برترين ها/ اگر نگاهي به تاريخچه سينما داشته باشيد متوجه خواهيد شد که از زمان حضور اين صنعت جديد و مفرح شاهد سبکهاي مختلفي براي فيلمها بودهايم و يکي از اين سبکها که از همان ابتداي حضور سينما تاکنون هميشه طرفداران زيادي را به خود جلب کرده، فيلمهاي ترسناک است.
کارگردانان فيلمهاي ترسناک سوژههاي مختلفي را دستمايه آثار خود ميکنند تا با مشاهده اين فيلمها به اصطلاح مو به تن تماشاگر سيخ شود و لحظات پر از اضطراب و وحشتي را در سينما يا پاي تلويزيون تجربه کند.
به اين ترتيب با توجه به اينکه يکي از تفريحات شب هالووين، تماشاي فيلمهاي ترسناک است قصد داريم در ادامه به ترسناکترين فيلمهايي اشاره کنيم که تماشاي آنها در شب هالووين صفاي ديگري دارد.
جنگير (محصول ۱۹۷۳)
اولين فيلم از اين فهرست را به فيلمي اختصاص داديم که به اعتقاد بسياري از علاقهمندان، يکي از ترسناکترين فيلمهاي تاريخ سينما است. اين فيلم بر اساس رماني با همين نام ساخته شده است و به لحاظ هنري اثر برجستهاي در ميان فيلمهاي ترسناک شناخته ميشود و به همين دليل توانست ۲ جايزه اسکار را از آن خود کند.
در اين فيلم شيطان بدن دختر بچهاي را تسخير ميکند و کليسا دو نفر از کشيشهاي زبده خود را براي جنگيري و نجات دادن اين دختر از شر شيطان اعزام ميکند. صحنههاي جنگيري در اين فيلم ممکن است قديمي به نظر برسد اما به شما قول ميدهيم هنوز هم مو به تن تماشاچي راست خواهد کرد.
کشتار با اره برقي در تگزاس (محصول ۱۹۷۴)
اين فيلم نيز يکي از آثار برجسته سينماي وحشت به حساب ميآيد و داستان واقعي خانوادهاي رواني و بيمار را روايت ميکند که با اره برقي به جان مردم بيگناه ميافتند. داستان اين فيلم از يک حادثه واقعي اقتباس شده است و به همين دليل هيجان زيادي را در صحنههاي اين فيلم ترسناک شاهد هستيم.
قاتل شماره يک فيلم کشتار با اره برقي در تگزاس فردي است که با نام صورتچرمي شناخته ميشود. او با پوست صورت مقتوليناش براي صورت خودش ماسک درست ميکند. با اين حساب اگر تاب تحمل مشاهده صحنههاي دلخراش را داريد پيشنهاد ميکنيم فيلم کشتار با اره برقي در تگزاس را حتماً به تماشا بنشينيد.
درخشش (محصول ۱۹۸۰)
امکان ندارد جايي صحبت از فيلمهاي ترسناک به ميان بيايد و نامي از استيون کينگ به گوش نخورد، همانگونه که حتماً ميدانيد استيون کينگ رمان نويسي قهاري است که يد طولايي در نگارش رمانهاي ترسناک دارد و به همين دليل فيلمهاي زيادي را ميشناسيم که از رمانهاي استيون کينگ ساخته شدهاند.
در بين تمامي اين فيلمها، داستان فيلم درخشش فرق ميکند و در کنار اينکه با يک فيلم ترسناک طرف هستيم با اثري سروکار داريم که کارگرداني آن به عهده استنلي کوبريک، کارگردان فقيد سينما بوده است و جک نيکسلون نيز يکي از بهترين بازيهاي خود را در نقش اول داستان اين فيلم به نمايش گذاشت.
فيلم درخشش داستان نويسندهاي را روايت ميکند که به همراه همسر و فرزندش به يک هتل ميروند تا در آنجا آرامش کسب کنند و اين نويسنده بتواند کتاب بعدياش را بنوسيد اما وضعيت وهمانگيز هتل اين نويسنده را دچار اختلالهاي عصبي ميکند و تبر به دست به جان همسر و فرزندش ميافتد.
جيغ (محصول ۱۹۹۶)
اين فيلم ممکن است به لحاظ هنري داراي ارزش بالايي نباشد اما انصافاً بايد اعتراف کرد که فيلم ترسناکي است و فروش خوبي را در گيشه تجربه کرد. اين فيلم داستان چند نوجوان دبيرستاني را روايت ميکند که قاتلي که نقاب به چهره زده است سلاخي ميشوند.
