خبرآنلاين/ بازيگر سريال «فوق ليسانسهها» معتقد است که فصل جديد سريال با اُفت مخاطب روبه رو نشده و نسبت به فصلهاي گذشته هم ضعيفتر نشده است، بلکه ديدگاهي تازه دارد که داستان با رخ دادن حادثه جلو ميرود.
سريال «فوق ليسانسهها» با کارگرداني سروش صحت از ۱۷ آبان شبکه سه روي آنتن رفته است و اين سريال تا ۱۷ آذر ادامه دارد. در رابطه با شروع فصل سوم و انتقاداتي که به آن وارد شده است؛ سراغ عزت الله مهرآوران، بازيگر نقش عباس نقوي، پدر حبيب رفتيم تا درباره روند تغيير اين سريال و سليقه مخاطب با او گفت و گو کنيم.
عزتالله مهرآوران درباره ديدگاه نو و متفاوت فصل سوم سريال به خبرآنلاين گفت: « اين فصل بسيار خوب است، نگاهي نو به همه چيز دارد. به نظرم ما براي بهتر ديده شدن اين فصل هنوز جا داريم. به عبارتي شروعمان بسيار خوب بوده است. عدهاي بسيار استقبال کردند و به همان نسبت هم مورد پسند عدهاي قرار نگرفت و از آن استقبال نشد. به نظرم حداقل وقت دارد ۱۰ قسمت ديگر هم بگذرد تا ماجراها و روايتها شکل بگيرد و سريال خودش را پيش مخاطبان نشان دهد.»
اين بازيگر درباره حضور پر رنگتر خود در اين فصل از سريال گفت: «حضور من در اين فصل بيشتر از دو فصل گذشته است به اين دليل که در سريال همسر من فوت ميکند و قصههايي شکل ميگيرد که يک ماجرايي را روايت ميکند که چگونه اين اتفاقات افتاده است. اين موضوع خودش بستر قشنگي براي طنز است.»
او همچنين درباره برخي انتقادهاي وارد شده به فصل جديد سريال و ضعيف خوانده شدن فصل سوم گفت: « عدهاي مخالف فصل جديد هستند و معتقدند سريال اُفت کرده و نسبت به گذشته ضعيفتر شده است اما اينگونه نگاه کردن به اين سريال درست نيست. تماشاگر ما قصه ميخواهد. قصه ما اگر توانست تماشاگر را جذب کند آنگاه موفق بوده است. نگاه آقاي سروش صحت يک نگاه نو است و با قصههاي کوچک و حوادث کوچک سعي دارد تماشاگر را به خودش جلب کند. يکي از چيزهاي مهمي که آقاي صحت دارد اين است که براي خنديدن باج به مخاطب نميدهد يعني کار خودش را ميکند. در اين ژانر که قصه نداريم و حوادث، قصههاي کوچک را طرح ميکند. در اين ميان عدهاي اين نگاه نو و طرح قصه نو را دوست دارند، عدهاي هم آن را نميپذيرند. سروش صحت يک هنرپيشه طناز و با سواد است که سعي ميکند به گونهاي بنويسد که مخاطب را جذب کند.»
اين بازيگر درباره غيرقابل مقايسه بودن ژانر کارها گفت: «هنر قابل قياس نيست سريالها همجنس نيستند. چه کسي ميگويد آقاي سروش صحت در اين کار موفق نيست به نظر من بسيار موفق است به دليل آنکه از يک ژانر مدرن استفاده کرده است و حواث در پي خودش قصه الکي و بي محتوا نميآورد. در اين جا بازيگر و گفتمان او است که قصه اصلي را پيش ميبرد. از آنجايي که ادبيات ما با قصه است، روايتمان با قصه است و حتي شعر ما هم شعر قصه است، ممکن است عدهاي اين سبک را دوست نداشته باشند. اين فصل ژانر تازهاي دارد و شما نميتوانيد حدس بزنيد چه اتفاقي ميافتد چرا که حادثه را حادثه ميآفريند. در قياس سريال «ستايش» ميان مردم مطرح شد چون قصه داشت. نکته مهمتر اينکه کار سروش صحت با کار سعيد سلطاني قابل مقايسه نيست. تفاوت در همه چيز آن مشهود است مخصوصا در ژانر به همين دليل نميتوان «ستايش» را با «فوق ليسانسهها» مقايسه کرد.»
