باشگاه خبرنگاران/ کامبيز ديرباز درباره دلايل خود براي پذيرفتن اجراي برنامه «دست فرمون» صحبت کرد.
حوزه راديو تلويزيون گروه فرهنگي باشگاه خبرنگاران جوان- در اين سالها شاهد اتفاقات خاصي در حوزه اتومبيل راني بوديم .ما در حوزه رانندگي هميشه با ضعفهايي مواجه هستيم که يکي از آنها رعايت نکردن مقررات است که متاسفانه آمار تکان دهنده را در حوادث رانندگي شاهد بوديم.بر اين اساس وضعيت حوادث جادهاي کشور باعث شده بانک جهاني در بررسي و مطالعات خود، وضعيت حوادث جادهاي ما را بحراني اعلام کند. موضوعي که نشان ميدهد ايمني با توسعهيافتگي رابطهاي مستقيم دارد.
رسانه ملي هم هميشه به دنبال اطلاع رساني و برنامه سازي براي کاهش اتفاقات تلخ بوده است .به تازگي شبکه نسيم برنامه «دست فرمون» را در قالب يک مسابقه هيجان انگيز اتومبيل راني براي مخاطبان تدارک ديده است.اين برنامه بعد از چهار سال که طرح آن تصويب شد براي توليد آماده شده است.
عوامل براي شروع مسابقه فراخواني اعلام کردند و از علاقمندان خواستند در اين برنامه شرکت کنند ،آنها به دنبال افرادي هستند که مهارت رانندگي داشته باشند زماني که برنامه پخش شد و پيست 11 هزار متري مسابقه را ديديم, حس کرديم که همان افراد مي توانند در برنامه باشند چراکه ما اين سال ها با پديده اي مواجه هستيم که جوانان هيجان خود را در خيابان ها تخليه مي کنند.درصورتي که اين موضوع علاوه بر ناديده گرفتن قوانين راهنمايي و رانندگي، عامل برهم زننده آرامش و امنيت رواني و روحي همشهريان نيز محسوب مي شود. حالا رسانه ملي با ساخت برنامه «دست فرمون» نشان مي دهد که جوانان مي توانند مهارت خودشان را در اين مسابقه محک بزنند.
برنامه «دست فرمون» نخستين مسابقه بزرگ تلويزيوني براي ايجاد رقابت مهيج ميان علاقه مندان به رانندگي است. اين برنامه هيچ محدوديتي براي علاقه مندان به رانندگي ندارد و زنان و مردان با هر خودرويي ميتوانند در پيست اختصاصي اين برنامه با يکديگر رقابت کنند تنها شرط حضور در برنامه, داشتن گواهينامه است. براي انتخاب مجري اين برنامه گروه برنامه ساز به سراغ کامبيز ديرباز رفته است ،همه از علاقه ديرباز به رانندگي مي دانند شايد دليل اصلي انتخاب همين موضوع باشد. راهي پشت صحنه اين مسابقه شديم تا با عوامل صحبت کنيم .
کامبيز ديرباز بازيگر سينما و تلويزيون پيرامون حضور در برنامه دست فرمون گفت:اگر من يک نقش پليس بازي کنم شنبه تا پنجشنبه پخش شود آيا شما سوال ميکنيد چرا نقش پليس بازي ميکنم، حالا فرض کنيد سريالي است به نام «دست فرمون» که نقش من به عنوان مجري است, اشکالي دارد؟
من دارم نقش مجري را بازي ميکنم، زماني که من را به چالش ميکشيد که به من بگوييد کار من ضعيف است کسي که پيانو ميزند نميتوانيد بگوييد چرا ويولن ميزنيد, ميگويد من همه سازها را ميزنم، اما ساز تخصصي من پيانو است.
وي ادامه داد:قطعا اولين پيشنهاد اجرا براي من نبود، من پيشنهاد «دست فرمون» را قبول کردم چرا که علاقه دارم و من حدود ۲۵ سال است که رانندگي ميکنم. از طرفي من خودم بيشتر موتور سواري ميکنم.
وي عنوان کرد:من يک ميزبان هستم اما در برخي از بخشهاي برنامه بيشتر از خود شرکتکنندگان هيجان دارم.
