خبرآنلاين/ نويد محمدزاده بازيگري است که با وجود آنکه در هيچ فيلم کمدي به ايفاي نقش نپرداخته است اما توانسته گيشه سينماي اجتماعي ايران را حسابي رونق ببخشد و با نقشآفرينيهايش مخاطبان را به سينما بکشاند و به عنوان يکي از پولسازترين بازيگران سينماي ايران خود را معرفي کند.
ستارهها، سوپراستارها، بازيگران بفروش، چهرهها و ... همه اين عناوين سالهاست که در سينماي ايران نقل محافل سينمايي بوده و هستند و به بازيگراني اطلاق ميشوند که نام و تصويرشان روي سردر سينماها سيل گسترده مخاطبان را به سينما ميکشاند و به نوعي تضمينکننده فروش براي فيلمها ميشود.
در واقع سينماي ستارهمحور از پيش از انقلاب تا به امروز جز ناگسستني سينماي ايران بوده و هست و در هر دهه يا دورهاي يک بازيگر به چنين جايگاهي در ميان علاقهمندان و مخاطبان به سينما دست پيدا کرده و ميکند.
تا پيش از يک دهه گذشته اين ستاره محوري شامل سينماي اجتماعي و غيرکمدي هم ميشد اما در يک دهه اخير اقبالي که مخاطبان و علاقهمندان به حوزه کمدي نشان دادند باعث شد تا روند ساخت اين قبيل فيلمها شتاب و گستردش پيدا کند و بازيگراني بتوانند با ايفاي نقش در اين دست فيلمها به محبوبيت قابل توجهي بين مردم برسند به نحوي که ديگر حضورشان در يک فيلم نويدبخش فروش خوب برايش باشد.
در چنين شرايطي ساخت فيلمي اجتماعي که بتواند خوب بفروشد و مردم را به سينماها بکشاند کاري بس دشوار بود با اين حال بازيگران انگشتشماري بودند که نامشان آنقدر در ذهن مخاطبان بزرگ بود که بتوانند در اين حوزه هم گيشه قابل قبولي را براي فيلمها به ارمغان آورند.
يکي از اين بازيگران که بدون ايفاي نقش در يک فيلم کمدي جزو پرفروشترين بازيگران باشد، نويد محمدزاده است و از قول بسياري از اهالي سينما از توانمندترين بازيگران سينماي ايران به شمار ميآيد، بازيگري که عبدالله اسکندري گريمور باسابقه اينچنين در توصيفش ميگويد: «او پس از بهروز وثوقي، توانمندترين بازيگر ايران است.»
به بهانه فروش قابل توجه «متري شيش و نيم»، مروري داشتهايم بر کارنامه هنري اين بازيگر و فيلمهايي که در دهه اخير بازي کرده است. (آمارها از سامانه فروش سينماي ايران استخراج شده است.)
از آن دو تا عصباني نيستم و شروع ستاره شدن
نويد محمدزاده از جمله بازيگراني است که از حوزه تئاتر پا به عرصه سينما گذاشت و توانست خيلي زود جايي در ميان خانواده بزرگ سينماي ايران براي خود باز کند. از نظر بسياري از منتقدان يکي از دلايل موفقيت او در بازيگري هم پيشينه تئاتري است که دارد.
او فعاليتش در حوزه بازيگري را با فيلم «آن دو» ساخته بهروز قبادي در سال ۸۷ آغاز کرد و سپس در فيلمهاي «در ميان ابرها» به کارگرداني بهرام توکلي و «لرزاننده چربي» ساخته محمد شيرواني به ايفاي نقش پرداخت که البته اين سه اثر نتوانستند هماي سعادت را بر دوش اين بازيگر بنشانند، هر کدام به دلايلي از زمان نامناسب اکران گرفته تا نگرفتن مجوز نمايش.
اما فيلمي که محمدزاده را به عنوان يک بازيگر توانمند به سينماي ايران معرفي کرد و البته کمحاشيه هم نبود، «عصباني نيستم» ساخته رضا درميشيان بود. فيلمي که در سيودومين جشنواره فيلم فجر به نمايش درآمد و بازي محمدزاده هم مورد تحسين قرار گرفت، حتي قرار بود جايزه بهترين بازيگر مرد هم به او برسد اما مسايلي خارج از حوزه سينما باعث شد تا اين فيلم از بخش مسابقه خارج شود و دست محمدزاده از جايزه کوتاه بماند.
