ايسنا/ جمال شورجه همزمان با سالروز درگذشت فرجالله سلحشور، از جزييات و آخرين مراحل ساخت اين سريال سخن گفت.
مرحوم فرجالله سلحشور که کارگرداني آثار تاريخي مانند «يوسف پيامبر (ع)» و «مردان آنجلس» را در کارنامه خود داشت، فيلمنامه سريال «موسي (ع)» را به نگارش درآورد و قرار بود آن را کارگرداني کند اما هشتم اسفند ماه سال ۹۴ درگذشت و فرصت توليد اين سريال را پيدا نکرد. پس از مدتي، کارگرداني سريال موسي (ع) به جمال شورجه سپرده شد تا پيش توليد آن از اواخر آذر ماه امسال آغاز شود.
جمال شورجه، کارگردان سريال «موسي (ع)» که به هنگام ساخت سريال يوسف پيامبر (ع) هم همراه سلحشور بود، درباره ضبط اين سريال با فرمت جديد ۸k به جاي hd گفت: فيلمبرداري، نوع حساسيت دوربين و مباحثي از اين دست کاملاً فني است و به نظرم طرح اين موضوع زود است، زيرا در ابتداي کار هستيم. مسؤول امور فيلمبرداري حتماً بايد روي اين موضوع نظر بدهد و بفهميم که آيا دوربين ۸k و سيستم مونتاژ ۸k داريم که وارد کنيم؟ همچنين بايد بدانيم براي پخش سريالي با اين کيفيت تصويري ظرفيت وجود دارد و صداگذاري آن چگونه است. در واقع بايد مسؤول امور فني و مدير گروه تصويربرداري انتخاب شوند و با هم درباره اين موارد مذاکره کنيم. همچنين بايد مشاهده کرد که چه ظرفيتي با فرمت ۸k به سريال اضافه ميشود و چه کمبود و نواقصي در آن وجود دارد و چه بار هزينهاي را ميتواند به کار تحميل کند. همه اين موارد بايد بررسي شود و بعد نظر بدهند.
او ادامه داد: براي تصويربرداري اين سريال با آقاي تورج منصوري صحبتهاي اوليه انجام شده و ممکن است مجيد مير فخرايي هم طراحي صحنه و طراحي هنري کل پروژه را برعهده بگيرد؛ البته فقط صحبت کلي با اين دوستان شده و زماني جدي ميشود که با آنها قرارداد ببنديم اما هنوز به مرحله قرارداد وارد نشدهايم.
شورجه درباره بازيگر حضرت موسي (ع) بيان کرد: بازيگر اصلي حضرت موسي (ع) هنوز انتخاب نشده است و براي انتخاب اين نقش بازيگر حرفهاي سينما و تلويزيون را مدنظر ندارم و دنبال چهره جديدي براي اين کار هستيم. حضرت موسي (ع) به لحاظ فيزيکي و جذبه چهره شاخصي بود و فردي که نقش او را ايفا ميکند بايد هم توانايي بازيگري و هم درک و فهم اين شخصيت را داشته باشد و خود را به اين شخصيت نزديک کند. در واقع بازيگر اين نقش بايد بالاي ۱۹۰ سانتي متر قد، اندام مناسب و تنومند و چهره جذاب داشته باشد بنابراين بايد بگرديم و اين شخصيت را پيدا کنيم.
وي درباره اينکه آيا از لوکيشن و بازيگران خارجي در اين سريال استفاده خواهند کرد؟ گفت: هنوز معلوم نيست که از لوکيشن خارجي استفاده کنيم؛ زيرا ظرفيت داخل ايران جواب ميدهد که کل پروژه را در داخل کشور تصويربرداري کنيم اما ممکن است با استفاده از لوکيشن خارجي ظرفيتهايي به سريال اضافه شود. البته بعداً در اين زمينه بايد تصميم گرفته شود. همچنين شايد در «موسي (ع)» از بازيگران خارجي استفاده کنيم که البته بايد جلو برويم و ببينيم که نگاه بينالمللي به اين سريال داريم يا سرمايه گذاران خارجي جذب پروژه ميشوند؟ در نهايت پس از بررسي اين موارد، تصميم ميگيريم.
