللی/ کرامت انسانی هم جایزه بهترین فیلم داستانی به زینب نجاتی برای فیلم «العناق» و جایزه بهترین پویانمایی به جان سونسکی برای فیلم «skinnies» و جایزه بهترین فیلم مستند به محمدجواد معصومی برای فیلم «گلچین»تعلق گرفت.
تجلیل از یک عمر تلاش هنری و افتخارآفرینی علیرضا داوودنژاد
در اختتامیه چهاردهمین جشنواره بینالمللی فیلم ۱۰۰، با حضور هنرمندان سینما از یک عمر تلاش هنری علیرضا داوودنژاد تجلیل شد.
نیاز، مصائب شیرین، کلاس هنرپیشگی از جمله آثار ماندگار سینمایی است که به کارگردانی داوودنژاد در تاریخ سینمایی ایران ثبت شده است.
علیرضا داوودنژاد در اختتامیه با بیان اینکه عنوان جشنواره ۱۰۰ برای من بسیار دلچسب است گفت: چون متذکر مسأله زمان در سینما است.دوست داشتم در این جشنواره حضور پیدا کنم؛ به خاطر این که موضوع زمان در آن مطرح است.
وی با بیان اینکه زمان محور دانایی سینمایی است افزود: وقتی قرار است داستانی را در یک محدوده زمانی روایت کنید این محدودیت خیلی داستان را متفاوت میکند.اگر گاهی سریالهای خوبی را میبینیم عمدتاً به خاطر کارگردانهایی است که دانایی سینما و تسلط بر زمان را میدانند.
به گفته داوودنژاد، دانایی سینمایی کشورمان در خطر است: مدیریت نیروی هنرمند خلاق امر مهمی است. و راستش دلسوز این امر را نداریم. باید یادمان باشد اگر سینمای هنری نداشته باشیم سینمای تجاری هم به خطر میافتد.
معلم همه فیلمسازهای بعد از انقلاب
رسول صدرعاملی در این آیین با بیان اینکه علیرضا داوودنژاد معلم همه ما فیلمسازهای بعد از انقلاب بود گفت: چه با فیلمهایی که ساخت و چه با منش و معرفتش در سینمای ایران و چه با نوع پرداختش به سینما. این که چگونه میشود از مردم این سرزمین با این نگاه خاص فیلم ساخت.
وی افزود: او مفهوم خانواده را در سینما معنا بخشید. او رنج سینما را کشیده و البته پیروزیها را هم روایت کرده.
اجرای موسیقی زنده در حاشیه اختتامیه
در حاشیه مراسم اختتامیه،اجرای زنده موسیقی با استقبال گسترده حاضران همراه شد. این اجرای هنری فضای متفاوتی به اختتامیه بخشید و حالوهوای ویژهای به جشن پایانی این رویداد فرهنگی داد.