باشگاه خبرنگاران/ سوپر من، فيلم سينمايي (1978) را يادتان هست؟ صحنهاي که لوئيس لين (مارگوت کيدر) خبرنگار ديل پلنت از قهرمان لباس چسبان به تن ميپرسد: تو اهل کريپتون هستي؟ ديويد اي گوير با خنده اين صحنه را تعريف ميکند و ميگويد آنها اين گفتگو را چاپ ميکنند، با اين مضمون که او از سيارهاي ديگر آمده و هيچ کس حتي از تعجب پلک هم نميزند هميشه فکر ميکردم اين صحنه به نوعي عجيب و غير عادي است.
شعار تبليغاتي فيلم سينمايي سوپرمن به کارگرداني ريچارد دانر اين بود که باورتان خواهد شد انسان ميتواند پرواز کند اگر قرار باشد شعاري براي مرد فولادي روايت تازهي زاک اسنايدر از ابرقهرمان ديسي کاميکز در نظر گرفته شود هيچ چيز بهتر از آن نيست که فيلم ميخواند تماشاگر باور کند همان مردي که ميتواند در آسمان پرواز کند، ميتواند روي زمين هم قدم بگذارد. به گفتهي اسنايدر، کارگردان فيلم سعي کردهايم فيلمي با حضور سوپرمن بسازيم که وقتي او کاري انجام ميدهد تماشاگر پيش خودش فکر کند اگر او هم در چنين موقعيتي قرار ميگرفت همين کار را انجام ميداد. با
وجود اينکه سوپرمن در اصل موجودي بيگانه اما در فيلم ما جنبه هاي انساني او پررنگ تر است." هنري کاويل، هنرپيشه انگليسي که نقش سوپرمن را بازي مي کند، در باره حال و هواي فيلم مي گويد: "فيلم ما سوپرمن براي عصر جديد است. قرار نيست به اصول دنياي سوپرمن پشت کنيم اما همه چيز داستان ريشه در واقعيت دارد، فيلم داستان موجود شگفت انگيزي است که مي تواند کارهاي خارق العاده انجام بدهد اما در عين حال تماشاگر مي تواند با او ارتباط برقرار کند، چون او هم سختي هاي بسياري را پشت سر گذاشته و مجبور بوده در شرايط دشوار تصميم گيري کند."
تا زمان اکران فيلم تلاش براي خبردار شدن از داستان فيلم بي نتيجه خواهد بود، هر چه باشد کريستوفر نولان يکي از تهيه کنندگان فيلم است. به گفته گوير، که يکي از نويسندگان داستان و فيلمنامه براي سه گانه شواليه تارکي بود: "واقعا از اين روش کريس خوشم مي آيد. در تيزر تبليغاتي فيلم فقط بخش خارج از سطح آب يک کوه يخ را نشان تماشاگران داديم ماجراهاي پرشماري در فيلم هست که تماشاگران از آن خبر ندارند." البته از همان تبليغ کوتاه هم مي شود پي برد که کا وش در هويت سوپرمن يکي از دغدغه هاي اصلي سازندگان فيلم است (کوين کاستنر در نقش پدر زميني سوپرمن به او مي گويد بايد تصميم گيري مي خواهي چه جور آدمي بشوي"). به گفته دبوراسنايدر، همسر کارگردان و يکي از تهيه کنندگان فيلم: "سوپرمن جايگاه خود در دنيا را از دست داده و سعي مي کند خود واقعي اش را پيدا کند. او سعي مي کند به سؤالاتي از اين دست پاسخ دهد سفر من چيست؟ هدف ام کدام است/قرار است چه کار بکنم؟ " به گفته اسنايدر تلاش براي پيدا کردن پاسخي براي سؤالاتي از اين دست باعث مي شود فاصله دو چهره شخصيت کلارک کنت/ سوپرمن به حداقل برسد: "تا به ويژگي هاي انساني اين شخصيت پي نبري، نمي تواني بفهمي که در اختيار داشتن چنين نيروهايي چه حسي دارد." به گفته گوير، سوپرمن قرار نيست بتمن باشد: "وقتي مي گوييم واقع گرايانه و قابل همذات پنداري منظورمان اين نيست که با شخصيتي تيره و تار طرف هستيم. به نظرم اگر به شيوه ساخت شواليه تاريکي سراغ فيلمي از سوپرمن مي رفتيم دچار اشتباه مي شديم.
فيلم هاي بتمن بيشتر حالت پوچ گرايانه دارند اما حکايت سوپرمن هميشه داستان اميدواري است."
وقتي قرار شد هنري کاويل لباس سوپرمن را به تن کند چون هنوز مدل جديد لباس آماده نشده بود او لباس قديمي را تن اش کرد. اين همان لباسي بود که کريستوفر ريو از آن استفاده مي کرد به گفته دبوراسنايدر وقتي کاويل لباس را تن اش کرده هيچ کسي نخنديده است.
زاک اسنايدر ميگويد: فقط کافي بود بگوييم کمي عقبتر برويد اين شما و اين سوپرمن. وقتي کسي بتواند اين لباس را تناش کند و بعد راه هم برود يعني از نظر فيزيکي در اوج آمادگي است.
کاويل براي روز تست از نظر جسماني آماده بود اما اطلاعات چنداني دربارهي قصههاي مصور سوپرمن نداشت: چون در مدرسهي شبانهروزي درس ميخواندم فروشگاه قصههاي مصور در دسترسام نبود و به همين خاطر به محض اينکه حضورم در فيلم قطعي شد، سراغ قصههاي مصور و منابع موجود دربارهي سوپرمن رفتم و به مرور موفق شدم تصويري کامل از اين شخصيت در ذهن خودم خلق کنم. البته به گفتهي کاويل داستان فيلم مرد فولادي قرار نيست برداشتي از يک قصهي مصور مشخص باشد فيلم کار خود ماست داستان دربارهي سوپر من است و از هيچ قصهي مصور خاصي هم استفاده نکرديم. خوبي کار در اين است که داستاني اريژينال براي تعريف کردن داريم.