به گزارش خبرآنلاين، چوپرا اخيرا به دليل بيماري در بيمارستان بستري شده بود. پيکر او قرار است روز دوشنبه سوزانده شود.
اين تهيهکننده و کارگردان بانفوذ که نقش زيادي در معرفي و شناسايي بسياري از ستارگان هند داشت، بيش از 40 فيلم ساخت و يکي از افرادي بود که حتي پيش از ابداع واژه باليوود، شمايل سينماي بدنه هند را شکل داد.
چوپرا در بيش از پنج دهه فعاليت سينمايي مجموعهاي از فيلمهاي رمانتيک توليد کرد و به همين خاطر به او لقب «سلطان رمانس» داده بودند.
او موسس شرکت پرقدرت «ياش راج فيلمز» بود که در يک دهه اخير 12 فيلم توليدشده در آن بيش از 200 ميليون دلار در دنيا فروختند. همچنين شش آلبوم از پرفروشترين آلبومهاي موسيقي تاريخ شامل ساندترک چهار فيلم توليدشده در «ياش راج فيلمز» در اين شرکت توليد شدند.
تازهترين بلاکباستر «ياش راج فيلمز»، فيلم اکشن بسيار پرفروش «يک ببر بود» («Ek Tha Tiger») که تابستان امسال روي پرده سينماها رفت.
چوپرا 27 سپتامبر تولد 80 سالگي خود را جشن گرفت که اين رويداد با گفتوگوي ويژه تلويزيوني او با شاهرخ خان يکي از موفقترين ستارههايش همراه بود. شاهرخ خان در آخرين فيلم چوپرا با عنوان «تا وقتي زندگي هست» («Jab Tak Hai Jaan») که ماه نوامبر اکران ميشود، بازي کرده است.
چوپرا در گفتوگوي ويژه تلويزيوني خود اعلام بازنشستگي کرد و گفت: «هميشه همان کاري را که دلم ميخواست انجام دادم. به اندازه کافي کار کردهام و بعد از «تا وقتي زندگي هست» ديگر فيلم نميسازم.»
چوپرا سال 1932 در ايالت پنجاب در لاهور (اکنون در پاکستان) به دنيا آمد. او کوچکترين فرزند خانواده بود. پدر و مادرش هفت فرزند ديگر هم داشتند. با پايان سلطه بريتانيا در اوت 1947 و جدايي پاکستان از هند، خانواده چوپرا مانند بيشتر هندوهاي پنجابي به هند مهاجرت کردند.
چوپرا کار در سينما را به عنوان دستيار برادر بزرگش بي. آر چوپرا آغاز کرد. برادرش پيش از نقل مکان به بمبئي خبرنگار سينمايي بود و در نهايت با فيلمهاي اجتماعي خود يکي از موفقترين کارگردانها و تهيهکنندگان سينماي هند شد.
ياش چوپرا با کار در شرکت «بي. آر. فيلمز» متعلق به برادرش، پلههاي موفقيت را يکي پس از ديگري طي کرد. پنج فيلم اول او در اين شرکت توليد شد که شروع آن با فيلم موفق «Dhool Ka Phool» در 1959 بود.
شرکت «ياش راج فيلمز» سال 1970 تاسيس شد و چوپرا در دهههاي بعد تعدادي از موفقترين فيلمهاي سينماي هند را ساخت، از جمله فيلم اکنون کلاسيک «ديوار» («Deewar») در 1975 که آميتاب باچان ستاره نوظهور را به يکي از ستارههاي نمادين باليوود تبديل کرد.
باچان در چند فيلم موفق ديگر چوپرا هم بازي کرد، از جمله موزيکال پرفروش «يک وقتي» («Kabhi Kabhi») در 1976 و درام عاشقانه «رابطه» («Silsila») در 1981.
«ياش راج فيلمز» در اواخر دهه 1990 نيز زماني که بلندپروازيهاي باچان در راهاندازي يک شرکت چندرسانهاي با شکست مواجه شد و او را به لحاظ مالي به دردسر انداخت، کمک کرد اين ستاره هاليوود بار ديگر پا بگيرد.
چوپرا يکي از اولين کارگردانهايي بود که با فيلمبرداري پروژههاي خود در خارج از هند عملا سينماي اين کشور را جهاني کرد. دولت سوئيس با يک جايزه ويژه از او تقدير کرد و درياچهاي در اين کشور به طور غيررسمي «درياچه چوپرا» نامگذاري شده است.
چوپرا همچنين يکي از اعضاء هيئت امناي جشنواره فيلم بمبئي بود که روز پنجشنبه به پايان رسيد.
مرگ چوپرا انعکاس گستردهاي در شبکههاي خبري هند داشت و خيلي از چهرههاي شاخص درگذشت او را تسليت گفتند.
مانموهان سينگ نخست وزير هند گفت: «آقاي چوپرا يکي از نمادهاي سينماي هند بود... استعداد هنري او باعث شد فيلمهايي فراتر از معمول بسازد... او باعث محبوبيت سينماي هند در سطح بينالمللي شد.»
اي. آر. رحمان آهنگساز برنده اسکار («ميليونر زاغهنشين») که در فيلم «تا وقتي زندگي هست» با او کار کرده، گفت: «نميتوانم بگويم چقدر از شنيدن خبر درگذشت چوپرا شوکه شدهام.»
شکار کاپور فيلمساز هندي و سازنده فيلم «اليزابت» هم در توئيتر نوشت: «با ياش چوپرا عصر معصوميت و سبک تغزلي سينماي هند به پايان رسيد. اکنون عصر اضطراب بشري است.»