اين فيلم اما به دليل همين مسايل در اکران هم دچار مشکل شد و پس از چند سال در سال ۹۷ روي پرده رفت.
از سيزده تا درخشش در ابد و يک روز
او در سال ۹۳ با فيلم «سيزده» به کارگرداني هومن سيدي با ديگر روي پرده سينما رفت که البته نقش اصلي را در اين فيلم ايفا نميکرد. اين فيلم در نهايت ۳۱۳ميليون و ۷۸۴هزار تومان فروخت که البته در مقايسه با آن دوره فروش قابل قبول اما نه چندان زيادي به شمار ميآمد.
او يک سال بعد با فيلم «ناهيد» ساخته آيدا پناهنده به سينما بازگشت، فيلمي که توانست در سينماي ايران و رويدادهاي بينالمللي موفقيتهاي خوبي را به دست آورد و در نهايت در اکران عمومي هم با رکورد فروش ۳۷۹ميليون و ۸۶۲هزار توماني به کار خود پايان دهد.
با وجود اينکه اين دو فيلم به نظر فروش خوبي نداشتهاند اما وقتي قيمت بليت و هزينه ساخت فيلمها را در آن دوره مدنظر داشته باشيم، اين ميزان فروش قابل قبول بوده است.
اما پرفروش شدن محمدزاده در سينما پس از اين دو فيلم و از سال ۹۵ با ساخته ديگر درميشيان، «لانتوري» آغاز شد، فيلمي اجتماعي با موضوع اسيدپاشي که توانست اين بازيگر را بيش از گذشته به تماشاگران معرفي کند.
«لانتوري» که در محافل اجتماعي هم بسيار مورد توجه قرار گرفت، در اکران به فروش قابل قبول و نسبتا خوب شش ميليارد و ۲۹۶ ميليون توماني دست پيدا کرد.
محمدزاده در اين سال يک فيلم ديگر را هم به کارگرداني هومن سيدي روي پرده داشت، «خشم و هياهو» که سروصداي کمتري نسبت به ساير فيلم هايش به پا کرد و اکرانش هم با يک ميليارد و ۵۹۱ ميليون توماني به پايان رسيد.
هر بازيگري در کارنامهاش يک نقطه اوجي دارد و اين فيلم ها هيچ کدام براي محمدزاده چنين نقشي را نداشتند تا به او بازي در نخستين ساخته سينمايي سعيد روستايي، «ابد و يک روز» پيشنهاد شد و نقشي متفاوت و خاص را بازي کرد که حسابي سروصدا کرد و برايش جايزه سيمرغ بلورين بهترين بازيگر نقش مکمل مرد را به همراه داشت.
اين فيلم در اکران هم توانست روند موفق خودش را دنبال کرده و به فروش ۱۱ميليارد و ۴۷۹ميليوني دست پيدا کند و در فهرست پرفروشترين فيلمهاي سال ۹۵ قرار بگيرد.
موفقيت جهاني «بدون تاريخ، بدون امضا» و نقشآفرينيهاي خاص
پس از «ابد و يک روز» بود که ديگر حضور نام محمدزاده در فهرست بازيگران يک فيلم تضمينکننده فروش آن بود و مخاطبان را راهي سالنهاي سينما ميکرد. اين بازيگر درست يک سال بعد با «بدون تاريخ، بدون امضا» به کارگرداني وحيد جليلوند روي پرده رفت.
اين فيلم در سيوپنجمين جشنواره فيلم فجر براي نخستين بار به نمايش درآمد و مورد توجه و تحسين منتقدان و اهالي سينما هم قرار گرفت تا جاييکه جايزه بهترين بازيگر نقش مکمل مرد را براي دومين مرتبه نصيب محمدزاده کرد.