مهرآوران درباره طنز فاخر اين سريال گفت: «طنزي که آلوده کمدي و لودگي نشود، ميشود طنز فاخر، طنزي که خنده آن همراه با فکر است. ما ميانديشيم و بعد ميخنديم و به سبب آن انديشيدن، خنده ماندگار است اما در کمدي عادي شما نيازي نداريد فکر کنيد؛ شما آمديد يک چيز را ميبينيد، ميخنديد و بعد تمام ميشود. فکر ميکنم اين سريال طنز فاخر است نه يک کمدي مبتذل»
او درباره اين موضوع که سروش صحت سعي دارد به مخاطب بفهماند که بازيگران در سريال در حال بازي هستند و خودشان هم اين موضوع را ميدانند، گفت: «سروش صحت در سريالهايش يکسري لحظات را ميشکند و باعث ميشود مخاطب ببيند و فکر کند. اين ديوار را شکستن و صادقانه با مخاطب برخورد کردن يک حرکت تازه در سريالهاي ايراني است.»
او درباره بازي هوتن شکيبا در اين سريال و به طور کل در عرصه بازيگري گفت: «به نظرم هوتن شکيبا بازيگر توانايي است. او هنرمند باهوشي است و نگاه درستي به خودش و نقشش دارد. او نقش را در خودش ميآفريند و آرايش ميکند و با يک پيرايش نو بازي ميکند به همين دليل است که نقشهايش چه در کمدي و چه در مسائل جدي بسيار ديدني است. مخصوصا در تئاتر که به نظر من سلطان است از بس که آموخته و هنر ديده است. در کارهاي تلويزيون و سينمايي هم اينگونه است او اين دو جايگاه و اين دو نقش را بسيار خوب ميشناسد يعني به همان اندازه که در تئاتر موفق است در اين دو نيز موفق است به اين دليل که دانش بالايي دارد و خودش را در نقش دست کم نميگيرد.»
اين بازيگر سينما درباره جديدترين فيلمش در سينما گفت:«حدود دوماه پيش در يک فيلم سينمايي بازي کردم که کارگردان آن مهران احمدي و امير جعفري و بهرام افشار از بازيگران آن هستند.»
مهرآوران درباره ژانر اين فيلم گفت: «ژانر اين فيلم سينمايي کمدي است اما کمدي مبتذل نيست يک کمدي فاخر است.»
او درباره کم کارياش در عرصه تئاتر گفت: «من حدود ۵۰ سال پيش اولين کاري که شروع کردم با تئاتر شروع کردم و من معتقدم تئاتر در بازيگر شدن آدمها نقش به سزايي دارد اما واقعيتش اين است که اگر تئاتر زندگي من را تامين مي کرد هرگز به سوي سينما و تلويزيون نميرفتم چون اين موارد اصلا کار من نيست کار يکسري ديگر است که من در جاي آنها هستم.»
اين هنرمند ادامه داد: «متاسفانه من در تئاتر بسيار کم کار شدهام. به دو دليل مسئله اصلي اول موضوع سالنها و دوم موضوعات مادي قضيه است که در تئاتر بسيار دردناک است و اينکه واقعا سياست گذاران فرهنگي بايد يک فکري بکنند چرا که تئاتر اينگونه دوام نمي آورد. جوانهايي که با شوق، علاقه و استعداد ميآيند هيچ چيز نصيبشان نميشود و به نظرم بابت همين موضوع بايد به اهالي تئاتر کمک شود چرا که تاريخ هنري ما و سابقه حضور ما در فرهنگ از طريق تئاتر است و تئاتر شناسنامه فرهنگي يک کشور است. درباره مسئله سالن هم موضوع از اين قرار است که اگر من بخواهم يک سالني را اجاره کنم توان پرداخت پول آن را ندارم و اداره هنرهاي نمايشي هم هيچ کمکي نميکند. تئاتر جاي و جايگاه من است. من در آنجا مرتب زاده ميشوم، رشد ميکنم و خودم را در شکلهاي مختلف، بازيهاي مختلف و طرحهاي مختلف ميبينم.»
اين بازيگر که اخيرا در سريال شبکه نمايش خانگي «هيولا» بازي کرده بود، درمورد تفاوت شبکه نمايش خانگي و تلويزيون براي جذب مخاطب گفت:«مهم اين است که ما چه قدر قصه را براي جلب مخاطب اجرا ميکنيم. نويسنده و کارگردان براي جلب مخاطب چه ترفندهايي را استفاده ميکند و گرنه بازي من در سينما، تلويزيون و رسانه خانگي فرق آنچناني ندارد يعني من بازيگر تلاش بيشتري نميکنم که مخاطب برنامه را بيشتر ببينيد يا بخرد اين موضوع که تماشاچي را جذب کند توانايي نويسنده و کارگردان است که نشان ميدهد چه قدر ميتواند اين کار را انجام دهد.»
بازار