وي پيرامون فرهنگ سازي و اينکه ما به اصطلاح به اين افراد مي گوييم دور دور مي کنند, در صورتي که بايد مهارت آن را ببينند, عنوان کرد: سياست برنامه اين است که اتفاقاتي را که در خيابانها هرز ميرود را تحت کنترل دربياورد و در پيست اتومبيلراني «دست فرمون» اين اتفاقات براي او رخ بدهد تا هيجان خود را اينجا تخليه کند و در فازهاي بعدي سرعت خود را اينجا محک بزند.در خلال اين مسابقه با مسائل فرهنگسازي نيز توجه ميکنيم.
وي با اشاره به تاثير اين برنامه بيان کرد:اولين تأثير را در خودم ديدم اينکه ديگر بدون کمربند رانندگي نميکنم يا با تلفن صحبت نميکنم و تلاش ميکنم اگر حرفي را در برنامه ميزنم اول خودم اجرا کنم چراکه اگر چند نوجوان برنامه را ميبيند و رانندگي من را ديدند بگويند خودش هم رعايت ميکند و دروغ نميگويد
حامد عنقا ملودرام نويسي را مي داند
ديرباز پيرامون همکاري با حامد عنقا و بهرنگ توفيقي در سريال آقازاده عنوان کرد:من چند کار را با بهرنگ توفيقي داشتم و قلم حامد عنقا را دوست دارم, ملودرام نويسي را ميداند و با عبور از خطر قرمزها و تيم قوي که دارد مطمئن هستم کار خوبي ميشود، کار جديد را به من پيشنهاد کردند و بعد از حدود۱۵ سال نقش منفي بازي کردم البته من نقش من آقازاده نيست، اما بسيار متفاوت است.
وي درباره ادامه حضورخود در برنامه «دست فرمون» عنوان کرد: اگر از من بخواهند من کار ميکنم، در اين مدت بازخورد منفي کم ديدم، شاهين جمشيدي براي من پيغام گذاشت و گفت من خيلي مخالف حضور بازيگران براي اجرا بودم، اما برنامه «دست فرمون» را ديدم به من چسبيد و من هم از او تشکر کردم.البته قرار است برنامههايي با حضور مجرياني همچون علي ضيا و احسان عليخاني و دوستان ديگر داشته باشيم، براي من يک چالش است که يک مجري حرفهاي مهمان من شده است.
بازيگر سريال زير پاي مادر پيرامون تجربه پيست توضيح داد: پيست«دست فرمون» را تجربه نکردم، قرار است يک برنامه ويژه داشته باشيم من و ۳ تا از همکاران حضور پيدا کنيم و شايد اين برنامه را نوروز داشته باشيم.
وي با اشاره به رعايت مقررات رانندگي اظهار کرد:ميتوانم بگويم راننده کم تصادفي هستم از سال ۷۲ تا ۹۸ حدود ۲۶ سال شايد ۲ تصادف داشتهام با موتور که اصلا تصادف نداشتم، چون اگر با موتور تصادف ميکردم قطعا اينجا نبودم بيشتر با موتور رانندگي ميکنم شايد وسيله راحتتري است و هيجان بيشتري دارد، اما امنيت کمتري دارد و دو سر بازنده است.
محمودي تهيه کننده برنامه «دست فرمون» گفت: دست فرمون را چهار سال پيش بهنام صفاريان پور در قالب يک مسابقهاي در حوزه اتومبيلراني طراحي کرد، روي طرح کار کرديم و آن را به شبکه نسيم ارائه داديم.با توجه به ترافيک برنامههاي شبکه نسيم اجرايي نشد تا اينکه در سال ۹۷ از ما خواستند روي آن کار کنيم.
تهيه کننده ساعت ۲۵ عنوان کرد: از سال ۹۸ پيش توليد آغاز شد، لوکيشن ويژگيهاي خاص خود را داشت و بايد به دور از محل مسکوني باشد و ما اين محل را انتخاب کرديم. با توجه به اينکه در اينجا يک باند فرودگاه وجود داشت ما طراحي خود را براي پيست قرار داديم و تابستان امسال ساخت دکور آغاز شد و از مهرماه ضبط برنامه را شروع کرديم.
اين تهيه کننده پيرامون دکور اظهار کرد: دکور ۱۴۰۰ متر است و پيست اتومبيلراني حدود ۱۱ هزار متر طراحي شده است. البته يک پيست اختصاصي ساخته شد که اين پيست, استانداردهاي کامل را از لحاظ اتومبيل راني و تلويزيوني دارد.
