سخنگوي شوراي صنفي نمايش معتقد است: سينما در دوره آشفتگي بدي به سر مي برد و اين آشفتگي به حدي است که مي توان گفت سينما به صورت ملوک الطوايفي اداره مي شود. وزارت ارشاد کاملا خنثي و بي عمل شده و مهاجمين به وضعيت سينما روز به روز در حال گسترش هستند.
حبيب کاوش در گفت و گو با سينماپرس با بيان اين مطلب افزود: تا سال 89 افت تماشاگر داشتيم اما در سال 90 با برنامه ريزي هاي انجام شده 120 درصد تعداد مخاطبان افزايش يافت و فروش فيلم ها از 9 ميليارد در شهر تهران سال 89 به 22 ميليارد تومان در سال 90 رسيد. جالب تر اين که در بهمن و اسفند ماه سال 90 بالاترين رقم توليد فيلم را هم داشتيم اما در نوروز 91 با تهاجمي که از سوي حوزه و شهرداري انجام شد شوکي به سينما زده شد که سينماي ايران را نابود کرد.
وي با تشبيه اين شوک به تصادف ماشيني با سنگي بزرگ در اتوبان تصريح کرد: ما هنوز هم در تلاشيم تا کنترل اين ماشين را به دست بگيريم به همين دليل ناچار شديم حتي علي رغم آيين نامه مان که به هر شرکت پخشي بيش از يک فيلم ندهيم به يک شرکت پخش در يک ماه اجازه پخش سه فيلم را بدهيم اما بي فايده بود و اطمينان تماشاچي از دست رفته است.
کاوش تاکيد کرد: اين شرايط حاک بر سينما به گونه اي است که حتي تا نوروز 92 و سال آتي هم فيلم خوبي براي اکران وجود نخواهد داشت چرا که ارشاد به شدت تحت تاثير شرايط فعلي است و به سختي به فيلمنامه ها مجوز مي دهد از سوي ديگر سينماگران هم به خاطر حوزه خودسانسوري مي کنند به همين دليل اين فيلم ها نشاني از التهاب هاي جامعه نخواهند داشت.
وي در پاسخ به اين پرسش که آيا خلاء قانوني موجب بروز مشکلات اخير شده است، توضيح داد: ضعف مديريتي باعث ايجاد چنين شرايطي شده است در واقع ضعف قانوني وجود ندارد بلکه ضعف تعدد نهاد است که قرار بود در سازمان اين سينمايي اين مشکل حل شود اما هنوز اين اتفاق رخ نداده است و در حال حاضر بيش از 11 نهاد در تصميم گيري هاي سينمايي دخيل هستند.