نشست خبری فیلم«تمشک»/تغییر موضوع فیلمنامه یک پیشنهاد بیشرمانه بود
مهر
بروزرسانی
مهر/ کارگردان فيلم «تمشک» از اينکه فيلمش در نهايت با نور اميد تمام مي شود و همچنين از پيشنهادهايي که براي عوض کردن موضوع فيلمنامه از طرف مسئولان صدور پروانه ساخت به او شده است، سخن گفت.به گزارش خبرنگار مهر، سامان سالور در نشست نقد و بررسي فيلم «تمشک» که چهارشنبه 16 بهمن ماه در مرکز همايش هاي برج ميلاد برگزار شد به روند شروع ساخت اين فيلم اشاره و بيان کرد: من و محسن تنابنده از شروع طرح با يکديگر صحبت مي کرديم. حدود يک سال و چهار ماه طول کشيد تا پروانه ساخت گرفتيم. البته تا اواخر دولت پيش روزگار چندان خوبي نگذشت و ما براي رسيدن به واژه اي به نام تعامل حدود يک سال و چهارماه تلاش کرديم.
وي ادامه داد: ما براي اين تعامل هفت بار اين فيلمنامه را بازنويسي کرديم تا توانستيم به نوعي توافق نسبي برسيم و بهانه هاي دوستان اين بود که اساسا چرا موضوع رحم اجاره اي براي فيلم انتخاب شده بود. از پيشنهادهاي بيشرمانه اي که به مي دادند اين بود که داستان فيلمنامه را عوض کنيم و يا مي گفتند در مورد پيوند اعضا فيلم بسازيم. من معتقدم بيننده بعد از ديدن اين گونه فيلمنامه ها تفکر مي کند و کساني که مخالف اين فيلمنامه ها هستند وجه اکران و بعد اقتصادي فيلم را در نظر نمي گيرند. نمي توان فيلمي ساخت که نه خودش را راضي کند و نه بقيه را.
کارگردان فيلم «تمشک» با اشاره به مستقل بودن اين فيلم بيان کرد: ما حدود 4 و نيم ماه پيشتوليد داشتيم و من با دوستاني کار کردم که ويژگي خلاقه بودن را در فيلم از خود نشان دادند. از نيکي کريمي تا مهدي پاکدل که يک زوج جوان امروزي را بازي کردند تا سميرا حسن پور که اولين بازي وي در سينما بود.
در ادامه اين نشست ساسان سالور تهيه کننده تمشک درباره سختي هاي اين کار گفت: لوکيشن هاي فيلم تمشک در شهرستان بود و اين کمي ساخت فيلم را با مشکل همراه کرد اما با حضور تيم خوب اين فيلم، مشکلات حل شد. محمود کلاري در اين پروژه فقط يک فيلمبردار نبود و اين باعث شد ما سختي کار را چندان احساس نکنيم.
سالور در ادامه اين نشست در پاسخ به پرسشي درباره وحشت قشري از جامعه در ارتباط با موضوع فيلم بيان کرد: مسئله من در اين فيلم بيشتر روابط انساني آدمها بود و همچنين انتخاب و تصميم زود گرفتن. ما مي خواستيم قصه اي را روايت کنيم که در عين سادگي و ارتباط با مخاطب از غافل گيري، شخصيت پردازي و ريتمي مناسب در روايت ها برخوردار باشد. علاوه بر اين ها تمشک نهايتا با زنده ماندن روح کودک در فيلم به اتمام مي رسد و در واقع با اميد تمام مي شود و من فکر نمي کنم کسي بخواهد از اين مسئله بترسد. به هر حال اين قصه يک داستان رئال است و ممکن است تلخي هايي را هم داشته باشد.
وي در ادامه در پاسخ به سوالي درباره معناي دست زدن هاي داخل سالن عنوان کرد: من نشنيدم کسي در سالن دست بزند. تنها ده دقيقه از سالن بيرون آمدم تا سيگار بکشم شايد در اين ميان کسي دست زده باشد.
نيکي کريمي بازيگر فيلم تمشک در ادامه اين نشست درباره حضور خود در فيلم گفت: من از سال گذشته تصميم گرفتم با فيلمسازهاي جوان و آينده داري که مشغول کار هستند همکاري کنم. انتخاب من اين آدم ها هستند که مي خواهند تجربه هاي نو داشته باشند و هدفشان صرفا سرگرمي نيست. در سينمايي که من مي بينم فيلمي که آبرومندانه است و شرافتمندانه ساخته شده باشد من را راضي مي کند.
در ادامه سامان سالور درباره شخصيت پردازي فيلم و بازي مهران احمدي در دو نقش و انتقادي که به اين بازي در اين دو نقش شده بود يکي از ويژگي هاي خلاقه فيلم را همين بازي مهران احمدي در دو نقش دانست و گفت: ما با طراح گريم صحبت کرديم که چگونه شخصيت هاي جمال و کمال را دربياوريم. البته اين کار به دليل رئال بودن فيلم ريسک بزرگي بود. با اين حال اين اولين بار است که من مي شنوم نقش تصنعي بوده است بلکه در سينماهاي مردمي خيلي راحت اين بازي ها را پذيرفته بودند.
در ادامه اين نشست وظيفه شناس مسئول جلوه هاي ويژه فيلم در پاسخ به انتقاد مطرح شده درباره تصادف ابتدايي فيلم که آن را طبيعي ندانسته بودند، عنوان کرد: اين يک فيلم رئال است و خيلي سخت است که بتوان يک تصادف طبيعي را در آن نمايش داد. وقتي فيلمي بودجه داشته باشد مي توان طبيعي اين کار را انجام داد اما در فيلم هاي مستقل که بودجه ندارند کار سختي است.
سامان سالور نيز در اين باره گفت: خرج واقعي اين تصادف کمتر از کاري است که وظيفه شناس انجام داد.
سميرا حسن پور ديگر بازيگر اين فيلم با اظهار رضايت از اولين تجربه سينمايي خود عنوان کرد: اين نقش براي اولين کار سينمايي من خيلي سخت بود اما تمام تلاشم را کردم که با چادر و پوشش در مجامع عمومي حاضر شوم و چون با اعتقاد بازي کردم باورش دارم.
سامان سالور در پاسخ به سوالي درباره زنده ماندن حميد بعد از تصادف و ادامه فيلم عنوان کرد: فيلمساز تا منطق روايي فيلم درست و صحيح نباشد هرگز شروع به نوشتن فيلمنامه نخواهد کرد. ويژگي هاي اين فيلم هم داستان نو، جذاب، جسور، غافلگيري ها و پايان اميدوارانه اش بود. اين منطق روايي است که حميد از تصادف سالم بيرون مي آيد و بعد به خاطر تصميم نادرست شخصيتي مثل جمال به دليل تعصب کورکورانه اش کشته مي شود.
وي در پايان اين نشست درباره عنوان و روند توليد فيلم خود گفت: رضوان بازيگر فيلم به تمشک ويار دارد و همين دليل انتخاب نام فيلم است. تمشک حاصل تجربه 5 فيلم قبل از خود است.
وي در پايان در پاسخ به پرسشي درباره فيلم «آمين خواهيم گفت» عنوان کرد: با عوض شدن دولت و آمدن آدم هاي جديد ما فيلم را براي گرفتن پروانه نمايش دوباره ارائه کرديم و اميدوارم بتوانيم اصلاحات کمتري در فيلم داشته باشيم.