ابوالحسن داوودی: از حرف زدن درباره مشکلات فیلم زاد بوم خسته شدم
بروزرسانی
هنر آنلاين: ابوالحسن داوودي؛ تهيه کننده و کارگردان سينما درباره سرانجام نمايش آخرين فيلمش "زادبوم" که آخرين بار در بيست و هفتمين دوره جشنواره فيلم فجر (۱۳۸۷) به نمايش در آمده گفت: از حرف زدن در باره مشکلات اين فيلم خسته شدم چون من مشکلي با آن ندارم و مسئولان سينمايي بايد مشکل خود را با اين فيلم حل کنند.
او افزود: برايم جالب است فيلمي که چهار سال قبل در دوره آقاي احمدي نژاد ساخته شد و چند سيمرغ هم در فجر گرفته،حالا نبايد اکران شود و برداشتم اين است که مشکل مسئولان سينمايي با "زادبوم" صرفا سليقه اي است، چون دليل درستي براي مشکل فيلم به من نمي گويند.
کارگردان "من زمين را دوست دارم" در ادامه افزود: بارها مسئولان سينمايي در مصاحبه هايي گفته اند که مشکل اين فيلم با مقداري اصلاحات حل مي شود اما هرگز نه کتبي و نه شفاهي چيزي به ما در مورد بخشهاي مشکل دار فيلم نگفتند تا با حذف آنها بتوانيم فيلم را اکران کنيم.
داوودي تصريح کرد: نکته اي در مورد اين فيلم هست که به گمانم در هيچ جاي دنيا به جز ايران ديده نمي شود و آن اين است که سرمايه گذارهاي "زادبوم" يعني بنياد سينمايي فارابي و حوزه هنري،خودشان از جمله موانع اکران فيلم هستند و تمام اين عوامل در کنار هم باعث شده "زادبوم" تا امروز اکران نشود.
اين کارگردان در ادامه، درباره سرنوشت پروژه "رخ ديوانه" که قرار بود آن را چند سال پيش کليد بزند،گفت: فيلمنامه اين فيلم در بخش فيلمنامه بنياد سينمايي فارابي به عنوان يک پروژه خوب پذيرفته شد و در تماسي به من گفتند براي سرمايه گذاري در فيلم با من مشارکت خواهند کرد. اما اين جريان پنج ماه طول کشيد و سرانجا به من گفتند که آقاي شمقدري اين فيلم را از اولويت هاي توليد خارج کرده است.
داوودي با گلايه از اين موضوع گفت: حدس مي زدم اين اتفاق بيفتد چون متاسفانه امروز در سينماي ايران مديران پيگير نداريم و دوستان سينمايي گويا ابايي ندارند که زير حرف خود بزنند. نمي دانم بودجه هاي سينما به کجا مي رود و براي چه فيلمهايي هزينه مي شود اما شايد اگر بيلاني از توليد کارهاي فاخر از نظر ميزان هزينه و تاثير گذاري آنها ارائه دهند براي روشنگري خوب باشد.
او افزود:متاسفانه با شرايط فعلي اکران،مديريت ضعيف دولتي و جنگ زرگري حوزه هنري و ارشاد و شرايط ناعادلانه اي که در سينماي ما وجود دارد وضعيتي به وجود آمده که تداوم آن باعث زوال و نابودي سينماي ايران خواهد شد.
داوودي در پايان افزود: متاسفانه فضاي کار در سينما اين روزها اندکي غبار آلوده شده و حس خوبي از کارکردن در اين فضا ندارم.البته من زياد به خودم توجهي ندارم بلکه اصولا جو کار کردن در سينما براي همه همکارانم خوب نيست. نکته مهم در سينما تاثير گذاري آن و بودن افراد در جاهاي درست خودشان است ام در سينماي امروز ايران نه کسي سر جاي خودش است، نه مديريت دلسوزانه وجود دارد و گاهي از رفتارهاي بعضي از دوستان به نظر مي رسد کسي بدش نمي آيد سينما نابود شود و کلا از بين برود.