فيلم جيغ به لحاظ فروش بسيار خوب عمل کرد و پس از موفقيت نسخه اول شاهد ساخت چندين نسخه ديگر نيز بوديم. بازيگراني مانند نو کمبل، کورتني کاکس و درو بريمو در اولين نسخه از فيلم جيغ ايفاي نقش کردند.
ديگران (محصول ۲۰۰۱)
در ميان تمامي فيلمهاي ترسناک، آثاري که به دنياي مردگان ميپردازند ترس و وحشت خاصي دارند و فيلم ديگران نيز يکي از همين فيلمهاست. روايت داستان اين فيلم بر عهده نيکول کيدمن است و وي در نقش مادري که دو فرزند کوچک دارد در فيلم ديگران ايفاي نقش ميکند.
فرزندان کوچک نيکول کيدمن نسبت به نور حساسيت دارند و به همين دليل نبايد در معرض نور باشند. اين امر باعث ميشود تا هميشه پنجرههاي منزل بزرگ آنها بسته باشد و فضايي تاريک و ترسناک را در داخل منزل شاهد باشيم. داستان ادامه پيدا ميکند تا مردگاني که در اين خانه زندگي ميکردند سروقت نيکول کيدمن و بچههايش ميآيند و روايتي ترسناک و را ميان جهان مردگان و زندهها در اين فيلم شاهد هستيم.
فيلم ديگران تنها ۱۷ ميليون دلار خرج روي دست توليدکنندگان گذاشت و در گيشه توانست بيشتر از ۲۰۰ ميليون دلار بفروشد.
پارانورمال اکتيويتي (محصول ۲۰۰۷)
خوبي فيلمهاي ترسناک در اين نکته است که اگر داستان خوبي داشته باشند و بتوانند حسابي تماشاچيان را بترسانند با فروش بسيار خوبي روبرو خواهند شد. اين امر در خصوص فيلم پارانورمال اکتيويتي مصداق داشت و با فيلمي سر و کار داريم که نسبت کمترين هزينه ساخت به بيشترين ميزان فروش را در بين تمامي فيلمهاي سينما دارد.
تهيهکنندگان براي ساخت اين فيلم تنها ۱۵ هزار دلار خرج کردند و در گيشه نزديک به ۲۰۰ ميليون دلار فروش کرد. داستان فيلم پارانورمال اکتيوتي از اين قرار است که نيروهاي شيطاني، به منزل يک زوج جوان هجوم ميبرند و شوهر اين خانواده که اعتقادي به ارواح و نيروهاي شيطاني ندارد يک دوربين فيلمبرداري ميخرد تا از ارواح فيلم بگيرد. بيشتر قسمتهاي اين فيلم از نگاه همين دوربين روايت ميشود و تجربهاي نزديک و واقعي را از تعامل با ارواح در پيش مخاطب به تصوير کشيده ميشود.
جادوگر (محصول ۲۰۱۵)
اين فيلم داستاني ترسناک را در قرن ۱۷ ميلادي روايت ميکند، داستان فيلم جادوگر با تبعيد يک خانواده به يک جنگل شروع ميشود و پس از مدتي زندگي در اين جنگل ترسناک، يکي از اعضاي خانواده گم ميشود.
از قضاي روزگار پدر و مادر اين خانواده دختر بزرگشان را در گم شدن پسر کوچکشان مقصر ميدانند و به همان ترتيب که فيلم به پيش ميرود اتفاقهاي ترسناکي را شاهد هستيم که از حضور نيروهايي مرموز و کشنده در جنگل حکايت دارد. فيلم جادوگر فضايي بسيار وهمانگيز و رازآلود دارد و از آن فيلمهايي است که حتي پس از مشاهده نيز مخاطب را رها نميکند و صحنههاي دهشتناک آن در ذهن مخاطب تکرار ميشود.
يتيمخانه (محصول ۲۰۰۷)
داستان اين فيلم در فضاي تاريک و سرد يتيمخانهاي دور افتاده روايت ميشود و با اثري طرف هستيم که حتي براي يک لحظه مخاطب را رها نميکند و سراسر ترس و دلهره را به دنبال دارد. ماجراي فيلم يتيمخانه به رابطه با ارواح باز ميگردد و پس از گم شدن يکي از شخصيتهاي فيلم، گمانهزنيها براي دست داشتن ارواح در گم شدن و قتل احتمالي وي مطرح ميشود.
حلقه (محصول ۲۰۰۲)
اگر به سينماي وحشت علاقه داشته باشيد حتماً به خوبي ميدانيد که ژاپنيها يد طولايي در ساخت فيلمهاي ترسناک دارند و فيلم حلقه نيز بهرغم اينکه يک فيلم آمريکايي بهحساب ميآيد اما موفقيت خود را به بازسازي از نسخه ژاپني فيلمي با همين نام مديون است.
