الماسی: مدیری که به «یک خانواده محترم» مجوز داده باید استعفا دهد
بروزرسانی
به گزارش مهر، جهانگير الماسي درباره حضور فيلمهاي ايراني در جشنواره هاي خارجي و نتايجي که اين حضورها در پي دارد گفت: «متاسفانه به دليل اينکه بخش اعظمي از مديران ما صاحب تخصص و فن نيستند و نميدانند که فرهنگ مديريتپذير نيست و زاده شرايط فکري و احساسي مردم جامعه است تشخيص نمي دهند که چه فيلمهايي و با چه رويکردي بايد در جشنوارههاي خارجي حضور يابند.»
وي ادامه داد: «قبل از ساخته شدن يک فيلم بايد اهداف توليد آن فيلم مشخص شود. معتقدم اولين شرط مديران فرهنگي ما داشتن شجاعت، صداقت، هوش، دانش و داشتن احساس تعلق به اين مردم و اعتقاداتشان است. هر کدام از اين ويژگيها در مديران ما مختل شود باعث عدم کارايي خواهد شد.»
وي افزود: «فرقي هم نميکند که اين فيلم در حوزه هنري، وزارت ارشاد يا سيما فيلم توليد ميشود. بايد مشخص شود به چه هدفي پول بيت المال در اختيار فلان کارگردن قرار ميگيرد. بر اين باورم که وظيفه اصلي رسانه چه در سينما، تئاتر و تلويزيون نشان دادن واقعيتهاست. بنابراين نبايد به اين مسئله که همه فيلمهاي ايراني تصوير تلخي از جامعه در جشنوارههاي خارجي به نمايش ميگذارند تا اين اندازه مورد انتقاد باشد. اما بايد اين انتقاد را به فيلمسازان وارد کرد که به چه قيمتي فيلمشان را در اين جشنواره ها شرکت ميدهند.»
وي متذکر شد: «نمايش واقعيتهاي جامعه هيچ ايرادي ندارد، اما به شرط اينکه فيلمساز مردم کشورش، نظام سياسي، اجتماعي و عقيدتي جامعه اش را نفروشد و با درايت و شعور در اين زمينه رفتارکند. تحليل من اين است که به برخي فيلمسازان جوان ما وعدههاي جذاب و تصوير زيبايي از زندگي مفرح در خارج از کشور داده مي شود و آنها نيز فکر ميکنند اگر به خارج از کشور بروند کاخ ورساي را در اختيار آنها ميگذارند.»
بازيگر «پشت پرده مه» گفت: «مقصود و منظور اصلي جشنوارهها به جز اهداف سياسي و فرهنگي پنهان تبليغات و بازار فروش براي فيلمها است که متاسفانه سينماي ايران از اين امکان غافل است. مهمترين مسئله براي فيلمسازان ما اين است که حتما از جشنواره ها جايزه بگيرند، اما برايشان بازاريابي فيلم، تبليغات و حتي ديده شدن فيلم توسط مردم کشورشان اهميت ندارد. ما بايد شيوه زندگي و ميراث برادرانمان را با افتخار به تصوير بکشيم و کشورمان را از لحاظ فرهنگي به درستي به جهانيان معرفي کنيم.»
وي درباره حواشي به وجود آمده براي فيلم«يک خانواده محترم» يادآور شد: «کاملا مشخص است که سرمايهگذار مستقيم فيلم «يک خانواده محترم» سيمافيلم بوده است. اگر غير از اين بود پس اين اثر از کجا پروانه ساخت دريافت کرده است؟ بهترين نوع برخورد با اين پروژه اين است که پرونده فيلم را در بياوريم و مديري را که به اين فيلم مجوز داده بازخواست کنيم. مديران ما بايد شهامت داشته باشند که مسئوليت کاري را که انجام دادند بر عهده بگيرند. اين مدير بايد جسارت استعفا دادن داشته باشد.»
وي افزود: «نبايد همه چيز را توجيه کرد. من به عنوان يک فرزند کوچک و کودک دبستاني اين مسائل را بيان ميکنم و قصد توهين به هيچ مسئولي را ندارم، اما معتقدم داشتن نظم و انضباط از الزامات مديريت است. بسياري از مديران ما حتي نميدانند يک فيلم براي چه و با چه هدفي توليد ميشود و قادر نيستند هيچ نظر کارشناسي درباره يک اثر بدهند.»
وي ادامه داد: «بايد اجازه دهيم جوانان ما آموزش ببينند و نيازهاي کشور را در عرصه فرهنگ بشناسند. بايد يکديگر را دوست داشته باشيم و فکر نکنيم که هر کس کار خطايي مرتکب شد دشمن مملکت است. اگر همان قولي را که خارجيها به فيلمسازان جوان ما ميدهند ما هم به آنها بدهيم و همان بودجهها را در اختيارشان قرار دهيم تا تجربه کنند همه چيز درست ميشود.»
الماسي متذکر شد: «بايد ديد دين ما در قرن 21 چه حرفهاي تازه اي براي زدن دارد. بايد معنا و مفهوم عدالت، مساوات و برابري را در دين اسلام به جهانيان شناساند. نبايد تنها به سطح دين توجه کنيم بلکه دين ما مفاهيم عميق و ارزنده بسياري براي عرضه دارد.»