فارس/ نشست خبري علياکبر صفيپور مديرعامل بنياد فرهنگي ـ هنري رودکي، صبح امروز در تالار وحدت تهران برگزار شد.
علياکبر صفيپور در ابتداي اين نشست ضمن اشاره به فعاليت هاي سال 95 بنياد رودکي گفت: خوشبختانه بنياد رودکي تمامي بدهيهاي خود را که بيش از 3 ميليارد تومان بود پرداخت کرده است، در حال حاضر ارکسترهاي ما فعاليتهاي خود را به طور منظم دنبال ميکند و در مجموع، 132 نوازنده در 2 ارکستر سمفونيک و ملي قرارداد دارند که همه آنها تحت پوشش بيمه نيز هستند.
وي ادامه داد: در سال 96 برنامه داريم تا اجراهاي ارکستر سمفونيک و ملي را در سراسر کشور و در شهرهاي مختلف برگزار کنيم. شخصاً اعتقاد دارم که تمامي امکانات نبايد شامل تهران شود و امکانات عمومي متعلق به تمام کشور است.
صفيپور در ادامه ضمن اشاره به فعاليتهاي بينالمللي بنياد رودکي گفت: ارکسترها در حوزه بينالملل هم ورود پيدا کردهاند و در اين راستا تفاهم نامههايي با کشورهاي ترکيه، هند، آلمان، کره و ايتاليا داشتهايم و اميدوار هستيم در سال 96 بتوانيم برنامههاي حوزه بينالمللمان را فعالتر کنيم تا ارکسترهايمان بتوانند در خارج از ايران نيز اجرا کنند.
مديرعامل بنياد رودکي در ادامه ضمن اشاره به تدوين سند استراتژيک اين بنياد گفت: ما سندي آماده کردهايم که تمامي مأموريتها و وظايف در آن تبيين شده است و سال آينده نيز از اين سند رونمايي ميکنيم. بنياد رودکي بايد بتواند از امکاناتش به خوبي صيانت و نگهداري کند و در عين حال به ايجاد امکانات جديد فکر کند و حمايت خود را از گروههاي هنري افزايش دهد.
صفيپور در بخش ديگري از اين نشست خبري گفت: بنياد رودکي، تنها سالندار نيست و بايد بتواند آثار هنري والايي توليد کند، ما در سال آينده قصد داريم تا به طور جدي در حوزه توليد تئاتر و موسيقي ورود کنيم و مستقيماً طبق وظايفي که در اساسنامه معين شده، در زمينه توليد فعاليت کنيم.
وي افزود: همچنين انتشارات بنياد رودکي نيز فعال شده و به دنبال مجوز انتشار فصلنامه «هنر رودکي» هستيم تا سال آينده اين نشريه منتشر شود. ما درحوزه نشر هم صاحب مأموريتم و در آينده اين بخش از بنياد رودکي فعاليتهاي خود را جدي تر دنبال خواهد کرد.
مديرعامل بنياد رودکي در ادامه با اشاره به ميزان بيشترين فروش تئاتر در سال گذشته گفت: بيشترين ميزان فروش تئاتر متعلق به اجراي «ميسيسيپي نشسته ميميرد» با رقم يک ميليارد و 700 ميليون تو.مان بود که خوشبختانه اين اجرا در مجموعه بنياد رودکي روي صحنه رفت.
اين مقام مسئول در ادامه، خبر از تشکيل مجدد ارکستر سازهاي ايراني داد و گفت: در سال جديد يکي از اهدافمان اين است که بتوانيم به تشکيل ارکستر سازهاي ملي کمک کنيم و اين ارکستر را دوباره راهاندازي کنيم.
صفيپور در باره تخصيص رديف بودجه ارکسترها نيز گفت: مهمترين اقدام ما در سال 95 اين بود که يک رديف خاص در بودجه کشور براي دو ارکستر ما مشخص شد که اميدواريم با اين اقدام، هيچگاه ارکسترهاي ما دچار تعطيلي نشوند و فعاليتهايشان استمرار داشته باشد.
