مهر/
جلسه نقد برنامه «عصر جديد» با حضور طرفداران و منتقدان اين برنامه با حاشيههايي داغ برگزار شد.
جلسه نقد برنامه «عصر جديد» غروب امروز چهارشنبه ۱۴ ارديبهشت در دانشکده علوم اجتماعي دانشگاه تهران برگزار شد.
اين نشست که قرار بود ساعت ۱۷ شروع شود با ساعتي تاخير و با حضور اعظم راودراد و عبدالله بيچرانلو استادان دانشگاه و احسان عليخاني، آريا عظيمنژاد و بشير حسيني مجري و داوران «عصر جديد» آغاز شد.
راودراد در ابتداي نشست درباره سياست تلويزيون در برنامه سازي عنوان کرد: ظاهرگرايي ديني در برنامههاي گفتگومحور ديني که بيشتر نقلي است تا عقلي چه در مناسک و سريالهاي ديني و اينکه به طور مثال اگر اشتباه کردي خدا نتيجهاش را نشانت ميدهد و زمين ميخوري از جمله گفتمانهاي غالب تلويزيون است.
وي ادامه داد: همچنين سلطه غم و اندوه بر شادي براي مخاطب و کمبود برنامههاي شاد، اخباري که به اعتماد مخاطب لطمه ميزند و نتيجهاش ريزش مخاطب ميشود و تبديل تلويزيون به يک بنگاه اقتصادي اينها گفتمان غالب تلويزيون است و نتيجه اين گفتمان است که تلويزيون را بي اثر ميکند.
بيچرانلو ديگر استاد دانشگاه حاضر در اين نشست نيز درباره برنامه «عصر جديد» گفت: تلويزيون در دهه ۸۰ به شدت در رقابت با شبکههاي اجتماعي و ماهواره بازنده بود اما عصر جديد همانطور که از نامش پيداست عصر جديدي براي تلويزيون است. اين برنامه در نوع خود اثري موفق است و من اگر جاي مديران تلويزيون بودم از عوامل برنامه تقدير ميکردم. با اين حال اينجا يک مکان آکادميک است و ما هم بايد به صورت علمي و آکادميک به نقد برنامه بپردازيم.
وي در ادامه با نقدي بر اين برنامه اظهار کرد: در تلويزيون نوعي سياست «شتر گاو پلنگ» حاکم است که البته در همه حوزههاي کشور چنين فرهنگي حاکم است.
احسان عليخاني نيز در بخش ابتدايي اين نشست سکوت کرد و با پاسخ کوتاهي به نقدها گفت: فکر ميکنم همين ميزان که ساحت دانشگاه پذيرفته که برنامه را نقد کند ارزشمند است چون بسياري از آثار هستند که ارزش نگاه کردن هم ندارند.
وي در بخش ديگري گفت: ما احساس کرديم با اين برنامه ميتوانيم حال مردم را خوب کنيم. ما حدود ۸ و ۹ است که شبانه روزي کار ميکنيم اما هنوز يک ريال پول نگرفتهام.
در ادامه اين نشست سيدبشير حسيني نيز ابتدا از حضور خود در دانشکده علوم اجتماعي دانشگاه تهران سخن گفت و در نقدهاي تندي درباره دانشجويان و استادان علوم اجتماعي بيان کرد: چرا استادان ما حرف جدي ندارند؟ من اگر دانشگاهي هستم آمدهام تا از مسايل جامعهام حرف بزنم. پز دانشگاهي اين شده است که حرفهاي صدتا يه غاز بيان کرد که الان ميشود گفت و ۱۰ سال ديگر هم ميشود گفت.
اين جلسه از ابتدا تا انتها با حاشيههاي فراواني همراه بود و پرسش و پاسخ دانشجويان با عليخاني و سيدبشير حسيني در چند نوبت به مجادله کشيده شد.
بازار