اين کارگردان سينما و تلويزيون با اشاره به شرايط حضور بازيگران خارجي در ايران گفت: براي آمدن يک بازيگر از خارج کشور شايد ناگزير شويم در يک محدوده زماني کوتاه او را به کشوري مثل لبنان دعوت کنيم و تصويربرداري مربوط به او را به مدت يک ماه انجام دهيم تا آن بازيگر بتواند برگردد. در اين صورت بايد لوکيشن را هم از آن کشور انتخاب کنيم زيرا ممکن است بازيگران خارجي براي حضور در ايران محدوديتي داشته باشند.
او با بيان اينکه فيلمنامه سريال «موسي (ع)» که توسط مرحوم فرجالله سلحشور به نگارش درآمده، تغيير زيادي نکرده و فقط تا حدي کوتاه شده است، اظهار کرد: يکي از مشکلات شوراي طرح و برنامه تلويزيون اين بود که فيلمنامه بسيار طولاني بود يعني ۷۲ قسمت و در نهايت از آقاي سعيد بهمن پور دعوت کرديم که مطابق با سليقه و پيشنهاد شوراي طرح و برنامه فيلمنامه را کوتاه کند و به آن سر و شکلي دهد اما قصه و شروع داستان هماني است که مرحوم سلحشور نوشته و قرار است بين ۵۲ تا ۵۵ قسمت باشد.
شورجه خاطرنشان کرد: ما چندين سال براي سريال موسي (ع) رايزني کرديم و خصوصاً ما در مرحله پيش توليد هر ماه چند دکور داخلي يا خارجي داريم و همچنين به دوخت و دوز لباس و مجسمهسازي و … نيازمنديم. بنابراين مرحله پيش توليد سريال «موسي (ع)» سنگين است و نيروهايي در اين سريال همکاري دارند که به بودجه بيشتري نياز داريم و سيما هر چقدر بودجه بيشتري بدهد و به همان نسبت کار جلو ميرود.
اين کارگردان سينما و تلويزيون بيان کرد: ما اگر طبق همان مذاکرات سال گذشته به جمعبندي ميرسيديم، در حال حاضر در مرحله فيلمبرداري قرار داشتيم؛ البته ما پيش بيني کرده بوديم يک سال مرحله پيش توليد سريال طول ميکشد اما باز پيش بيني ميکنيم اگر بعد از حدود هشت ماه بتوانيم چند لوکيشن را آماده کنيم، تصويربرداري را آغاز خواهيم کرد البته اگر مانعي مثل بودجه و مشکلات ديگر وجود نداشته باشد. همچنين بلافاصله همزمان با تصويربرداري هم ساخت و ساز دکور براي صحنههاي بعدي ادامه پيدا خواهد کرد.
او با بيان اينکه لوکيشن اصلي سريال در شهرک دفاع مقدس است، تصريح کرد: شهر رامسس محل تولد حضرت موسي (ع) و تاج و تخت فرعون است که زمان توليد سريال حضرت يوسف (ع) در اين شهرک دکور ساخته شده بود. البته در حال حاضر اين دکور در شهرک دفاع مقدس ۲۰ درصد از کار ما را جواب ميدهد و ۷۰ يا ۸۰ درصد بايد اضافه شود. بخشي هم به ساخت و ساز جلوههاي ويژه اختصاص دارد که آنها هم برنامه ريزي خاص خود را دارند. اگر با برنامه ريزي خوبي پيش برويم در نيمه دوم سال آينده تصويربرداري را شروع ميکنيم.
کارگردان سريال «موسي (ع)» در پايان گفت: از قرآن پژوهان و مفسران قرآن براي نگارش متن اين سريال استفاده شده و چندين مفسر در زمان نگارش فيلمنامه با مرحوم سلحشور همکاري داشتند. بازنويسي فيملنامه هم توسط سعيد بهمن پور که خود روحاني است و کاملاً به زندگي حضرت موسي (ع) و روايات تسلط دارد، انجام شده است.
بازار