وي در ادامه در پاسخ به سؤال فارس مبني بر چرايي تکرار اجراي گروههاي دستهچندم در تالار وحدت و اعتراض چندباره هنرمندان گفت: گروههاي هنري زيادي به ما فشار ميآورند و اين تالار را يک تالار ملي ميدانند و ميگويند که سهم ما هم هست که در اين تالار اجرا کنيم. ضمن اين که گروههاي پاپ در تالار وحدت اجرا نرفتند.
بعد از اين سخنان خبرنگاران با مطرح کردن اسمهايي چون «دنگشو»، «شاهين آرين»، «حامي»، «آيهان» و ... که در تالار وحدت اجرا داشتند، پرسشهايشان را در اين خصوص ادامه دادند که صفيپور عنوان کرد: اينگروهها پاپ نيستند و متعلق به موسيقي نواحي و اقوام هستند. وقتي دفتر موسيقي به يک اجرايي مجوز اجرا در تالار وحدت را ميدهد، ما نيز موظفيم اجرا کنيم، ضمن اينکه به اعتقاد من بسياري از گروههايي که پاپ معرفي شدهاند، در حوزه موسيقي نواحي هستند.
صفيپور در پاسخ به سؤال ديگر خبرنگار فارس مبني بر اينکه آيا تالار وحدت به بازسازي نياز دارد يا خير، گفت: بله، قطعاً ما سال آينده شاهد بازسازي بخشهاي مختلفي از تالار وحدت از جمله صندليها، سيستمهاي صوتي، بازسازي طبقات هفتگانه و... خواهيم بود. روند بازسازي از هماکنون آغاز شده و اميدواريم در روزهاي تعطيلات نوروز بازسازي و تعمير کل تالار وحدت را به پايان برسانيم.
اين مقام مسئول درباره ايمني تالار وحدت نيز گفت: من با حرف علي رهبري که گفته بودند تالار وحدت به لحاظ سيستمهاي ايمني و اطفاء حريق امن نيست، موافق نيستم، سيستم اطفاء حريق ما در حال حاضر کار ميکند و کپسولهاي آتشنشاني نيز به طور مرتب تعويض ميشوند. مجموعه آزادي نيز از همين وضعيت برخوردار است.
صفيپور در ادامه، درباره افتتاح موزه تئاتر عروسکي نيز گفت: روز 7 فروردين سال 1396 موزه تئاتر عروسکي بنياد رودکي رسماً افتتاح خواهد شد.
وي در خصوص پرداخت حق کپيرايت به هنرمندان نيز گفت: ما براي آثاري که از هنرمندانمان در ارکستر ملي يا سمفونيک اجرا ميشوند، به طور کامل حقوقشان را رعايت ميکنيم و حق کپيرايت آنها را پرداخت ميکنيم، شما ميتوانيد اين موضوع را از آهنگسازان استعلام کنيد.
مديرعامل بنياد رودکي در پايان در خصوص رقم اجارهبهاي تالار وحدت نيز گفت: با احتساب ماليات ارزش افزوده، براي برنامههاي هنري چيزي حدود 10 ميليون تومان ازگروههاي هنري دريافت ميشود. من اين نکته را نيز بايد بگويم که برنامههاي هنري که در تالار وحدت اجرا ميشوند، براي ما زيانده هستند و ما به گروهها به نوعي سوبسيد ميدهيم. هزينه اجراي هر برنامه براي ما رقمي نزديک به 20 ميليون تومان است و براي اهر اجرا نزديک به 60 نفر از کارمندان ما درگير ميشوند. بسياري از ما براي برگزاري برنامههاي هنري در تالار وحدت انتقاد ميکنند، در حالي که اگر تالار وحدت برنامه نداشته باشد، هزينههاي ما کمتر ميشود.
با کانال تلگرامي «آخرين خبر» همراه شويد