شاه حسینی: شما هم کارگردان فیلم انتخاباتی تان را رئیس سازمان سینمایی می کنید؟
مهر
بروزرسانی
مهر/ مجيد شاهحسيني از نامزدهاي رياستجمهوري پرسيد آيا روند دورههاي قبل براي آنها هم تکرار ميشود که کارگردانهاي فيلمهاي انتخاباتي بالاترين پستها را در مديريت سينمايي کشور گرفتند.
مجيد شاهحسيني فعال فرهنگي و مدير عامل سابق بنياد سينمايي فارابي در گفتگويي با خبرنگار مهر سوالات خود را از نامزدهاي انتخابات رياستجمهوري اينگونه مطرح کرد: به اعتقاد من مهمترين سوالي که بايد از نامزدهاي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري در حوزه مسائل فرهنگي پرسيد اين است که چه برنامه راهبردي براي اجرايي کردن دغدغههاي فرهنگي مقام معظم رهبري دارند.
وي افزود: هيچيک از نامزدهاي انتخاباتي و اصولا هيچ يک از مسئولان در بخشهاي مختلف اجتماعي، اقتصادي و سياسي نبايد دوباره از ابتدا در حوزه فعاليت خود اقدام به ريلگذاري کنند و به تبع مسائل فرهنگي هم از اين قاعده مستثني نيست. اصولا بدترين کار اين است که رئيسجمهور بخواهد از ابتدا همه امور را ريلگذاري کند در حاليکه ما در حوزه هاي مختلف و همچنين حوزه فعاليتهاي فرهنگي ريلگذاري داريم.
دغدغههاي رهبري بايد چراغ راه فرهنگ باشد
شاهحسيني درباره معيارهاي و مبدا اين ريلگذاري که از آن به عنوان يک جريان موجود نام ميبرد، توضيح داد: کتاب ارزشمند دغدغههاي فرهنگي مقام معظم رهبري چراغ راه فرهنگ و هنر است و مهم اين است که هريک از نامزدها پس از انتخاب شدن چگونه اين دغدغهها را در قالب سياستهاي اجرايي به انجام برساند. به سلامت رسيدن اين مهم به مقصد مهمترين دغدغه فرهنگي من است.
مديرعامل سابق بنياد سينمايي فارابي در ادامه صحبتهاي خود با تشريح سئوال ديگري درباره نگاه هر يک از نامزدها به مقوله سينما گفت: يک سئوال عمومي ديگر هم مطرح است که لزوما اين سئوال، پرسش اصلي من نيست اما خوب است که نامزدهاي انتخابات رياست جمهوري پاسخ دهند که اصولا نگاه اين دوستان به رسانه مهمي به نام سينما چيست؟
آيا براي سينما شان رسانهاي قائل هستيد؟
وي ادامه داد: آيا سينما را صرفا تفريح، سرگرمي، تجارت، صنف و يا مجموعه اي از صنوف مي دانند يا اينکه براي اين صنعت تصويري، شان رسانه اي و تربيتي هم قائل هستند؟ و آيا اگر رئيس جمهور شوند مانند رئيسجمهورهاي پيشين تيزرسازها و يا کساني را که فيلمهاي تبليغاتي ساختهاند به مهمترين مقام سينمايي چون سازمان سينمايي کشور را به عنوان جايزه و پاداش، منصوب ميکنند و يا اينکه با نگاه عميق و بهکارگيري سياستهاي درست، سکان امور سينمايي را به دست فرد اصلح در اين حوزه ميسپارند؟
شاهحسيني در ادامه در تشريح نگاه انتقادي خود گفت: در مدت زمان تبليغات انتخاباتي، فيلمسازان با يکديگر مسابقه مي گذارند که فيلم هاي تبليغاتي نامزدها را بسازند و پس از پيروز شدن آن نامزد به عنوان عالي ترين مقام سينمايي پست و مقام ميگيرند و متاسفانه اين اتفاق در دوران محمود احمدينژاد افتاد و جواد شمقدري فيلم تبليغاتي رئيس جمهور را ساخت و پس از آن به عنوان نفر اول سازمان سينمايي منصوب شد.
وي در پايان تاکيد کرد: البته اين اتفاق تنها منحصر به اين دوره نبوده است و زندهياد سيف الله داد هم در دوره نخست انتخابات رياست جمهوري سيد محمد خاتمي، فيلم تبليغاتي او را ساخت و جاي خود را به عنوان يک مدير اجرايي باز کرد و متاسفانه اين سنت در حال جا افتادن است. حال نامزدهاي يازدهمين دوره انتخابات رياست جمهوري پاسخ دهند که اصلح سينماي آنها چه کسي است و آيا به تخصص در اين حوزه قائل هستند يا خير؟