خبر آنلاين: با همکاري تعدادي از نويسندگان و راويان زن ادبيات جنگ و با حضور چهرههايي چون مريلا زارعي و گيزلا وارگا سينايي آخرين مرحله مسابقه کتابخواني با محوريت «دا» در ندامتگاه زنان شهر ري برگزار شد. در يک طرح شش ماهه و با همکاري تعدادي از نويسندگان و راويان زن عرصه ادبيات جنگ همچون سيدهزهرا حسيني (راوي)، سيدهاعظم حسيني (نويسنده کتاب «دا») و هنرمنداني چون مريلا زارعي (بازيگر) و نيز گيزلا وارگا سينايي (نقاش) در روز جهاني کتاب، آخرين مرحله مسابقه و جشن کتابخواني با محوريت کتاب «دا» در ندامتگاه زنان شهرري در بين دو گروه مددجويان و مددکاران برگزار و جوايز آنان نيز اهدا شد.
اهداي اين جوايز در دو مقطع زماني روز مادر و نيز روز جهاني کتاب و کتابخواني با حضور اين نويسندگان و هنرمندان در جشنهاي مناسبتي که توسط مددجويان در سالن هنري ندامتگاه زنان شهرري برپا شده بود انجام شد.
اين هنرمندان هدف از انجام چنين مسابقاتي را شکلي از هنردرماني با ارائه الگوهاي قهرماني واقعي و متناسب با قشر مخاطب زن و با توجه به موفقيت کتابهاي دفاع مقدس در تغيير نگرش افراد، به قدرت اراده انسان متکي به ايمان در بهبود روحيه وبراي تکاپوي بيشتر در اصلاح روشهاي زندگي گذشته خود دانستند.
يکي از مددجويان در هنگام دريافت جايزه خود، يکي از دهها ثمره نتايج انجام اين طرح را صميميت بيشتر بين پرسنل و مددجويان بعد از خواندن مشترک کتاب دانست تا همگي همچون زمانه جنگ با دوري از خودخواهيهاي نفساني به درک و ياري همديگر در رفع مشکلات بپردازند.
مددجوي مسيحي که جزو برندگان بود اعلام کرد:« اين کتاب به ما ثابت کرد سختيهاي زندگي شهري روزمره ما در قياس تندباد حوادثي که سيدهزهرا حسيني و خانواده شان در جنگ متحمل شدند، نسيمي بيش نبوده و اگر اين تجربه گرانقدر قبل از زندان به ما منتقل ميشد چه بسا اکثريت ما امروز در اينجا نبوديم.»
مريلا زارعي نيز طي سخناني تفاوت افراد درون و برون ندامتگاه را تنها درانتخاب يک تصميم اشتباه و نابهگاه دانست و ابراز اميدواري کرد همه مددجويان با ارادهاي قوي و نيز فعاليتهاي بيشتر فرهنگي هرچه زودتر به زندگي عادي و سالم خود بازگردند.
در ادامه جشن و با هماهنگيهاي انجام شده با مددکاري زندان چندتن از مددجويان نيازمند نيز شناسايي و معرفي شدند که با پيگيري و گلريزان اين نويسندگان و هنرمندان در طي دوره شش ماهه برگزاري مسابقه و نيز مدد موسسه خيريه روز سوم به مديريت حميد آخوندي(تهيه کننده فيلم روزسوم) مشکلاتشان رفع و به آغوش خانواده خود بازگشتند.
طي اين دو مرحله مسابقه مجموعا به 71 نفر از مددجويان و 20 نفر از مددکاران و پرسنل زن ندامتگاه لوح تقدير با امضا پديدآورندگان کتاب «دا» و نيز جوايز نقدي و فرهنگي به ترتيب نمره اهدا و کتابهاي جديدي همچون «کوچه نقاشها»، «بابا نظر»، «شنام» و «اينک شوکران» نيز در اختيار اين مددجويان و پرسنل قرار گرفت. و بدين ترتيب اکثر مددجويان و مددکاران ندامتگاه زنان شهرري کتاب «دا» را خواندند.
مريم احدي، دبيري مسابقه کتابخواني ندامتگاه زنان را برعهده داشت و تصحيح برگه ها نيز بر عهده خانم افشار بود.
انجمن سينماي انقلاب و دفاع مقدس، بنياد فرهنگي روايت، حوزه هنري، سازمان تبليغات اسلامي، انتشارات سوره مهر، بنياد خيريه روزسوم ،معاونت پژوهشي دانشگاه هنر، مسئولين و پرسنل ندامتگاه زنان شهرري و معاونت پيشگيري از جرائم قوه قضاييه پشتيبانان اجراي اين مسابقه بود