خراسان/ بعضي از بازيگران زن سينما، انتخابهايشان را محدود به يک کاراکتر خاص با ويژگيهاي شخصيتي يکسان ميکنند و مخاطبان از اکثر نقشهايي که بازي کردهاند، تصوير واحدي دارند. البته ناگفته نماند علت اين اتفاق فقط مربوط به انتخابهاي بازيگر نيست و در سينماي ايران کمتر پيش ميآيد که نقشهاي مهم، تاثيرگذار و متنوعي براي بازيگران زن نوشته شود، بنابراين ناخودآگاه دايره انتخابهاي بازيگران محدود ميشود، اما شبنم مقدمي جزو معدود بازيگراني است که به دليل تنوع در انتخابهايش، تجربه بازي در نقش کاراکترهاي مختلفي را داشته که هرکدام از نظر ويژگيهاي شخصيتي، سن يا طبقه اجتماعي با يکديگر متفاوت بوده اند. به بهانه اکران فيلم «خداحافظ دختر شيرازي»، درباره تنوع نقشهايي نوشته ايم که طي دو سال گذشته از او ديدهايم.
مادري سنتي و رنجديده
شبنم مقدمي در فيلم «شبي که ماه کامل شد» نقش شخصيتي را بازي کرد که از سن و سال خودش بزرگ تر بود. او در نقش مادر شهيدان فائزه و شهاب منصوري، زني از طبقه مذهبي و سنتي جامعه بود که به اعتقاد بسياري، در اين فيلم خوش درخشيد. او شاهد لحظه شهيد شدن پسرش بود و دخترش «فائزه» نيز سرنوشت مشابهي داشت. «عصمت» شمايل مادري مصيبتديده و صبور است. او براي بازي در اين فيلم، در جشن خانه سينما نامزد بهترين بازيگر نقش مکمل زن شد و بازي تأثيرگذارش مورد توجه مخاطبان نيز قرار گرفت.
زني لات و خلافکار
اين بازيگر در فيلم «زهرمار» به کارگرداني جواد رضويان، نقش شخصيتي منفي به نام «ليلا» را بازي ميکند. او به دليل فقر مواد مخدر ميفروشد، خلافکاري پيشه کرده و طي ماجراهايي از مداحي باآبرو، اخاذي ميکند. «ليلا» متناسب با شخصيت اش ادبيات متفاوت و لات منشانهاي دارد. شبنم مقدمي در اين فيلم در نقش يک زن لات و هوچي، بازي قابل قبول و باورپذيري دارد اما خود فيلم جزو ضعيفترين آثاري است که او در آن بازي کرده است.
زن احساساتي و بامزه
شبنم مقدمي در فيلم «خداحافظ دختر شيرازي» در نقش يک زن احساساتي، برونگرا، کماعتمادبهنفس و کمي عصبي ظاهر شده که دختري هشت ساله دارد و همسر دومش او را ترک کرده است. «شبنم» احساساتي است، زود به آدمها اعتماد ميکند. او از همين روحيه خود ضربه خورده است و با کار در يک کافه زندگي اش را اداره ميکند. بازي خوب مقدمي در اين فيلم هم مخاطب را تحتتأثير لحظات حسي فيلم قرار ميدهد و هم او را به خنده مياندازد.
«شهره» تازهبهدورانرسيده
اين بازيگر در سريال «هيولا» نقش «شهره» را بازي ميکند، زني تازهبهدورانرسيده که وقتي همسرش به ثروت ميرسد، خودش را ميبازد، سبک زندگي را که تا پيش از اين داشت، فراموش و سعي ميکند با ديگر زنان ثروتمندي که به مرور با آنان آشنا ميشود، رقابت کند. او اصالتاً متمول نيست و تلاش ميکند با تغيير پوشش يا عادتهاي خود و با تقليد رفتارهاي افراد پولدار، خود را متمول جا بزند. بازي شبنم مقدمي در اين سريال، جزو بهترين بازيهاي کارنامه اوست.
زني ميان سال و روستايي
کاراکتر «صنم» در فيلم «خجالت نکش» از متفاوتترين نقشهاي شبنم مقدمي است. او نقش زني مسنتر از سن واقعياش را بازي ميکند. «صنم» زني ميان سال است که از رفتارهاي خودسرانه و گاهي بيعقلانه همسر خود به ستوه آمده است. او در روستا زندگي ميکند و با لهجه مندرآوردي که نميتوان آن را متعلق به جغرافياي خاصي دانست، صحبت ميکند. شبنم مقدمي در سيوششمين جشنواره فيلم فجر، براي بازي در اين فيلم نامزد بهترين بازيگر نقش اول زن شد.
مادر جدي و آرام
پس از نقش «عصمت» در «شبي که ماه کامل شد»، نقش شبنم مقدمي در «درساژ» دومين شخصيت غيرکمدي او در ميان شش نقشي است که نام برديم. او در اين فيلم نقش مادري آرام و جدي را بازي ميکند که از لحاظ مالي زندگي خوب و بينيازي ندارد، با همسرش درگير مشکلاتي است و نميتواند با دختر نوجوان خود «گلسا» که شخصيت جسور و لجبازي دارد، به خوبي ارتباط برقرار کند. شبنم مقدمي در اين فيلم بازي متوسطي داشته است.
زن اشرافزاده و مرفه
شبنم مقدمي در فيلم «کلمبوس» نقش زني را بازي ميکند که در خانواده مرفه و ثروتمندي بزرگ شده، سختي نکشيده و همان طور که در فيلم به آن اشاره ميشود، در خانه دست به سياهوسفيد نميزند و در ايران زندگي مرفهي دارد اما آرزو دارد همراه خانواده به کشور آمريکا مهاجرت کند. نقش شبنم مقدمي در اين فيلم خيلي پررنگ نيست اما او در حضور نسبتا کوتاه خود، توانسته در نقش يک کاراکتر بامزه ظاهر شود و بازي قابل قبولي داشته باشد.
مائده کاشيان
بازار