وي افزود: بيشتر به دنبال پيستي بوديم که مسابقه تلويزيوني در آن برگزار شود چراکه اين برنامه اول يک برنامه تلويزيوني است و جانمايي دوربين و مخاطبي که برنامه را در خانههاي خود ميبينند در نظر گرفتيم، مخاطب تلويزيون براي ما مهم بود تا اين هيجان را ببيند.
وي پيرامون فرهنگسازي در حوزه رانندگي بيان کرد: از آنجايي که تلويزيون جزئي از خانواده مردم است ماشين هم همينطور است چرا که مانند يکي از اعضاي خانواده ميماند و مردم به آن رسيدگي ميکنند.در بعضي از افراد اين موضوع بيشتر اهميت دارد.به آنها به اصطلاح ماشين باز ميگويند و همه چيز آنها در يک ماشين خلاصه ميشود.
وي افزود: خوب يا بد بودن آن را نميتوانيم و تاکنون به اين افراد نپرداختهايم چرا که يک باور غلطي وجود داشت که آنها بچههاي پولدار هستند و به اصطلاع دوردور ميکنند.
محمودي عنوان کرد: ما در اين برنامه شاهد حضور افرادي با شغلهاي مختلف مثل دکتر، مهندس، حتي روحاني بوديم که بسيار علاقهمند به ماشين بودند و ماشين باز هستند که گوشهاي از اين اتفاقات را به تصوير کشيده ايم.
به دنبال حال خوش مردم هستيم
وي با اشاره به ويژگي برنامه اظهار کرد:شبکه نسيم ميطلبد که در کنار سرگرمي جذاب هم باشد. صحبتهايي که ما درباره ماشين مي کنيم به سمت فرهنگسازي هم مي رود و تمام آرزوي تيم«دست فرمون» اين است که سوانح رانندگي کم شود، اين اتفاق براي ما خوشايند است، در برنامهسازي بيشتر به دنبال حال خوش مردم هستيم.
محمودي پيرامون انتخاب مهمانان توضيح داد: در انتخاب مهمانهاي «دست فرمون» به سراغ هنرمندان و ورزشکاران رفتيم که به اصطلاح ماشين باز هستند.
وي افزود: حجت اشرف زاده در برنامه «دست فرمون» گفت اينقدر به ماشين علاقه دارد که هر جا که کنسرت داشته باشد با ماشين خود ميرود.
حضور رکورددار گواهينامه دنيا در«دست فرمون»
در اين مدت براي اولين بار در برنامه رکورددار گواهينامه دنيا حضور پيدا کرد. در آينده مهمانهايي داريم که اتفاقهاي مختلفي براي آنها رخ داده، حضور مهمانها در حوزه اتومبيلراني پررنگتر ميشود.
محمودي درباره تعداد قسمتهاي برنامه اظهار کرد:در فصل اول ۵۲ قسمت روي آنتن ميرود، مرحله اول ۲۰ فسمت است که در هر قسمت ۴ شرکت کننده حضور دارند و از اين ۸۰ نفر ۴۰ نفر به مرحله بعدي راه پيدا ميکنند.
وي افزود: زماني که فراخوان داديم تنها شرط براي شرکت در برنامه داشتن گواهينامه بود، طبيعتاً بايد بالاي ۱۸ سال باشند؛ و ماشين هم اگر نداشته باشند براي ما مهم نبود چراکه در اين مدت چند نفر بدون ماشين بودند که خودمان ماشين داديم، فقط دست فرمون براي ما مهم بود.
وي افزود: حدود ۸ هزار نفر ثبت نام کردند و با گذشتن از چند فيلتر ۸۰ نفر انتخاب شدند. در بين همين تعداد ۱۳ نفر حرفهاي در اين حوزه فعاليت ميکردند و بقيه تجربه پيست را اصلاً نداشتند و براي اولين بار در پيست رانندگي کردند.
محمودي عنوان کرد: تلاش کرديم همه بخشهاي برنامه براي مخاطب جذاب باشد، اما با پخش برنامه پيست جذابيت خاصي براي مخاطب وجود داشت.
هر کسي که ايده چنين برنامه را داشته باشد قطعاً کامبيز ديرباز در سه گزينه اول اجرا باشد، بعد از ضبط برنامه از همکاري با او خيلي خوشحال هستم که او را انتخاب کرديم چراکه انرژي بسياري براي اجرا دارد. حتي زماني که سرکار آقاي حاتميکيا در قم بودند از آنجا به استوديو ميآمد، اما انرژي براي برنامه داشت.
بازار