فيلم جليلوند در اکران هم روند نسبتا خوبي را طي کرد و در نهايت چهار ميليارد و ۷۹۵ميليون تومان فروخت اما موفقيت اين فيلم تنها به جشنوارههاي داخلي ختم نشد، اين فيلم در بخش افقهاي جشنواره ونيز توانست جايزه بهترين بازيگر مرد را براي محمدزاده به ارمغان آورد و اين موفقيتها عاملي شد تا اين فيلم به عنوان نماينده ايران به آکادمي اسکار معرفي شود که البته موفقيتي را در پي نداشت.
اين بازيگر برنده سيمرغ بلورين، در همين سال در «خفهگي» ساخته فريدون جيراني نقش متفاوتي را که البته کوتاه هم بود ايفا کرد و اين فيلم هم با وجود آنکه فضا و سبک متفاوتي داشت به چهار ميليارد تومان فروش دست يافت.
او يک سال بعد بار ديگر در نقشي متفاوت مقابل ديدگان مخاطبان قرار گرفت که حاصل همکاري مجدد او با هومن سيدي بود؛ فيلم «مغزهاي کوچک زنگ زده».
اين فيلم با توجه به فضاي متفاوت و البته جديدي که داشت و همچنين به واسطه حضور محمدزاده در نقشي نو مورد توجه سينماگران در جشنواره سيوششم فجر هم قرار گرفت و اين توفيق در اکران عمومي هم با «مغزهاي کوچک زنگ زده» همراه شد و اين فيلم با ۱۲ميليارد و ۷۶۵ميليون تومان جزو يکي از فيلمهاي پرفروش سال هم قرار گرفت.
البته همانطور که پيشتر اشاره شد در اين سال «عصباني نيستم» هم سرانجام رنگ پرده نقره اي را به خود ديد و توانست در اکران هم به واسطه عقبه اي که داشت و البته برچسب توقيفي بودن، توفيق خوبي را به دست آورد و سه ميليارد و ۶۶ميليون تومان بفروشد.
سال ۹۸ و رکورزدني با فيلمهاي اجتماعي
سال ۹۸ نويد محمدزاده با دو فيلم در جشنواره سيوهفتم حضور داشت، «سرخپوست» به کارگرداني نيما جاويدي و «متري شيش و نيم» ساخته سعيد روستايي.
اين دو فيلم که جزو آثار پرسروصداي جشنواره فجر هم به شمار ميآمدند در اکران عمومي هم توانستند روند مثبتي را در پيش بگيرند تا جايي که «متري شيش و نيم» با ۲۷ميليارد و ۵۴۳ميليون تومان فروش عنوان پرفروشترين فيلم سال ۹۸ را از آن خود کرد و رکورد پرمخاطبترين و پرفروشترين فيلم غيراجتماعي را هم به نام خود ثبت کرد.
«سرخپوست» هم که هنوز در سينماهاي کشور در حال اکران است، تا به حال به فروشي بالغ بر ۱۲ميليارد و ۸۱۵ميليون تومان دست پيدا کرده است و جزو آثار پرفروش امسال سينماي ايران به شمار ميآيد.
۸۰ميليارد تومان فقط براي نويد محمدزاده
با يک حساب سرانگشتي مجموع فروش اين فيلمها مبلغ غافلگيرکننده حدود ۸۰ميليارد تومان است و اين در حالياست که او در هيچ فيلم کمدي از زمان حضورش در سينما به ايفاي نقش نپرداخته است و توانسته آنچنان در آثار اجتماعي به مقبوليتي در ميان مخاطبان دست پيدا کند که هر فيلمش با فروش قابل قبولي همراه شود. به واقع او رونقدهنده سينماي اجتماعي ايران پس از مدتها افول بوده و حضورش در فيلمهاي اين حوزه امتياز بزرگي براي آشتي دوباره مخاطبان با سينماي غيرکمدي ايران است.
آمار تماشاگراني که او با حضورش در فيلمها به سينما کشانده هم گواهي همين موضوع است، فيلمهايي که او در آنها به ايفاي نقش پرداخته است هشت ميليون و ۳۸۹هزار و ۱۵۸نفر تماشاگر داشتهاند که در نوع خود براي يک بازيگر ميزان قابل توجه و يک رکورد به شمار ميآيد.
بازار