جام جم/ عزتا... مهرآوران، بازيگر باسابقهاي است و حضور موثري در دو دهه اخير در تلويزيون، سينما و تئاتر داشته است .
وي نشان درجه 2 هنري از سوي وزارت علوم و وزارت ارشاد دارد و تاکنون در فيلمها و سريالهاي مختلف به ايفاي نقش پرداخته و تئاترهاي مختلف هم روي صحنه برده است. مهرآوران يک تئاتري باسابقه و فعال است از عمده کارهايش ميتوان به نگارش و بازي در نمايش «روايت زال و رودابه»، نگارش نمايشنامه »ليدي مکبث توانا« و بازي در سريالهاي مسير انحرافي، وضعيت سفيد، ليسانسهها 1و2 و دزد و پليس اشاره کرد.
دريافت جايزه برگزيده نخستين مسابقه ادبيات نمايشي ايران ازخانه تئاتر براي نمايشنامه »ابريشم بانو« دريافت جايزه برگزيده ادبيات دو سالانه نمايشنامهنويسي ايران براي نمايشنامه »غربت»؛ از جمله جوايزي است که مهرآوران به دست آورده است.
در ليسانسهها2، تجربه موفق همکاريتان را با سروش صحت تکرار کرديد...
بله، سري نخست سريال ليسانسهها با توجه به مضمون و ساختارش مورد توجه مردم قرار گرفت. در اين سريال نقش پدري را بازي کردم که تمام ثروتش را براي فرزندانش ميخواهد البته تفاوتهايي هم در عواطف پدري وجود دارد. در مورد آدمهاي پولدار يک نوع رفتار خودخواهانه وجود دارد و آنها دوست دارند هر آنچه را که ميگويند انجام بشود. تفاوتهاي رفتاري و فکري اين دو پدر برايم خيلي جالب بود. در کليت عباس يک پدر پولدار شهرستاني است که مدام از بيعرضگي پسرش حرص ميخورد.
معمولا تجربه نشان داده که سري دوم سريالها به موفقيت بخش نخست آن نمي رسد. چگونه بازي در ليسانسهها2 را پذيرفتيد؟
به دليل موفقيت سري نخست يک مجموعه در مواجهه با مخاطب اين پيشنهاد کاري را پذيرفتم و به توانايي کارگردان هم اعتقاد داشتم. کارگرداني که کارش را بلد است و طنز و استفاده از آن را خوب ميشناسد و به خوبي توانست بازيگران را هدايت کند.
ظاهرا کمتر نقش پدر پولدار را بازي کرده بوديد؟
در «وضعيت سفيد» هم نقش يک پدر پولدار را بازي کرده بودم.
نقشي که شما در وضعيت سفيد بازي کرديد بيشتر متعلق به طبقه متوسط بود تا پولدار.
فراموش نکنيد با معيارهاي دهه 60 آدم پولداري بود ،خانه و دوتا ماشين داشت. در ادامه بحث قبلي همه پدرها يک تعريف دارند. اما در ارائه و در نوع رفتار و واکنشهايشان تفاوتهايي بروز و ظهور پيدا ميکند.
با تعاريفي که ارائه کرديد بازي در نقش پدر کار آساني به نظر نميرسد...
40 سال است که پدرم و اين رويه، کار سخت را آسان ميکند .چالشي براي ايفاي نقش پدر ندارم.
آيا تجربه زندگي شخصي و پدر بودن ميتواند باعث شود که بهتر اين نوع نقشها را بازي کنيد؟
اينطور است. هميشه براي اينکه يک نقش را درست بازي کنيم، اول با خودمان قياس ميکنيم و اينکه من چقدر دارم و نقش چقدر دارد و بعد اين تونلي در جامعه باز ميکند و منجر به کامل شدن پروسه بازي بازيگر ميشود.
