خبر مهم:پرخرجترین بازی،رکوردهای کل تاریخ صنعت سرگرمی را میشکند: GTA V در عرض 24 ساعت 800 میلیون دلار فروخت!
کافه سينما
بروزرسانی
کافه سينما/بازي عظيم و غولآساي Grand Theft Auto V (سرقت بزرگ ماشين 5) به طرز حيرتانگيزي، تمام رکوردهاي ممکن را ميشکند و به پيش ميرود. همه پيشبيني ميکردند که GTA V، پرخرج ترين بازي تاريخ (با بودجهاي نزديک به 200 ميليون دلار) با تحسين منتقدان و فروش فوقالعاده همراه شود. حالا اين روياي شرکت «راک استار» به واقعيت پيوستهاست. از نيمه شب دوشنبه، 8300 فروشگاه فقط در آمريکا درهاي خود را به روي طرفداران پرتعداد GTA باز کردند که براي خريد جديدترين بازي از اين سري جنجالي، صف کشيده بودند.
GTA V در روز اول انتشار خود مجموعا 800 ميليون دلار در سراسر دنيا فروش داشته و اين نه تنها سريعترين رکورد فروش در ميان بازيهاي شرکت راکاستار و سري بازيهاي ،GTA بلکه رکورد جديدي در دنياي گيم و کل صنعت سرگرمي است. سال گذشته بازي کال آو ديوتي: بلک اوپس 2 (نداي وظيفه: عمليات سري 2) در روز اول 500 ميليون دلار و در طي دو هفته يک ميليارد دلار فروخته بود. قسمت چهارم از سري بازيهاي GTA هم که سال 2008 به بازار آمد، در عرض يک هفته از مرز فروش 500 ميليون دلار گذشت.
جالب است بدانيد که کارشناسان اقتصادي در خوشبينانهترين حالت تخمين زده بودند که بازي GTA V بعد از يک ماه به فروش يک ميليارد دلار ميرسد و در پايان سال بيست ميليون نسخه از آن در سراسر جهان به فروش خواهد. اما با اين آمار شگفتانگيز، بايد در تحليلهاي قبلي تجديد نظر کرد. به احتمال زياد GTA V به پرفروشترين محصول صنعت سرگرمي در طول تاريخ تبديل خواهد شد.
اين آمار باور نکردني در شرايطي رقم خورده که بازي با درجه سني M يا +18 منتشر شد که معادل درجه R در سينما است و GTA V هم فقط براي کنسولهاي اکسباکس 360 و پلياستيشن 3 در دسترس قرار دارد. البته ساعاتي قبل تصاوير و اطلاعاتي توسط يک کاربر منتشر شده که از تست نسخهي بتاي بازي بر روي PC در استوديوي راکاستار تورنتو خبر ميدهد. در روزهاي گذشته کپي غيررسمي بازي زودتر از موعد به بازار آمده بود، اما خيليها ترجيح دادند که تا انتشار نسخهي اصلي بازي منتظر بمانند.
موفقيت GTA V تنها به فروش آن محدود نميشود. پيش از اين GTA لقب جنجاليترين سري بازي در تاريخ را يدک ميکشيد و حالا منتقدان آن قسمت پنجم آن را بزرگترين بازي کامپيوتري تاريخ، بزرگترين اثر هنري و سرگرمي سال و مهمترين نقد به آمريکاي معاصر خواندهاند. (گزيدهي نقدها را در "کافه بازي" بخوانيد.) GTA جديد داستان سه خلافکار از سه طبقه اجتماعي و خاستگاه مختلف را روايت ميکند که براي چند پروژهي سرقت کلان با هم متحد ميشوند.
با کنار هم قرار دادن موفقيت GTA و ديگر پديدههاي امسال دنياي گيم مانند «بايوشاک: بيکران»، «آخرين بازمانده ما» و بازيهاي بزرگي مانند «ماوراء: دو روح» و « سگهاي نگهبان» که در نوبت انتشار قرار دارند، بايد 2013 را سالي تکرارنشدني و نقطهي عطفي در تاريخ بازيهاي کامپيوتري در نظر بگيريم. سالي که عناوين مهمش با اختلاف از دنياي سينما پيش افتادهاند.