نقش اول اين فيلم بر عهده نائومي واتس است و شاهد روايت داستان جالب و ترسناکي هستيم که در آن يک حلقه فيلم ويديوئي به دست هر کسي که ميافتد با وي تماس گرفته ميشود که او تا يک هفته ديگر کشته خواهد شد. چنين روايت جذابي باعث شد نسخه اول فيلم حلقه به فروش چشمگيري دست پيدا کند و از آن زمان تاکنون شاهد ساخت چندين نسخه ديگر از اين فيلم بودهايم.
توطئهآميز (محصول سال ۲۰۱۰)
اين فيلم که در ميان مخاطبان با نام موذي يا Insidious نيز شناخته ميشود داستان خانوادهاي را روايت ميکند که پسر دوستداشتني دارد، اين پسر به ناگاه حالش بد ميشود و به کما ميرود، در عالم کما پسر با ارواح ديگري روبرو ميشود که قصد دارند دوباره به دنبال باز گردند.
کاملاً مشخص است چنين داستان ترسناک و دلهرهآوري حسابي مخاطبين را خواهد ترساند و به همين دليل پس از موفقيت چشمگير نسخه اول فيلم توطئهآميز و فروش ۹۷ ميليون دلاري اين فيلم شاهد توليد نسخه بعدي آن در سال ۲۰۱۳ نيز بوديم.
طالعنحس (محصول ۱۹۷۶)
در اين قسمت به اثري کلاسيک رسيديم که بهعنوان يکي ا بهترين فيلمهاي ساخته شده در ژانر وحشت شناخته ميشود. در فيلم طالعنحس همانند فيلم جنگير شاهد حضور نيروهاي شيطاني در جسم يک کودک هستيم اما به لحاظ داستان تفاوتهاي زيادي ميان جنگير و طالع نحس وجود دارد.
فرزند همسر يک سياستمدار در حين زايمان فرزند مردهاي به دنيا ميآورد و وي براي تسکين ناراحتيهاي خود يک کودک ديگر را به فرزندي ميپذيرد. مدتها بعد نشانههايي از تسخير توسط شيطان در او نمايان ميشود و شاهد روايت داستاني وهمانگيز و ترسناک هستيم.
بيگانه (محصول ۱۹۷۹)
قرار نيست در تمامي فيلمهاي ترسناک با ارواح و مردگان سر و کار داشته باشيم و يک کارگردان خبره ميتواند فيلمي ترسناک از برخورد انسانها با موجودات فضايي و بيگانهها بسازد. چنين امري را در نسخه اول فيلم بيگانه شاهد بوديم.
ريدلي اسکات، کارگردان خوشآوازه سينما در اين فيلم موجودات فضايي را به گونهاي به تصوير کشيد که ديدن آنها باعث ميشد تماشاچي قالب تهي کند. فيلم بيگانه به موفقيتهاي زيادي دست پيدا کرد و از آن زمان تاکنون نسخههاي مختلفي از اين فيلم ساخته شده است.
مرده شرير يا کلبه وحشت (محصول ۱۹۸۱)
اين فيلم که در ميان ايرانيها بيشتر با نام کلبه وحشت شناخته ميشود يکي از معروفترين عناوين ترسناک در بين مخاطبين قديمي سينما است. داستان فيلم کلبه وحشت از اين قرار بود که چند مرد و زن به کلبهاي جنگلي در فضايي تاريک و ترسناک وارد ميشوند و پس از مدتي حضور در اين کلبه چشمشان به دستگاه ضبط صوت و يک کتاب عجيب و غريب ميافتد.
پس از روشن کردن ضبط صوت، صداهايي وحشتناک پخش ميشود و نيروهاي شيطاني آزاد ميشود تا دمار از روزگار اهالي اين کلبه در بياورند. ساکنين کلبه در حين مبارزه با شياطين متوجه ميشوند که تنها راه نابودي اين موجودات شرير آتش زدن و تکهتکه کردن آنهاست در نتيجه نبردي سخت و ترسناک را ميان شياطين و انسانها در اين فيلم شاهد هستيم. جالب است بدانيد استيون کينگ، در جايي گفته که فيلم کلبه وحشت يکي از بهترين فيلمهاي ترسناکي است که او تاکنون ديده و در نتيجه پيشنهاد ميکنيم شما هم به تماشاي فيلم کلبه وحشت بنشينيد.
در پايان خواهشمنديم اگر شما هم به سينماي وحشت علاقه داريد و عنوان ترسناکي در ذهن شماست، در قسمت نظرات ما و ساير کاربران را در جريان اين فيلمهاي ترسناک قرار دهيد.
بازار