کار کردن با کارگردانهايي مثل سروش صحت که خودش هم بازيگر است چه ويژگيهايي دارد؟
زياد به اين مساله در کارهايي که کارگردانهايش سابقه بازيگري دارند توجه نکردهام. هر بازيگري توانايي کارگرداني ندارد و هر کارگرداني هم توانايي بازيگري ندارد و به اين نوع تفکيکهاي کاري در مورد کارگردانها اعتقادي ندارم. خيلي از کارگردانهايي که سابقه بازيگري نداشتهاند در سريالهايشان بازيهاي بسيار خوبي از بازيگران گرفتهاند.
در کارهاي اخيرتان در تلويزيون پارتنرهاي بازيگري شما کساني مثل هومن برق نورد و هوتن شکيبا بودند. حضور اين بازيگران که پيشينه تئاتري دارند چقدر به شما در ارائه بازي بهتر کمک کرد؟
بعد از 50 سال تئاتر کار کردن موقعي که در مقابل يک تئاتري قرار ميگيرم، احساس امنيت پيدا ميکنم و مطمئنم که از جنس من است و شايد به عنوان پارتنر در هر صحنهاي ميفهمد که چرا من اينطور حرف ميزنم و چرا لحن حرف زدنم تغيير کرده است. بنابراين همبازي شدن با اين جنس بازيگران مهم است. اما بازيگران ديگري هم هستند که تئاتر کار نکردهاند و بازيگر خوبي هستند و به بازي بازيگران روبهرويشان اهميت ميدهند.
در افسانه هزارپايان هم که از شبکه نسيم پخش ميشود، براي اولين بار با شهاب عباسي همکاري کرديد...
در اين سريال نقش يک تاجر مقتدر و چند لايه را بازي کردم. من تا به حال در کارهاي تاريخي بازي نکرده بودم و يکي از دلايل قبول بازي در اين سريال، تاريخي بودنش است که البته به تاريخ خاصي اشاره ندارد. کار ويژگيهاي فانتزي دارد و کار موفقي در حوزه کمدي است.
بازيهاي شما در ليسانسهها و افسانه هزار پايان نشان ميدهد بازيگر کمدين نيستيد و در صحنه در موقعيتهاي مختلف با لحن جديتان در مقابل ساير بازيگران موقعيتهاي طنز و کمدي ايجاد ميکنيد؟
بله، من کمدين نيستم؛ اما اين توان را دارم در صحنههاي جدي با تضاد رفتاري که با بازيگر نقش روبهرويم به وجود ميآورم، موقعيتهاي خنده داري به وجود بياورم.
در حال حاضر مشغول چه کارهايي هستيد؟
مشغول نوشتن چند نمايشنامه هستم. نوشتن يکي از دغدغههاي اصلي من است از دوران تحصيلات متوسط در اواسط دهه 40 شروع به نوشتن کردهام و تا به حال بيش از 30 نمايشنامه نوشتهام. آخرين کارم هم نوشتن نمايشنامهاي بـــا عـــــنوان آپارتمانهاي پر اتاق است.
خاطرهاي از دوران کودکي
در آن دوران مثل حالا رسم نبود که هديه و کادو هم در زمان نوروز عيدي داده شود، بلکه فقط پول، عيدي داده ميشد و اولين عيدي که به من خيلي چسبيد گرفتن يک اسکناس نو يک توماني به عنوان عيدي بود و اسکانس يک توماني در آن زمان تازه به بازار آمده بود و گرفتنش براي خيلي از بچهها مايه افتخار بود و من در طول 13 روز نقشه ميکشيدم که بعد از تعطيلات چطوري خرجش کنم.
همراهان عزيز، آخرين خبر را بر روي بسترهاي زير دنبال کنيد:
آخرين خبر در سروش
http://sapp.ir/akharinkhabar
آخرين خبر در ايتا
https://eitaa.com/joinchat/88211456C878f9966e5
آخرين خبر در آي گپ
https://igap.net/akharinkhabar
آخرين خبر در ويسپي
http://wispi.me/channel/akharinkhabar
آخرين خبر در بله
https://bale.ai/invite/#/join/MTIwZmMyZT
آخرين خبر در گپ
https://gap.im/akharinkhabar
بازار