ايسنا/مجيدي با حضور در آيين پاياني سوگوارهي ملي عکس «عين لام ميم» گفت: فرهنگ عاشورايي به زمان ائمه اطهار بر ميگردد و نسبت دادن اين نمادها و نشانهها به دوره صفويه اشتباه است، اين نشانهها به اوايل قرن چهارم يعني دوران معزالدوله ديلمي باز ميگردد.
مجيد مجيدي در ادامه افزود: برگزاري چنين جشنوارههايي همت بزرگي را طلب ميکند.
وي که شامگاه 24 دي در سالن سينما تک موزه هنرهاي معاصر تهران سخن ميگفت، ادامه داد: فرهنگ عاشورايي فقط به شيعيان اختصاص ندارد و متعلق به تمام بشريت است. اين فرهنگ بشريت را زنده کرده و تجلي همه معرفتها ميباشد.
اين کارگردان صاحب سبک سينماي ايران که اظهار کرد: در خصوص اين فرهنگ هر مقدار کار کنيم باز کم کاري کردهايم.
او با اشاره به بازديدش از نمايشگاه افزود: جاي خالي برخي نمادها حس ميشد اما با توجه به دوره اول آن قابل چشم پوشي است.
مچيدي ادامه داد: اشک از ديگر نمادهاي عاشورايي است که فلسفه خاصي دارد و چه خوب است اگر عکاسان از اين صحنهها غفلت نکنند.
اين هنرمند با اشاره به جاي خالي چنين جشنوارههايي که نشان دهنده فرهنگ و هنر شيعه هستند افزود: در اين زمينه متوليان به صورت جدي به ميدان نميآيند.
مجيدي در ادامه بيان کرد: جفاي بزرگي در تاريخ به موضوع غدير شد اما واقعه عاشورا توسط حضرت زينب(س) زنده نگه داشته شد و رسالت هنرمندان نمايش زيباي اين واقعه است.
ميثم توکليبينا رئيس مؤسسه فرهنگ و هنر شيعه نيز در ادامه گفت: نمادها ميراث فرهنگ هستند و فرهنگ نيز سنگيني بار خودش را به دوش نماد ميافکند. در فرهنگ و هنر شيعه نمادها اعتبار خود را از مردم ميگيرد نه آنکه به مدلول خويش اعتبار بخشد.
وي در ادامه گفت : ما اين روند را ادامه خواهيم داد و از هر ايده خلاق و بديعي در اين زمينه استقبال به عمل ميآوريم.
خزائي دانشيار دانشگاه تربيت مدرس و حوزه هيئت علمي سوگواره نيز در سخناني به المان هاي فرهنگ شيعي اشاره کرد وعلمها را نمادي از درخت حيات و زندگي دانست.
وي با بيان اينکه نسبت دادن علم به صليب اشتباه است افزود: علمها نماد درخت زندگي و درخت حيات هستند و از زمان فتوت نامهها علوم وجود داشتند اما در دوران صفويه رواجشان بيشتر شد.
در ادامه اين مراسم از کتاب اولين سوگواره ملي عکس عين لام ميم تجلي نمادها و نشانههاي عاشورايي رونمايي شد. اين کتابعکسهاي راه يافته به بخش مسابقه را در بر ميگيرد.
در پايان اين مراسم برگزيدگان اين جشنواره معرفي شدند.
در بخش مستند(اصلي):
احمد تاجي از شهر کرد قابل تقدير در بخش مستند، علي کريمي از ايلام قابل تقدير در بخش مستند، سيدعلي حسينيفر از مشهد رتبه اول بخش مستند، محسن خيرخواه از يزد رتبه دوم بخش مستند،رضا گلچين کوهي از رشت رتبه سوم بخش مستند
در بخش خلاقانه (ويژه)
جواد عسگر اوغلي از اروميه قابل تقدير در بخش خلاقانه، منصوره يوسفي از بوشهر و زيبا کلانتري از يزد برگزيدگان مشترک در بخش نوجوان، حامد ناظري از تبريز قابل تقدير در بخش مجموعهها، مريم فطورچيان از رشت رتبه اول، امير عنايتي از تربت حيدريه رتبه دوم